Ga naar de inhoud

Massief houten ledikant: robuust, stoer en sfeervol

person

gussta

calendar_month 06/05/2019

Een massief houten ledikant in de slaapkamer is de meest robuuste, stoere en sfeervolle keuze. En makkelijk te herkennen bovendien, dankzij het ‘niet doorlopen’ van de nerven. Het is een gevolg van een puur natuurlijk materiaal, dat altijd een beetje zal blijven werken. Om het bed of een ander meubel niet helemaal krom te laten trekken worden de houten planken ‘om en om’ geplaatst, zodat ze elkaars werking min of meer opheffen.

Het is één van de manieren waar je een massief houten ledikant aan kunt herkennen. Daarnaast gaat er een unieke uitstraling en een prachtig karakter vanuit, bijvoorbeeld als je kiest voor een hemelbed. Op die manier is het gebruik van massief hout een geweldige keuze, die gelukkig populair is bij een groot publiek.

Massief hout: de beste keuze

Massief hout is onze favoriete keuze, ten opzichte van fineer, MDF en spaanplaat. We bouwen aan een massief houten ledikant, waarmee we de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen. De hoogste kwaliteit en een 100% natuurlijke uitstraling, dankzij de eiken planken die we met elkaar verlijmen. Het is de enige manier om het hout binnen de normen enigszins te laten werken, iets dat niet zou lukken door het hout op elkaar te schroeven. We gebruiken lijm om enige werking toe te laten, en plaatsen de planken zo dat ze elkaars werking zo goed mogelijk opheffen.

Massief houten planken zijn zelden breder dan 30 centimeter, opnieuw iets waar je ze makkelijk aan kunt herkennen. Het laat zien dat er sprake is van puur en massief hout, zoals dat het mooist is om bijvoorbeeld een ledikant in elkaar te zetten. We zorgen er daarmee voor dat je kunt rekenen op een bed met een prachtige uitstraling, gemaakt van 100% natuurlijke materialen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het hout leeft, iets dat je er aan af kunt zien en wat je merkt aan het opnemen van de vochtigheid uit de lucht.

Een stalen frame in plaats van lades

Het is niet alleen hout waar we gebruik van maken, omdat we het bed zo stevig mogelijk voor je in elkaar zetten. We maken geen houten bed met lades, maar zorgen in plaats daarvan voor een stalen frame onder het massief houten ledikant. Het grote voordeel daarvan is dat we dat netjes weg kunnen werken, waardoor het lijkt alsof sommige van onze modellen boven de grond zweven. Dat is natuurlijk niet het geval, maar het zorgt er wel voor dat het massief houten ledikant z’n mooie uitstraling kan behouden.

We zorgen voor een prachtig model in de slaapkamer met een robuuste en stoere uitstraling, terwijl er ‘onder de motorkap’ sprake is van een stevig stalen frame. Dit draagt bij aan de algehele stevigheid, iets waarmee we ook het kraken en andere nare eigenschappen van het hout beperken. Op die manier profiteer je als het ware van het beste van twee werelden. Aan de ene kant heeft het bed de mooie uitstraling van het hout, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op het stevige en betrouwbare van staal.

In 160 of 180cm breed

Uiteraard kun je het massief houten ledikant laten bouwen in de maat waar je naar op zoek bent. Wil je slapen in de meest populaire maat in Nederland voor een tweepersoonsbed? Het gaat om 160 x 200cm. De 160cm breedte is gebaseerd op twee keer een eenpersoonsbed, min een beetje overlap om het bed niet te breed uit te laten vallen. Jullie kunnen er samen waarschijnlijk goed in liggen, met voldoende ruimte om te bewegen tijdens jullie slaap.

Zoek je een groter model om in te slapen, bijvoorbeeld omdat er voldoende ruimte beschikbaar is in de slaapkamer? Dan is 180 x 200cm over het algemeen een populaire keuze. We spreken van een Kingsize-bed, terwijl 160cm breed staat voor Queensize. Met een Kingsize bed hebben jullie meer ruimte, omdat er eigenlijk sprake is van twee keer 90 x 200cm. Dat is de favoriete maat in Nederland voor een eenpersoonsbed, waarmee er twee naast elkaar staan. We kunnen het massief houten ledikant voor je bouwen in de maat die je zoekt, waardoor het ook mogelijk is om die breder of juist smaller te laten maken.

Massief houten ledikant: stoer en sfeervol bed

Een massief houten ledikant biedt een aantal belangrijke voordelen. Het zijn houten bedden met een levendig karakter, zowel letterlijk als figuurlijk. Het hout leeft, omdat we dat op de juiste manier aan elkaar verlijmd hebben. Tegelijkertijd is er sprake van een stevig stalen frame, om alles netjes bij elkaar te houden en er bovendien voor te zorgen dat het hout niet te veel zal kraken. Het zijn een aantal gunstige eigenschappen, die er samen voor zorgen dat je het houten bed op een stralende manier in de slaapkamer neer kunt zetten.

Zoek je naar een robuust en stoer bed met een uitermate sfeervolle uitstraling? Dan is het gebruik van een massief houten ledikant een uitstekende keuze. Je zorgt er daarmee voor dat het de eye-catcher wordt in de slaapkamer, waar de aandacht meteen naar uit gaat op het moment dat je binnenstapt. Bovendien kun je daar de nachtkastjes op afstemmen, waarmee je de slaapkamer een bijzondere ruimte in huis maakt die z’n aandacht meer dan verdient.

Bekijk zelf ons assortiment met houten bedden om ideeën op te doen of neem contact op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze, zodat we daarna misschien wel aan de slag kunnen met een mooi massief houten ledikant voor bij jou in de slaapkamer.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95