Ga naar de inhoud

Vroeg opstaan zonder ochtendhumeur: 3 tips

person

gussta

calendar_month 29/08/2017

Lekker slapen begint met een goed bed. Een houten bed van eiken bijvoorbeeld. Maar hoe zorg je ervoor dat je daarin ontwaakt zonder dat je last hebt van een ochtendhumeur? Er zijn ochtendmensen en avondmensen, maar gelukkig kunnen we het met een paar handige tips allemaal makkelijker maken om eerder op te staan.

Gebruik een slaap-app

Het moment dat de wekker gaat: zowel ochtendmensen als avondmensen zijn er geen fan van. Ochtendmensen staan iets gemakkelijker op, maar de onnatuurlijke wekker is bij niemand favoriet.

Gelukkig bestaan er alternatieven, om op een meer natuurlijke wijze te ontwaken. Je kunt natuurlijk iedere morgen uitslapen totdat je wakker wordt, maar de kans is klein dat je werkgever dat zal waarderen. In plaats daarvan kun je gebruik maken van slaap-app. Die brengen je slaapritme of Sleep Cycle in kaart. Aan de hand van diepe en minder diepe slaap bepalen die het ideale moment om je te wekken. Dat is maximaal een kwartiertje eerder of later, dan je van plan was. Het helpt je wel om te voorkomen dat je tijdens de meest diepe slaap bruut gewekt wordt door je wekker.

Wen aan een vast ritme

Om het de slaap-app wat gemakkelijker te maken kun je het best wennen aan een vast ritme. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke avond om 23:00u naar bed gaat. En dan niet op maandag of op woensdag wat eerder en op vrijdag, zaterdag en zondag wat later. Leer jezelf aan dat je het ritme aanhoudt, in ieder geval 6 dagen per week. Niet eerder en niet later, zodat je lichaam hier zo goed mogelijk aan kan wennen.

Tip: zorg met je vaste ritme voor minimaal 7 – 8 uur slaap. Opstaan om half 7? Zorg er dan voor dat je tussen 22:30u en 23:30u naar bed gaat.

Start met een ochtendroutine

En zorg er ten derde voor dat je een reden hebt om op te staan. Die reden kan zijn dat je naar je werk moet of andere belangrijke dingen te doen hebt, maar het moet wat concreter zijn. Verwen jezelf met een warme douche of met een lekker ontbijt. Bouw aan een ochtendroutine waar je zin in hebt, zodat het de moeite waard is om fris uit bed te stappen. Beloon jezelf op het moment dat je erin slaagt om er op tijd uit te komen.

Houten bed kopen

En de beste beloning? Dat is natuurlijk een mooi houten bed. De mooiste keuze voor in de slaapkamer, dankzij het gebruik van hoogwaardig hout met een robuuste uitstraling. Beschikbaar in verschillende mooie ontwerpen en allerlei formaten. De ideale keuze voor in de slaapkamer, waarmee er een goede basis ligt om voortaan zonder ochtendhumeur op te staan.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95