Ga naar de inhoud

Massief houten bed: superieur slapen in een bijzonder bed

person

gussta

calendar_month 10/07/2021

Het massief houten bed is voor veel mensen een droom. En dat snappen we heel goed, omdat dit bijzondere materiaal allerlei unieke eigenschappen heeft.

Dus wil je slapen in een bed van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal? Het bed in massief hout is dan een uitstekende keuze. Het natuurproduct leent zich uitstekend voor een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed, uiteraard precies in de afmetingen waar je naar op zoek bent.

Wij zetten 5 van de voordelen van massief hout voor je op een rij. Het zorgt er namelijk voor dat je superieur zal slapen in een bijzonder bed. 

5 voordelen van massief hout

Dit zijn 5 voordelen van massief hout die het materiaal goed geschikt maken voor een prachtig bed:

  • Noesten en scheurtjes
  • Warme uitstraling
  • Steeds mooier
  • Robuuste verschijning
  • Zwevend dankzij staal

1. Noesten en scheurtjes

Massief hout kent de typische noesten en scheurtjes. We kiezen bewust voor hout met deze karaktertrekken, bijvoorbeeld in het eiken en oud eiken. Het zijn deze elementen in het hout die ervoor zorgen dat je de ware natuurlijke uitstraling daarvan herkent.

De noesten zorgen voor verloop in het hout. Dat komt bij massief hout voor bijvoorbeeld een bed het best tot z’n recht. De krachtige kleuren en vormen komen van binnenuit, waardoor ze veel meer indruk maken dan bij een gezaagde plank.

Daarnaast kan het hout kleine scheurtjes krijgen of al hebben. Uiteraard drogen we het hout eerst ruim voldoende terug, precies tot het niveau dat het geschikt maakt om het materiaal te bewerken. Dat voorkomt overmatig krimpen en uitzetten, waardoor je bovendien weinig last zal hebben van kraken. Toch neemt dat niet weg dat het hout op den duur een mooi scheurtje kan krijgen, waardoor het natuurlijke karakter daarvan nog beter naar voren komt. 

2. Warme uitstraling

Hout heeft van zichzelf een warme uitstraling. Het materiaal is goed geschikt om een ruimte op een heel sfeervolle manier in te richten. Dat geldt natuurlijk voor een gezaagde plank hout, al komt het pas echt goed over met massief houten delen.

De warmte van het hout lijkt in de massieve delen te gaan zitten, en op die manier veel krachtige uit te stralen. Het hout maakt extra indruk, waardoor dit meer invloed heeft op de omgeving daar omheen. Dus wil je de slaapkamer op een bijzonder warme en sfeervolle manier inrichten? Een massief houten bed is dan een uitstekende keuze.

3. Steeds mooier

We kunnen het massief houten bed zowel onbehandeld als met een behandeling leveren. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van een blanke lak of ga je voor een white wash of grey wash? In al die gevallen zal het hout zich door de jaren heen een beetje blijven ontwikkelen. Dat zorgt ervoor dat het materiaal steeds mooier wordt, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt.

Het hout blijft een natuurproduct, dat daardoor een beetje in ontwikkeling is. Onder invloed van de luchtvochtigheid en de temperatuur gebeurt er iets mee. De marges zijn klein, omdat we ervoor zorgen dat we het hout voldoende terug drogen. Toch wordt het bed er door de jaren heen steeds mooier op, waardoor het ongemerkt meer karakter krijgt. Dit betekent dat je iedere keer opnieuw verrast kunt worden door het prachtige bed dat je bij je in de slaapkamer hebt staan. 

4. Robuuste verschijning

Door het massieve hout voor het bed is het een bijzonder robuuste verschijning. Dat zie je eraan af door het ontwerp, en je merkt het als je het bed zou optillen. Een bed laat zich sowieso niet zomaar verplaatsen, maar een massief houten bed zeker niet. Het gewicht is groot, waardoor je minimaal twee personen nodig hebt om het bed een stukje op te schuiven.

De eerste paar keer dat je probeert het bed op te pakken of op te schuiven merk je het massieve karakter daarvan. Dit zorgt ervoor dat je er de volgende keer net even anders naar zal kijken. De robuuste uitstraling van het bed komt nog beter tot z’n recht, waardoor je er iedere keer opnieuw van geniet. Het massief houten bed is een indrukwekkende verschijning in de slaapkamer.

Tip: wil je het massief houten bed zo goed mogelijk tot z’n recht laten komen? Plaats het in het midden van de slaapkamer, met langs de zijkanten en de achterkanten minimaal 80 centimeter ruimte. Het bed maakt op die manier meer indruk. En heb je meer ruimte? Dan zal het bed nog indrukwekkender ogen. 

5. Zwevend dankzij staal

Het massieve karakter van het hout laat zich goed combineren met een bijzondere visuele illusie. Een aantal van onze bedden lijken boven de grond te zweven. Er lijkt geen sprake te zijn van poten, ook al weet natuurlijk iedereen dat dit niet kan. 

We gebruiken een stalen constructie aan de onderkant van het bed. Die zorgt ervoor dat het bed stevig op poten staat, terwijl die van buitenaf niet te zien zijn. Het bed lijkt boven de grond te zweven. Met een paar bijpassende nachtkastjes lukt het zelfs om dit effect nog verder te versterken. Iemand zal even twee keer moeten kijken om door te krijgen hoe dit precies werkt en hoe het bed op de grond staat.

Massief houten bed kopen

Wil je een massief houten bed kopen en ben je daarvoor benieuwd naar de verschillende ontwerpen die er beschikbaar zijn? We maken de bedden in iedere afmeting waar je naar op zoek bent. Dus gaat het je om een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een afwijkende maat? Wij zorgen ervoor dat je binnenkort slaapt in een superieur bed van een bijzonder mooi materiaal.

Ontdek de verschillende houten bedden. We helpen je daarmee graag meer inspiratie op te doen. Bekijk de bedden of stel ons je vragen, dan vertellen we je er natuurlijk graag meer over. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95