Ga naar de inhoud

Rond vloerkleed: 7 tips voor een stijlvolle combinatie in jouw interieur

person

gussta

calendar_month 22/09/2022

Een rond vloerkleed is mooi om te zien, valt op binnen het interieur en is er in verschillende kleuren en stijlen. Maar, veel mensen vinden het ook een lastigere keuze dan een rechthoekig of vierkant vloerkleed. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je het ronde vloerkleed op een stijlvolle manier combineert met de rest van jouw interieur.

Binnen onze collectie met vloerkleden heb je namelijk de keuze uit een aantal prachtige modellen. Ze zorgen voor een opvallende verschijning, mooie looks en natuurlijk een ronde vorm die afwijkt van wat je misschien gewend bent. Dus heb je al een aantal andere ronde elementen? Of juist nog helemaal niet? Wij leggen je uit hoe je het vloerkleed mooi integreert bij wat je nog meer mooi vindt. 

7 tips voor ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden winnen sterk aan populariteit, maar veel mensen vinden het ook nog wel lastig om er gebruik van te maken. Daarom delen we 7 tips, die het jou makkelijker zullen maken om ze bij je thuis neer te leggen. 

1. Accentueer de details

Je kunt een rond vloerkleed gebruiken om details extra nadruk te geven. Dus heb je een grote ronde lamp hangen of hangt er een ronde spiegel aan de wand? De kans is groot dat de ronde vloerkleden het in die ruimte veel beter doen dan wanneer ze vierkant of rechthoekig zouden zijn. 

2. Creëer een podium

Ondanks dat de meeste grote podia tegenwoordig rechthoekig zijn associëren veel mensen een ronde vorm daar automatisch mee. Dus leg je een rond vloerkleed neer? Dan lijkt het net een podium, voor alles wat je daarop zet. Een bijzettafeltje of een grote vaas krijgt veel meer aandacht, dan wanneer je er een ander kleed onder zou leggen. Dus heb je iets moois in huis dat je graag wilt laten zien? Dan zijn de ronde kleden een heel goed idee om hier de aandacht op te vestigen.

3. Maak een visuele verbinding

Als je meer ronde kleden of andere ronde vormen bij elkaar legt ontstaat er een verbinding tussen de verschillende delen. Je zal merken dat de verschillende ruimtes als het ware een beetje bij elkaar gaan horen. Of dat je er met de ronde kleden voor zorgt dat de meerdere onderdelen in één ruimte extra goed bij elkaar gaan passen. Gek genoeg lukt dat vooral met ronde kleden, en veel minder met kleden in een vierkant of een rechthoek.

4. Zonder een zone af

Een rond vloerkleed kan helpen om een zone af te zonderen. Het is een mooie manier om ervoor te zorgen dat een bepaald deel van de kamer los komt staan van de rest. Zo zorg je ervoor dat je meerdere delen in een kamer kunt creëren, bijvoorbeeld een hoek om te zitten. Of gebruik een kleed in een ronde vorm voor een tafeltje of zelfs een grotere tafel. Het kleed helpt om als het ware een scheidslijn te maken, zonder dat je die ‘hard’ hoeft te trekken.

5. Houd het minimalistisch 

Een ronde vorm van een vloerkleed zorgt er onbewust voor dat je het design meer minimalistisch maakt. Bij een ronde vorm zal je merken dat je weinig neiging voelt om veel toe te voegen. Of beter nog, het valt niet mee om kleinere accessoires toe te voegen die mooi met het ronde ontwerp samengaan. Het voordeel daarvan is dat je het vanzelfsprekend meer minimalistisch houdt. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, voor een strak design waarin het vloerkleed de juiste rol speelt. 

6. Vloerkleden laten overlappen

Heb je meer ruimte te vullen? Dan is het een goed idee om meerdere ronde vloerkleden te gebruiken. Je kunt ze een beetje laten overlappen. Zo zorg je er eenvoudig voor dat ze samen één geheel gaan vormen. Het is een mooie manier om het oppervlak te vergroten, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat de ruimte op een logische manier wordt ingedeeld. De kleden gaan de verbinding met elkaar aan, zelfs als je ze maar een klein beetje over elkaar heen legt.

7. Laat de kamer groter lijken

Ten slotte kun je de kamer groter laten lijken met een rond vloerkleed. Dankzij de ronde vorm komt er extra nadruk te liggen op de elementen er omheen. Dat ziet er mooi uit, creëert optisch ruimte en zorgt er dus voor dat er meer rust in het interieur komt.

Ronde kleden in prachtige kleuren

Word je enthousiast van de bovenstaande tips en wil je dat ook graag zelf toepassen? Wij helpen je inspiratie op te doen met een aantal prachtige ronde kleden. Bekijk bijvoorbeeld het ronde vloerkleed in wit of in grijs. De kleden doen het bijvoorbeeld goed in de woonkamer, in de slaapkamer en in de eetkamer of zelfs de keuken. Experimenteer met de mooie kleden, om de ronde vorm daarvan zo goed mogelijk te leren kennen.  

Rond vloerkleed kopen

Zoek je al langer naar een vloerkleed dat opvalt en waarmee je jouw interieur op een mooie manier kunt inrichten? In vierkant of rechthoekige vormen is dat soms lastig. Het wordt er snel ‘hard’ van, behalve als je een extra zacht materiaal of een hoogpolig ontwerp kiest. Dat hoeft niet met de ronde vloerkleden. Die kun je prima laagpolig kiezen, en toch profiteren van de bovenstaande voordelen en tips. 

Dus wil je een rond vloedkleed kopen? Wij helpen je graag inspiratie op te doen. Dan maak je een mooie keuze, direct bij ons uit het assortiment. Wij gaan er meteen voor je mee aan de slag. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95