Ga naar de inhoud

Vloerkleed 200×300: ideaal onder het bed of de bank

person

gussta

calendar_month 15/06/2021

Het vloerkleed in 200×300 combineert geweldig met een mooi bed of een comfortabele bank. En sterker nog, het kleed combineert goed met een groot bed of een bijzonder ruime bank. Dankzij de grote afmetingen is het kleed goed geschikt voor een behoorlijke ruimte, waarin je het bed of de bank tot het stralende middelpunt maakt.

Dus zoek je naar een groot kleed waar je een flinke rand van kunt bedekken? Of wil je er een bed op plaatsen, waardoor het grootste deel zelfs niet zichtbaar zal zijn? Wij delen een paar handige tips. Daarmee zorg je voor een geweldig groot kleed, in bijvoorbeeld 200 x 300 centimeter.

Uiteraard heb je binnen de 200×300 vloerkleden de keuze uit diverse modellen. Dus zoek je naar hoogpolig of naar laagpolig? Bekijk de mooie kleden in verschillende kleuren en stijlen, waarmee je online op je gemak inspiratie op kunt doen voor prachtige vloerkleden. 

Lekker ruim: voor een bed of grote bank

Het vloerkleed in 200×300 is een uitstekende keuze voor zowel het bed als de bank. Dat komt door de flinke afmetingen. Je kunt het kleed op verschillende manieren gebruiken.

  • Vloerkleed onder het bed
    Wil je het kleed onder het bed leggen? Het is een prachtige keuze, die sfeer toevoegt in de slaapkamer. Het oogt lekker warm en uitnodigend, waardoor het iedere avond een feestje wordt om naar bed te gaan. En zorg je voor een kleed dat links en rechts naast het bed bijvoorbeeld 50 centimeter of meer uitsteekt? Dan stap je iedere ochtend lekker zacht uit bed. Het is pure verwennerij voor jouw voeten, om de dag goed te beginnen en meteen een fijne energie te ervaren. 
  • Kleed bij de bank
    Op een vergelijkbare manier kun je ook de bank in de woonkamer compleet maken met een prachtig kleed. Het voelt lekker zacht aan je voeten en zorgt ervoor dat het minder hard zal klinken. Bovendien kan het kleed helpen om er één ruimte van te maken, bestaande uit de bank, een tafeltje en het kleed. Of samen met een paar stoelen. Die je er dankzij het kleed bij betreft, zonder dat je een muurtje of andere afbakening hoeft te plaatsen. 

Het vloerkleed in 200×300 centimeter is op die manier een heel fijne keuze in zowel de slaapkamer als de woonkamer. Je zorgt voor een fijne en warme sfeer. Bovendien kun je inspiratie opdoen met allerlei modellen, zodat je zeker weet dat het kleed past bij waar je naar op zoek bent. 

Hoog- en laagpolig: praktisch en sfeervol

Het vloerkleed in bijvoorbeeld 200 x 300 centimeter is er natuurlijk in verschillende stijlen en uitvoeringen. Dus zoek je naar bijvoorbeeld een hoogpolig kleed? Het is bijzonder sfeervol en voelt heerlijk warm aan je voeten. Houd er aan de andere kant rekening mee dat dit relatief veel stof zal aantrekken. Dat maakt het belangrijk om het kleed regelmatig goed te stofzuigen. Alleen op die manier voorkom je dat zich te veel stof zal ophopen.

Aan de andere kant is er het laagpolige vloerkleed. Het voordeel daarvan is dat stof er minder diep in kan trekken. Dat maakt schoonmaken eenvoudiger, waardoor je er veel minder last van zal hebben. Tegelijkertijd oogt het meer praktisch en minder sfeervol of warm. Daar kun je eventueel wat aan doen met de warme kleuren en de mooie vormgevingen, zowel voor de slaapkamer als de woonkamer.

Doe online inspiratie op met de verschillende vloerkleden en let goed op het type. Gebruik in de slaapkamer bij voorkeur een laagpolig model. Dat voorkomt onnodige stofophoping, waardoor je de slaapkamer een aangename plaats houdt om lekker rustig in slaap te vallen en goed uit te rusten. 

Kleuren en stijlen: doe inspiratie op

Je hebt binnen de 200×300 vloerkleden natuurlijk de keuze uit verschillende stijlen en kleuren. Dus zoek je naar een effen kleed, een bepaald verloop of een opvallend dessin dat de aandacht trekt? Stem het af op het bed dat je erop plaatst. Of de bank die je erbij zet, natuurlijk in lijn met de kleuren die je in de rest van het interieur gebruikt.

Probeer het kleed rustig te kiezen, in combinatie met het bed of de bank die je erbij zet. Dus heb je een lichte bank en een donkere vloer? Kies een kleed dat er qua kleur mooi tussenin valt. Op die manier maak je de overgang wat minder hard, waardoor de drie delen ineens heel goed bij elkaar blijken te passen.

Heb je een mooi houten bed dat de aandacht trekt? Kies een rustig ogend kleed, dat daarvan niet te veel af zal leiden. Zorg er in plaats daarvan voor dat het een mooie aanvulling is, in de tint van het beddengoed dat je gebruikt. Op die manier gaat het vloerkleed één geheel vormen met het bed en de rest van de slaapkamer. Het creëert de typische hotel-look, waardoor je er iedere dag alvast naar zal uitkijken om weer lekker naar bed te gaan. 

Vloerkleed 200×300 bestellen

Wil je een vloerkleed in 200×300 bestellen? Je hebt de keuze uit een breed assortiment met kleden. Bekijk ze eenvoudig online en maak je keuze uit de beschikbare afmetingen.

De vloerkleden zijn er in circa 2 bij 3 meter, net als in kleinere maten zoals 80×150 en bijvoorbeeld tot 280×360. Dus zoek je naar een heel groot kleed voor op de vloer? Of juist een veel kleiner exemplaar dat je in een minder grote slaapkamer kunt gebruiken? Wij laten je online zien wat er beschikbaar is. Maak daar op je gemak je keuze uit of stel ons je vragen. Dan vertellen we je graag meer over de materialen en de mooie combinaties met bijvoorbeeld de houten bedden uit onze collectie. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95