Ga naar de inhoud

Maak optimaal gebruik van de ruimte: een zwevend bed in een kleine slaapkamer

person

Patrick Wessels

calendar_month 30/11/2023

Het inrichten van een kleine slaapkamer vereist creativiteit en slimme oplossingen. Je staat vaak voor de uitdaging om comfort en stijl te balanceren met beperkte ruimte. Hier introduceert het zwevende bed zich als een ware gamechanger.

Onze bedden die lijken te zweven tillen letterlijk en figuurlijk je slaapkamerontwerp naar een hoger niveau. Door zijn unieke zwevende ontwerp creëer je een gevoel van ruimte en minimalisme. Het bed neemt optisch geen extra ruimte in beslag en laat de vloer vrij, waardoor je kamer groter en luchtiger aanvoelt. 

Bovendien biedt het zwevende bed praktische voordelen: je stoot je tenen niet meer aan onhandige bedpoten en het schoonmaken onder het bed gaat moeiteloos. Met een zwevend bed transformeer je jouw kleine slaapkamer in een stijlvolle, functionele oase van rust.

Wat is een zwevend bed?

Een zwevend bed transformeert je kleine slaapkamer in een moderne, ruimtelijke oase. In tegenstelling tot traditionele bedden, die steunen op zichtbare poten, hangt een zwevend bed aan een stevige constructie die verborgen is onder het bedframe. Hierdoor lijkt het bed als het ware te zweven boven de vloer. Deze unieke ontwerpeigenschap zorgt niet alleen voor een visuele uitbreiding van de ruimte, maar maakt ook schoonmaken een fluitje van een cent – geen stofnesten meer onder je bed!

De voordelen van een zwevend bed in een kleine slaapkamer zijn talrijk. Je creëert een gevoel van openheid en minimalisme, waardoor de kamer groter en luchtiger aanvoelt. Bovendien zeg je vaarwel tegen het ongemak van gestoten tenen, een veelvoorkomend probleem bij traditionele bedframes. Met zijn strakke lijnen en zwevend design is dit bedtype de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle, praktische en innovatieve oplossing voor een kleine slaapruimte. Dus, omarm de zwevende trend en geef je slaapkamer een vleugje moderne elegantie en functionele finesse!

Ruimtelijk ontwerp voor kleine slaapkamers

Het inrichten van een kleine slaapkamer vereist slimme keuzes, en een zwevend bed is hierbij een uitstekende keuze. Dit unieke bedontwerp creëert visueel meer vloerruimte en draagt bij aan een gevoel van openheid en luchtigheid. Om dit effect te maximaliseren, plaats je het bed centraal of in een hoek, waardoor je de illusie van een grotere ruimte wekt. 

Versterk deze open uitstraling door lichte, neutrale kleuren te gebruiken voor je beddengoed en muren. Voeg spiegels toe om natuurlijk licht te reflecteren en de kamer groter te laten lijken. Minimaliseer de chaos door gebruik te maken van slimme opbergoplossingen, zoals zwevende planken of onderbedlades. Zo combineer je stijl met functionaliteit en transformeer je je kleine slaapkamer tot een luchtige, uitnodigende ruimte.

De voordelen van een zwevend bed

Een zwevend bed transformeert je kleine slaapkamer in een moderne plek met verrassende voordelen. Allereerst, de open ruimte onder het bed maakt schoonmaken een fluitje van een cent. Je veegt of stofzuigt gemakkelijk onder het bed door, zonder je te hoeven bukken of verplaatsen. Dit minimaliseert ook de kans op rommel; zonder verborgen hoekjes onder het bed, weersta je de verleiding om daar spullen op te bergen.

De visuele illusie van meer ruimte is een ander groot voordeel. Doordat het bed lijkt te zweven, creëer je een luchtig en ruimtelijk effect, zelfs in de meest compacte kamers. Dit draagt bij aan een rustgevende, minimalistische sfeer in je slaapkamer.

Bovendien zijn onze zwevende bedden een toonbeeld van duurzaamheid en kwaliteit. De bedden zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen, die niet alleen een leven lang meegaan, maar ook de impact op het milieu verminderen. Met een zwevend bed kies je dus voor een stijlvolle slaapkamerinrichting die zowel milieuvriendelijk als duurzaam is.

Styling en decoratieve ideeën 

Begin voor het optisch zwevende bed met een rustgevend kleurenpalet. Zachte, neutrale tinten zoals beige, lichtgrijs of pastelblauw versterken het luchtige gevoel van het zwevende bed. Combineer deze met een of twee accentkleuren in kussens of kunstwerken voor een subtiele, maar effectieve uitstraling.

Kies voor beddengoed van natuurlijke materialen zoals linnen of biologisch katoen. Deze stoffen ademen goed en voegen een extra laag van comfort en luxe toe. Experimenteer met gelaagdheid: een sprei in een complementaire kleur, een paar sierkussens en een zachte, geweven deken aan het voeteneinde van het bed brengen diepte en warmte.

Accessoires spelen ook een sleutelrol. Denk aan minimalistische nachtkastjes die de zwevende illusie versterken. Voeg een stijlvolle tafellamp of hanglampen met een strak design toe voor sfeervolle verlichting. Voor de final touch plaats je een elegant vloerkleed onder het bed. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar verbindt ook alle elementen van de kamer samen. Met deze tips maak je van je slaapkamer een serene, stijlvolle plek die perfect past bij je zwevende bed.

Optimaliseer de opbergruimte

Optimaliseer de opbergruimte in je kleine slaapkamer met slimme, innovatieve oplossingen. Een zwevend bed biedt hierin unieke mogelijkheden. Door de verhoogde opstelling creëert dit type bed een ruimtelijk gevoel en laat het de vloer vrij voor extra opslag. Denk aan stijlvolle, op maat gemaakte lades of manden die je onder het bed schuift voor het opbergen van beddengoed, seizoenskleding of zelfs boeken.

Maak ook gebruik van de muren. Planken en zwevende kasten bieden extra opbergruimte zonder de vloerruimte te belasten. Deze kun je boven of rondom het bed plaatsen, perfect voor het bewaren van persoonlijke spullen, decoraties of nachtlampjes. En vergeet de ruimte boven de deur niet – een vaak over het hoofd gezien plek voor een extra plank.

In een kleine slaapkamer is het essentieel om elke centimeter effectief te benutten. Met een zwevend bed als centraal element bied je niet alleen een stijlvolle slaapplaats, maar ook een slimme manier om de beschikbare ruimte te maximaliseren. Zo transformeer je jouw kleine slaapkamer in een georganiseerde, rustgevende ruimte waar alles zijn eigen plek heeft.

Houten bed kopen dat lijkt te zweven

Wil je een houten bed kopen dat lijkt te zweven? Zo’n zwevend bed is zelfs in de kleine slaapkamer een heel goede keuze. Sterker nog, het bed zorgt er juist als er weinig ruimte is voor dat het geheel groter lijkt.

Bekijk de diverse houten bedden die we bouwen, beschikbaar in de maat die jij zoekt. Zo kies je voor een ogenschijnlijk zwevend houten bed, dat een gevoel van ruimte geeft in de slaapkamer.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95