Ga naar de inhoud

Steigerhouten bed 2 persoons: drie betaalbare bedden met mooi design

person

gussta

calendar_month 20/02/2022

Een steigerhouten bed 2 persoons: dat is misschien wel de beste keuze in de slaapkamer. Het is een bed van goede kwaliteit, dat er mooi uitziet en toch goed betaalbaar is. Op die manier combineert het bed een aantal fijne eigenschappen, waar we eerder al eens een uitgebreid artikel over schreven.

Bij Gussta gebruiken we oud steigerhout. Dat betekent dat het hout al een lever achter de rug heeft, namelijk op de steigers. Dit creëert een doorleeft karakter, waardoor het hout er geweldig uitziet én tegen een stootje kan. Het is een duurzame, degelijke en stevige keuze voor een bed, dus ideaal voor in de slaapkamer. Bovendien zien zowel het hout als de afwerkingen met bijvoorbeeld stalen hoekprofielen er geweldig uit. Dit creëert een stoere look, en laat het bed in sommige gevallen zelfs optisch boven de grond zweven. Zo zorgen we ervoor dat het een bed is om bij weg te dromen. En waarvan je iedere avond zin krijgt om lekker naar bed toe te gaan. 

Drie betaalbare bedden in oud steigerhout

Het oud steigerhout is prachtig om te zien en goed van kwaliteit. Ondertussen is het materiaal heel betaalbaar, waarmee we voorkomen dat een nieuw houten bed in steigerhout voor twee personen duur moet zijn. Ontdek bijvoorbeeld deze drie modellen:

  • Stealth: zwevend met stalen hoekprofielen
  • Tortuga: simpel en stoer
  • Hippo: staand met stalen hoekprofielen

1. Stealth: zwevend met stalen hoekprofielen

Het steigerhouten bed voor 2 persoons lijkt boven de grond te zweven, omdat we gebruik maken van een slim verborgen constructie. Dat betekent dat het niet te zien is, maar dat de constructie natuurlijk wel degelijk stevig op de grond staat.

Het ontwerp is puur, simpel, stevig en duurzaam. Het is op die manier een eigenzinnig droombed, met een aantal functionele verbindingen. Die zorgen ervoor dat het hout op een sprankelende manier tot leven komt, terwijl het staal de stevigheid voor de constructie biedt.

Bij het bed is eventueel ook een hoofdbord leverbaar. Dat kan in 78 centimeter of in 98 centimeter. De hoogte geldt vanaf de grond tot aan de hoofd van het hoofdbord. Op die manier maak je het bed compleet, natuurlijk helemaal in de stijl die je kiest met dit Stealth steigerhouten bed voor twee personen.

2. Tortuga: simpel en stoer

Het bed Tortuga is ook gemaakt van steigerhout en ook een bijzonder populaire keuze. Het is oud hout dat we hebben gerecycled, nadat het op de steigers heeft gelegen. Het bed heeft standaard een hoofdbord met een hoogte van 80 centimeter. Het voeteneind is 28 centimeter hoog, dus daarmee een stuk lager. Op die manier ontstaat er een mooi geheel, dat goed met elkaar in verhouding is.

Het bed is er als tweepersoons in steigerhout, net als in een twijfelaar of als een eenpersoons. Op die manier kies je zelf de afmetingen in de breedte, die passen bij het bed waar je naar op zoek bent. Houd er wel rekening mee dat het bed wordt geleverd exclusief lattenbodems. Op die manier is het ondanks het steigerhout van hoge kwaliteit een betaalbare keuze.

Het steigerhout voor het tweepersoonsbed Tortuga werken we af met een matte lak. Zo zorgen we voor extra bescherming van het hout, om dat zo lang mogelijk mooi te houden. Het hout voelt daardoor ook wat gladder aan, dus is extra goed geschikt als bed. Je kunt er daarnaast voor kiezen om het af te werken met een white-wash olie. Op die manier ontstaat er een net iets andere stijl, afhankelijk van hoe je bijvoorbeeld de rest van de slaapkamer inricht.

3. Hippo: staand met stalen hoekprofielen

Het derde model voor een steigerhouten bed voor 2 persoons is de Hippo. Het is een industrieel bed, dat zowel simplistisch als heel robuust in elkaar zit. Het bed is gebouwd in dikwandig stijl, samen met doorleefd hout. Op die manier ontstaat er een sterke combinatie, die prachtig oogt én op een degelijke manier in elkaar zit.

Het bed heeft hierdoor heel veel meer karakter dan veel andere bedden. Dat komt door het hout, net als door de hoekprofielen van staal. De afwerking met een blanke coating zorgt ervoor dat de natuurlijke staalkleur gewoon zichtbaar blijft. Op die manier straalt het bed extra veel uit.

Het hout zelf wordt goed geschuurd, we kunnen dat bovendien netjes aflakken. Op die manier is het hout goed voorbereid om als bed dienst te doen, zonder randjes die ruw kunnen aanvoelen. Bovendien hebben we het hout op die manier alvast beschermd. Dat voorkomt dat het hout na verloop van tijd slijtage gaat vertonen. Het bed blijft er door de tijd heen goed uit zien. Op die manier is het een investering in een prachtig houten bed in steigerhout, voor twee personen.

Steigerhouten bed voor twee personen

Dus zoek je naar een steigerhouten bed voor twee personen? Met de drie verschillende modellen is er voldoende keuze voor een betaalbaar bed. De bedden zijn bijvoorbeeld voorbereid om niet te veel te kraken en combineren in een paar gevallen zowel hout als staal. Bovendien heb je de keuze uit meerdere afmetingen. Dus zoek je specifiek naar een tweepersoonsbed in 160 centimeter, 180 centimeter of een kleiner of groter formaat? Dat vormt in de meeste gevallen geen probleem.

Stel het bed zelf samen aan de hand van de afmetingen en de materialen, eventueel in combinatie met nachtkastjes en bijvoorbeeld met een hoofdbord. Daar kunnen we je uiteraard ook meer over vertellen. Geef ons aan waar je naar op zoek bent, dan leggen we je uit wat er mogelijk is en hoe je daarmee kiest voor een bed waar je iedere dag blij van wordt.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95