Ga naar de inhoud

Origineel steigerhouten bed voor de kinderen: 5 creatieve tips

person

gussta

calendar_month 27/04/2020

Steigerhout bed voor de kinderen? Materiaal dat daar uitstekend voor geschikt is. En bovendien goed betaalbaar is, bijvoorbeeld in vergelijking tot eiken en oud eiken.

Maar, benieuwd hoe je daar op een creatieve manier mee om kunt gaan? Om onze houten bedden nog meer bijzonder te maken. Of om daar zelf creatief mee aan de slag te gaan, waarmee je er voor de kinderen een feestje van maakt? We zetten een aantal leuke tips op een rij, om het je heel veel makkelijker te maken om jouw kleine op tijd naar bed te laten gaan.

5 tips voor het steigerhouten bed voor kinderen

Benieuwd hoe je het steigerhouten bed voor kinderen nóg leuker kunt maken? We geven je een paar creatieve tips:

  • Speelhuisje onder het bed
  • Huisje boven je hoofd
  • Lattenhuis
  • Hangend aan het plafond
  • Tent zoals een tipi

1. Speelhuisje onder het bed

Wat is er leuker dan je eigen speelhuisje als kind? In een min of meer afgesloten deel van je kamer, waarin je je even helemaal terug kunt trekken? Als je kiest voor een (half)hoogslaper blijft er ruimte over. Onder het bed, waar je bijvoorbeeld een speelhuisje van kunt maken. Met een dwarsplank langs een van de wanden, waaraan je voldoende hebt om er een paar spullen op neer te zetten.

En met gordijnen voor de ingang, om het zelfs af te kunnen sluiten. Zodat er een speelhuisje ontstaat, waar jouw kleine ook een vriendje of vriendinnetje kan uitnodigen. Om ze samen aan de slag te laten gaan, in het huisje dat je natuurlijk met hen samen bedenkt. Om ze erbij te betrekken, waardoor je binnenkort geen kind meer aan ze hebt.

2. Huisje boven je hoofd

Huisje, boompje, beestje; dat is waar we uiteindelijk allemaal naar op zoek zijn. En wat voor kinderen gelukkig nog veel te vroeg is, al betekent dat niet dat ze niet graag een veilig dak boven hun hoofd hebben. Ook letterlijk, door aan het hoofdeinde een dak te maken.

Gebruik twee wandjes en maak een puntdak. Waardoor het bed hun eigen ‘thuis’ wordt, waarin ze op een heerlijke manier in slaap vallen. Met voldoende hoogte, om ondertussen te voorkomen dat ze hun hoofd stoten of last krijgen van een benauwd gevoel. Het huisje boven het hoofdeinde voeg je eenvoudig toe aan een bestaand steigerhouten bed voor kinderen. Om er iets bijzonders van te maken, waarmee ze echt hun eigen plekje hebben. En waardoor je het jezelf een stuk makkelijker maakt om ze de volgende keer op tijd naar hun eigen bed te laten gaan.

3. Lattenhuis

Vind je zo’n huisje boven het hoofdeinde een leuk idee, maar zie je het niet helemaal zitten om dat zelf toe te voegen? Je kunt het jezelf iets makkelijker maken, ook met steigerhout. Zorg voor een lattenhuisje, waarbij je alleen de staanders neerzet.

Gebruik steigerhouten balken, voor de vier hoeken van het huisje. En plaats daar de schuine delen op, opnieuw door alleen het geraamte te gebruiken. Waarmee het huisje bovendien helemaal open blijft. Maar toch goed te zien is aar het om gaat. Om je kleine een eigen thuis te bieden, door van het bed in de slaapkamer iets bijzonders te maken.

Tip: je kunt het lattenhuisje ook gebruiken over heel de lengte van het (kinder)bed. Net zo makkelijk en om er een bijzonder element in de slaapkamer van te maken. Eventueel met lades onder het bed, waardoor het geheel er meer robuust uit komt te zien. Terwijl je werkt met betaalbaar steigerhout, om de kosten net als voor de basis van het houten bed niet te hoog op te laten lopen.

4. Hangend aan het plafond

Wie kan er zeggen dat ‘ie iedere avond zwevend in slaap valt? Juist, bijna niemand! Bijna, omdat je een houten bed van steigerhout uitstekend aan het plafond op kunt hangen. Met een paar stevige haken, waar je de touwen aan verbindt. Die je aan de voorkant en de achterkant van het bed vast kunt maken.

Bevestig de touwen op de vier hoeken van het bed. Op die manier ontstaat er een stabiel geheel, waarmee je jouw kinderen voortaan wel op een heel bijzondere wijze naar bed kunt brengen. Om ze voorzicht in slaap te wiegen. En voor een bed waar ze met trots naartoe zullen gaan, ook als hun vriendjes komen spelen. Omdat het iets is dat natuurlijk bijna niemand heeft, terwijl de houten bedden van steigerhout er dankzij het beperkte gewicht uitstekend voor geschikt zijn.

5. Tent zoals een tipi

En is je kleine nu al dol op kamperen of het idee van de buitenlucht? Ook daar kun je geweldig op inspelen, bijvoorbeeld door een tent op te zetten. Met twee doeken langs het steigerhouten bed voor kinderen. Waaraan je voldoende hebt om het idee van een tipi na te maken. Waardoor het een eigen plekje wordt in de kamer, waarbij het bed er meteen heel bijzonder uitziet.

En gebruik je doeken aan zowel de achterkant, de zijkanten en de voorkant? Dan is het zelfs mogelijk om het bed af te sluiten zoals een ware tipi-tent. Mooi om te zien en bovendien heel handig in de slaapkamer, omdat het bed dan niet zo duidelijk in beeld is. En je in plaats daarvan slim gebruik maakt van alle ruimte die er beschikbaar is.

Steigerhout bed voor de kinderen

Wil je er graag mee aan de slag, maar zoek je in ieder geval naar een goede basis? Ons steigerhouten bed voor kinderen is dan een uitstekende keuze. In de maat die je nodig hebt voor jouw kleine. Om er vervolgens zelf iets nog meer bijzonders van te maken. Bijvoorbeeld door samen na te denken over wat jullie allebei het mooist vinden. Aan de hand van de bovenstaande tips, waarmee we je graag helpen om inspiratie op te doen voor een mooi bed.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95