Ga naar de inhoud

Vanaf welk budget kan ik een houten bed kopen?

person

gussta

calendar_month 15/05/2023

Een houten bed zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Dat vinden we bij Gussta. Daarom gebruiken we verschillende houtsoorten. En daarom houden we de kosten laag, bijvoorbeeld met onze showroom die we alleen op afspraak openen. Ondertussen gebruiken we hout van geweldige kwaliteit. En bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid om het bed zelf te monteren.

Het zijn die keuzes waarmee we ervoor zorgen dat je voor ieder budget een houten bed kunt kopen. Dat wil zeggen, als je budget hebt voor een mooi bed van degelijke kwaliteit. We gebruiken goed hout en stevige andere materialen. We zijn geen budget-merk, maar begrijpen ook dat niet iedereen zoekt naar een bed op basis van alleen de allerbeste en allermooiste materialen.

Die bedden hebben we dus wel, maar we bieden ook alternatieven voor iedereen met een ander budget. Dus zoek je een goedkoop houten bed, voor een klein budget? Een houten bed in steigerhout is dan een uitstekende keuze.

Steigerhout als voordelige keuze

We maken onze bedden voor verschillende budgetten, in verschillende soorten hout. Dat varieert van bijvoorbeeld rustiek eiken en oud eiken tot vuren en steigerhout. Het oude en rustieke eiken heeft de hoogste prijs, omdat we dat hout het duurst inkopen. Vervolgens bewerken we dat tot de bedden die we maken, in een aantal gevallen in combinatie met nadrukkelijke stalen frames. 

Tip: ons houten bed van steigerhout Tortuga is de goedkoopste optie in ons assortiment. 

Het werk dat we erin steken kost geld. En de materialen kosten geld. Daarom zit er verschil in de prijzen voor de bedden voor de verschillende soorten hout. Het houten bed van steigerhout is de goedkoopste optie.

We hergebruiken hout dat dienst heeft gedaan als steiger. Dat biedt een aantal fijne voordelen:

  • Het hout kan tegen een stootje
    Het hout dat we gebruiken kan heel goed tegen een stootje. Dat heeft het steigerhout al bewezen, omdat het vaak jarenlang op een steiger heeft gelegen. Dat betekent dat het materiaal eigenlijk alles al een keer heeft meegemaakt, en dus goed geschikt is om er nu een bed van te maken. 
  • Het hout ziet er geweldig uit
    Bovendien ziet er hout er geweldig uit. En hoewel dat een kwestie van smaak is zijn veel klanten het met ons eens. Ook zij vinden het een mooie keuze. Wij houden van het hout, omdat het zich makkelijk laat bewerken. We maken er prachtige bedden mee, die bijvoorbeeld goed passen bij andere houten elementen in de slaapkamer.
  • Het hout is goed geschikt voor een bed
    Het steigerhout gebruiken we al jaren en blijkt uitstekend geschikt voor een bed. Dat hebben we door de jaren heen gemerkt. En dat hebben we gemerkt aan de reacties van onze klanten. Daarom kunnen we nu bedden in steigerhout aanbieden voor een kleiner budget. Inclusief de garantie dat het een Gussta-bed is, dus dat je kunt rekenen op kwaliteit.

Zonder afwerking en met eigen montage

Tegelijkertijd is het natuurlijk niet alleen de houtsoort die bepaalt welk budget er hoort bij een houten bed. We bieden meer mogelijkheden om de kosten laag te houden.

Zonder afwerking van het bed

De bedden die we bouwen zijn van zichzelf prachtig. En dat bedoelen we niet verkeerd, omdat het komt door het hout dat we daarvoor gebruiken. Dat hout is mooi om te zien, waardoor de bedden ook goed in de smaak vallen bij onze klanten.

We bieden de mogelijkheid om het hout af te werken, bijvoorbeeld met een matte lak. Dat is een extra bewerking, waarmee we het hout een andere uitstraling geven. De kwaliteit van het bed blijft gelijk, omdat het hetzelfde hout is dat zorgt voor de stevigheid van het geheel. Naast de matte lak kunnen we er ook een white was op aanbrengen, of een grey wash. In al die gevallen veranderen we de uitstraling van het bed, maar niet de kwaliteit daarvan. 

Zelf monteren is goedkoper

Daarnaast is het mogelijk om het bed door ons te laten monteren. Dan zetten we het bed voor je in elkaar, en heb je daar zelf geen omkijken naar.

Zoek je aan de andere kant naar een manier om de kosten te drukken? Het houten bed is goedkoper als je het zelf monteert. Dat wil zeggen, door het bed zelf in elkaar te zetten bespaar je de montagekosten. Dat betekent dat je onderaan de streep goedkoper uit bent. Op die manier maken we de houten bedden die we produceren beschikbaar voor een zo klein mogelijk budget.

Houten bed voor ieder budget

Houd er verder rekening mee dat de kosten voor het houten bed voor een groot deel afhangen van de afmetingen van het bed. Ons kleinste bed meet standaard 90 x 200 centimeter. Het is de afmeting voor een 1-persoonsbed. Hier hebben we het minste hout voor nodig. Het is ondertussen wel een standaardmaat, die we in relatief grote hoeveelheden maken.

Op die manier houden we de kosten laag, dus is het houten bed in steigerhout beschikbaar voor een klein budget. Een houten bed in een grotere maat, zoals een 2-persoonsbed bevat meer hout. Daarom loopt de prijs op, naarmate we een groter bed bouwen. Uiteraard kun je er zonder afwerking en met de eigen montage nog steeds voor zorgen dat je ook dit bed betaalbaar bestelt.

Houten bed kopen: steigerhout en andere materialen

Dus wil je een houten bed kopen en zoek je met een klein budget naar de mogelijkheden? Een houten bed wordt nooit een ‘goedkoop bed’. Dat hoeft ook niet, omdat je kiest voor een natuurproduct van goede kwaliteit. Wij zijn van mening dat je daar op een degelijke manier mee om moet gaan, en daar horen bepaalde kosten bij.

Aan de andere kant willen we de bedden van hout graag voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Daarom houden we de kosten laag en bieden we mogelijkheden voor ieder budget.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95