Ga naar de inhoud

Vloerkleed in de kinderkamer: dit zijn leuke trends om te omarmen

person

gussta

calendar_month 29/07/2022

Het vloerkleed voor de kinderkamer kies je natuurlijk op basis van de beste eigenschappen. In een eerder artikel legden we je al eens uit waar je allemaal op kunt letten. Daarnaast is het belangrijk dat je kleine er heel blij van wordt. En dat het bijvoorbeeld past binnen de stijl die jij voor ogen hebt.

Dus zoek je een manier om inspiratie op te doen met de verschillende mooie kinder-vloerkleden die er beschikbaar zijn? Het is een vloerkleed waarmee je de kinderkamer op een geweldige manier inricht. En waarmee je aansluit bij de andere trends van dit moment, bijvoorbeeld voor de herfst en winter. Al kun je er eigenlijk heel het jaar mee uit de voeten, omdat je kleintje zich natuurlijk niet stoort aan hoe warm of hoe koud het buiten eigenlijk is.

Dus ben je benieuwd naar de verschillende trends voor de kinderkamer en hoe je de vloerkleden daarop afstemt? We zetten er vier voor je op een rij. Zo kun je in ieder geval meer dan voldoende inspiratie opdoen. 

Aangename aarde-tinten

Begin bijvoorbeeld met een aantal aangename aarde-tinten. Het zijn de aardse kleuren, dus vaak met een bruine ondertoon. Je zal merken dat je kleine (en jij) er heel rustig van wordt. Alleen al om die reden is het een goed idee om het in deze tinten en kleur te proberen. 

Bovendien zijn er verschillende tinten beschikbaar, zodat je de muur, het vloerkleed voor de kinderkamer en bijvoorbeeld een dekbedovertrek op elkaar af kunt stemmen. En kies je voor een aantal accessoires of een mooie plant in de kamer? Dan zal je merken dat dit enorm bijdraagt aan de sfeer die je er als geheel mee creëert. Het wordt op die manier een fijne kamer om in te verblijven, waar je de brug slaat tussen binnen en buiten.

Naturel met een paar accessoires

Wil je die sfeer van rust en kalmte nog sterker in de kinderkamer brengen? Kies dan een vloerkleed in een naturel-tint. Je zal merken dat het op die manier nog beter lukt om het ontwerp lekker rustig te houden.

Dus ga nog een tint lichter dan bij de aardse kleuren. En probeer juist zo min mogelijk kleur te brengen in de grote(re) elementen. Op die manier houd je bijvoorbeeld de muur en de overtrek rustig. En zorg je er natuurlijk voor dat de vloer niet te druk oogt.

Vervolgens kun je daar natuurlijk wat meer kleur aan toevoegen, als je kleine dat leuk vindt. Houd er rekening mee dat de echt kleine kinderen vaak niet zo blij worden van de naturel-tinten. Als ze wat ouder worden gaan ze dat beter waarderen, dus maak je meer kans om je kleine er mee te verrassen en een leuke reactie terug te krijgen. 

In rotan en riet

Vanaf die leeftijd kun je bijvoorbeeld aan de slag met rotan en riet. Je loopt niet meer het risico dat het snel kapot gaat. Zo breng je er snel meer sfeer in, rechtstreeks vanuit het buitenleven. Je brengt buiten als het ware naar binnen.

Een vloerkleed voor de kinderkamer stem je er eenvoudig op af, bijvoorbeeld in een bruine tint. Op die manier merk je dat de verschillende kleuren goed op elkaar aansluiten. Of dat je juist zorgt voor een interessant contrast. En kies je bijvoorbeeld de overtrek iets lichter dan het vloerkleed? Dan merk je vanzelf dat het bed een stralend middelpunt wordt, dat uitnodigt om er lekker in te stappen en ontspannen te gaan liggen. Zo weet je zeker dat je met het bed in de kinderkamer, het vloerkleed én de overtrek een goede keuze maakt.

Het rotan en riet is hard van materiaal, maar zorgt ondertussen toch voor een zachte uitstraling. Zo combineer je een paar belangrijke elementen, die samenkomen in een ontwerp waar zowel jij als je kleine heel blij van zullen worden. En misschien wil je ook jouw eigen slaapkamer er wel mooi mee maken. 

Stoer als een jungle

Heel blij worden kinderen van een slaapkamer die zo stoer is als een echte jungle. Daarmee schiet je sowieso in de roos, als een ware Robin Hood die op zoek gaan naar een nieuwe stijl.

Dus gebruik je groentinten en bijvoorbeeld een grote plant? En kies je voor een robuust vloerkleed met grove materialen dat daar goed bij past? De kans is groot dat er op die manier een bijzonder geslaagde stijl ontstaat. Je zal merken dat het een kamer wordt om lekker in te slapen én om lekker in te spelen.

Dus merk je dat de vriendjes en vriendinnetjes steeds vaker bij jou thuis worden uitgenodigd? Het kan zomaar zijn dat het de jungle kamer voor je kleine is die daar een belangrijke bijdrage aan levert. En kies je daar een fijn dik vloerkleed bij? Dan kunnen ze allemaal op de grond spelen en is er dus plek voor iedereen. 

Vloerkleed voor de kinderkamer kopen

Wil je een vloerkleed voor de kinderkamer kopen? Bij ons ontdek je online de vloerkleden waarmee je de kamer op een bijzondere manier inricht. Dus heb je een specifieke stijl in gedachten, misschien dankzij de bovenstaande stijlen en tips? Of ben je in plaats daarvan juist op zoek naar heel iets anders? Wij helpen je graag de inspiratie op te doen. En we hebben de vloerkleden voor de kinderkamer natuurlijk voor je op voorraad als je die wilt bestellen.  

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95