Ga naar de inhoud

Waarom steigerhout bed? 2-persoons bedden met 5 unieke voordelen

person

gussta

calendar_month 25/03/2019

Zoek je een steigerhout bed, 2 persoons? Een uitstekende keuze, dankzij fijn materiaal om goed mee te werken. Zeer goed geschikt voor een bed en voor andere meubelen, omdat je automatisch kunt rekenen op 5 belangrijke voordelen.

Als je zoekt naar een goed en goedkoop houten bed is steigerhout een goede keuze. Je houdt de kosten daarmee goed in de hand, terwijl je toch kunt rekenen op een aantal fijne eigenschappen. Wij zetten die voor je op een rij, en kunnen je er uiteraard meer over vertellen. Gebruik het online contactformulier om contact op te nemen, we horen graag van je.

Voordelen van steigerhout

Benieuwd naar de voordelen van dit materiaal voor een steigerhout bed, 2 persoons? Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Praktisch in het gebruik
  • Uitgewerkt: ideaal hout om op te slapen
  • Milieuvriendelijk: uitgebreid gebruikt
  • Tijdloos: mooi door de jaren heen
  • Makkelijk te onderhouden

Praktisch in het gebruik

Het 2-persoons steigerhouten bed is een fijne keuze, omdat dit materiaal heel makkelijk en praktisch is in het gebruik. Het materiaal heeft minimaal 12 maanden en soms veel langer op een steiger op een bouwplaats gelegen. Dat is een goed teken, omdat het hout veel te verduren heeft gehad. Het hout heeft te maken gekregen met regen en met sneeuw, net als met bouwvakkers en alle cement, verf en andere materialen die er gebruikelijk zijn. Bovendien valt er wel eens een hamer, een stapel stenen of andere zware materialen. Er ontstaan krassen en butsen, omdat het hout veel op reis is en veel te verduren krijgt.

Dat komt de kwaliteit van het hout ten goede. Natuurlijk wordt het steigerhout netjes geschuurd voordat wij er gebruik van maken, maar het heeft een duidelijk doorleefd karakter. Het hout is makkelijk te verwerken, goed bestand tegen een stootje en daarvoor uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld jouw tweepersoonsbed.

Uitgewerkt: ideaal hout om op te slapen

Dat het hout al meer dan een jaar op de bouwplaats heeft gelegen levert bovendien een ander belangrijk voordeel op. Het hout is ‘uitgewerkt’, waardoor je veel minder last zal hebben van uitzetten en krimpen. Dit voorkomt veel kraken van het bed, zodat je daar op een comfortabele manier op kunt slapen.

Tip: we gebruiken in het steigerhout bed voor twee personen bovendien een stalen constructie. Dat creëert maximale stevigheid, waardoor de druk niet op het hout komt te staan en dit niet zomaar overmatig zal gaan kraken.

Het steigerhout heeft z’n werking gehad, waardoor het uitzetten en krimpen voor het grootste deel achter de rug is. Er komt nagenoeg geen hars meer uit het hout, waardoor je daar geen last van hebt en er geen specifieke behandeling nodig is. Wij zorgen er in het tweepersoonsbed voor dat we gebruik maken van hout dat zich makkelijk laat gebruiken en goed geschikt is om heel comfortabel op te slapen.

Milieuvriendelijk: uitgebreid gebruikt

Op zoek naar een milieuvriendelijke keuze, terwijl je toch gebruik kunt maken van hout? Dan is ons steigerhout bed 2 persoons uitstekend geschikt. Het is hout dat eerder is gebruikt op de bouw, waarna het eigenlijk werd afgeschreven. Het zou eindigen op de stapel met afval. Wij zorgen er met de mooie bedden en andere meubels voor dat het hout een tweede leven kan krijgen, omdat jij er op een heel fijne manier gebruik van kunt maken.

Het is dankzij dit type hout niet nodig om er specifiek bomen voor te laten kappen. In plaats daarvan maken we gebruik van hout dat er toch al is, in dit geval vanuit de bouw en andere werkzaamheden met steigers. Dat houdt nemen wij over, bewerken we en maken we op die manier geschikt om er een bed van te kunnen maken. Het is een vorm van recycling, waarmee er graag zorgen voor een milieuvriendelijk bed.

Tijdloos: mooi door de jaren heen

Het steigerhout is al een aantal jaren populair en de verwachting is dat dit niet zal veranderen. Het heeft te maken met de tijdloze uitstraling hiervan, die goed past bij verschillende interieurs in de slaapkamer. Houd je van een stoere en robuuste look of vind je juist een natuurlijke uitstraling heel belangrijk? Daar kun je met een 2-persoonsbed van steigerhout op een heel mooie manier voor zorgen. Het hout past goed bij de look die je wilt creëren, zodat je daar door de jaren heen gebruik van kunt blijven maken.

Makkelijk te onderhouden

Tenslotte is een tweepersoonsbed van steigerhout heel makkelijk te onderhouden, net als andere meubels van dit materiaal. Je hoeft er niet naar om te kijken en je krijgt nauwelijks last van gebruikssporen.

Tip: ontstaat er toch een keer een grote vlek op het bed? Je kunt die er in het ergste geval gewoon af schuren, waardoor je er niets meer van zal zien.

Het steigerhout bed in 2 persoons of in 1 persoons is makkelijk in het onderhoud en ideaal voor in de slaapkamer zonder dat je daar veel omkijken naar hebt. Goed geschikt om jaren met veel plezier op te slapen, zodat je daarmee een uitstekende keuze maakt.

Steigerhout bed: 2 persoons of 1 persoons kopen

Wil je het steigerhout bed als 2 persoons of 1 persoons kopen? Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit het Stealth-bed, dat boven de grond lijkt te zweven. We gebruiken een speciale stalen constructie, waardoor de poten van het bed haast niet zichtbaar zijn. Of doe inspiratie op met de andere tweepersoonsbedden, zowel in steigerhout als in andere mooie materialen. En heb je vragen over onze bedden of het gebruikte steigerhout? Neem contact met ons op via het online contactformulier, we horen graag van je.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95