Ga naar de inhoud

Rechthoekig vloerkleed: prachtig onder de bank en het bed

person

gussta

calendar_month 30/12/2019

Rechthoekig vloerkleed kopen en benieuwd hoe anderen die mooi in het interieur gebruiken? Ze zijn er voor onder de bank en onder het bed. Een mooie keuze om het zachte van die materialen over te laten gaan op het meer harde van de vloer. Bijvoorbeeld op laminaat, op tegels of op PVC met een houtlook. Het zijn typische materialen met een harde eigenschap en uitstraling, waardoor het interieur er wat kil van kan worden. Zowel in de woonkamer als de slaapkamer kun je daar met een vloerkleed iets aan doen.

Tip: extra sfeer in het interieur brengen? Kies een vintage vloerkleed. Beschikbaar in rechthoekige vormen, net als rond en in ovalen. Gebruik een vloerkleed van wol of een ander materiaal met bijvoorbeeld rode accenten. Op die manier krijgt het kleed snel een ouder karakter, waardoor dit prachtig staat bij de rest van jouw interieur.

Benieuwd naar de vloerkleden waar je de keuze uit hebt, bijvoorbeeld in combinatie met een mooi houten bed? We zijn jouw specialist voor een kabelkleed van wol in een mooie ivoren kleur. Het is een lichte kleur met een stevige en robuuste structuur. Daardoor voelt het heerlijk zacht aan de voeten en zorgt het tegelijkertijd voor een mooie uitstraling in het interieur. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, zoals ivoor, taupe en lichtgrijs. Stem het kleed af op jouw interieur, zodat het een mooie aanvulling wordt op de materialen die je hebt staan.

Zoek je aan de andere kant juist een meer donker kleed voor op de vloer? Dan is de Vintage Medaillon een stoere en mooie keuze. Gemaakt door ontwerper Louis de Poortere en een prachtig exemplaar met een rijke en historische uitstraling. Het kleed bestaat uit panelen geweven op weefgetouwen. De Italiaanse kwaliteit van de speciale katoensoort maakt het een bijzondere keuze. Goed geschikt voor in de slaapkamer, net als in de woonkamer onder de bank.

Vloerkleed onder de bank

Wil je een rechthoekig vloerkleed plaatsen bij de bank? Dat kan op verschillende manieren, afhankelijk van het bankstel dat je hebt staan. We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij:

  • Twee banken tegenover elkaar
    Heb je twee banken tegenover elkaar staan? Met een vloerkleed heb je de kans om de beiden met elkaar te verbinden. Kies een rechthoekig kleed als je de lengte van de kamer wilt benadrukken. Je zorgt er met het kleed voor dat het één geheel wordt. Dat is vooral een goede keuze als je merkt dat de zitkamer niet heel duidelijk een aparte ruimte is in de rest van het huis. Met het kleed breng je dan gezelligheid en een meer knusse hoek in het interieur.
  • Een bank met twee luxe stoelen
    Heb je een bank staan, samen met twee luxe stoelen om lekker in te ontspannen? Ook in dat geval kun je het kleed gebruiken om er één geheel van te maken. Je betrekt de stoelen als het ware bij de bank. Zorg ervoor dat alle meubels voor een klein deel op het kleed staan. Dat voorkomt dat je een paar losse meubels hebt staan. In plaats daarvan garandeert het een fijne zithoek.
  • Hoekbank in de kamer
    Zit je op een hoekbank in de kamer? De opstelling is dan net iets anders, waardoor het niet nodig is om verschillende meubels bij elkaar te betrekken. Plaats het vloerkleed onder zowel het brede als het lange deel. Op die manier wordt het kleed een verlengstuk van de bank, om daar op een mooie en comfortabele wijze gebruik van te maken.

Vloerkleed onder het bed

Het vloerkleed past bovendien goed onder het bed. Een uitstekende keuze voor de slaapkamer, waarmee je ervoor zorgt dat je daar op een heel fijne manier kunt verblijven. Puur comfort, dankzij de zachte materialen die goed in elkaar overgaan. Van het bed naar de vloer via het kleed en andersom.

Let op: kies in de slaapkamer liever geen hoogpolig tapijt of vloerkleed. Een rechthoekig kleed met lage polen is beter geschikt. Dat voorkomt dat er veel stof in kan gaan zitten. Onder het bed is het lastig stofzuigen, waardoor je daar na verloop van tijd last van zou kunnen krijgen.

Het vloerkleed kun je onder het bed op meerdere manieren gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote hoek onder het bed uit te laten komen. Daarmee zorg je wel voor de zachte en comfortabele uitstraling, maar heeft het kleed geen vergrotend effect in de ruimte. Je kunt er andersom voor kiezen om het kleed aan één kan van het bed verder uit te laten steken. Op die manier zal de kamer er aan die kant grote uit gaan zien. Bovendien zorgt het ervoor dat je een heel duidelijke instap hebt naar het bed. Handig, bijvoorbeeld als je aan een van de zijkanten van de slaapkamer binnenkomt voordat je het bed in kunt stappen.

Vloerkleed kopen: inspiratie opdoen

Wil je een vloerkleed kopen en daarvoor inspiratie opdoen? Zoek je bijvoorbeeld een rechthoekig vloerkleed? Wij maken het je graag gemakkelijk met de vloerkleden die online beschikbaar zijn. De makkelijkste manier om een mooie keuze te maken, direct bij ons uit het beschikbare assortiment.

De vloerkleden kun je uitstekend combineren met de verschillende bedden. Zet je een houten bed op het kleed? Er ontstaat een stoer en robuust geheel, waarmee je zorgt voor een stralend middelpunt in de slaapkamer. Op die manier maak je eenvoudig een goede keuze, terwijl wij je online graag helpen om inspiratie op te doen. En heb je vragen over de maat van het vloerkleed die je het best kunt gebruiken? Vraag het onze specialisten door contact met je op te nemen, dan vertellen we je graag meer.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95