Ga naar de inhoud

Welke kleur vloerkleed past er bij mijn grijze bank?

person

gussta

calendar_month 24/06/2019

Welke kleur vloedkleed past er bij de grijze bank die je hebt staan? Het is een lastige vraag, die heel belangrijk is voor de uitstraling van de woonkamer en de rest van je interieur. Met een mooie combinatie zorg je ervoor dat zowel de vloer, het kleed als de bank goed tot hun recht komen. Met een paar handige tips maak jij eenvoudiger je keuze.

Tips voor het mooiste vloedkleed

Benieuwd hoe je het vloerkleed het best kunt kiezen? Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij:

  • Contrast met de bank
  • Mooi op de vloer
  • Tint van de kleur
  • Effen of in patroon
  • Hoog- of laagpolig vloerkleed

Contrast met de bank

Het vloedkleed kun je op een paar verschillende manieren gebruiken. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om daarmee te zorgen voor een interessant contrast ten opzichte van de bank. Heb je een mooie donkergroene bank? Kies een vloedkleed in zwart en wit, zonder enige andere opvallende kleuren. Op die manier laat je de bank meer spreken, terwijl het vloedkleed een mooie keuze is op bijvoorbeeld een houten vloed of laminaat met een houtlook.

Heb je een grijze, zwarte of een witte bank? Dan is het juist wel een goed idee om met kleur te werken. De werking is dan hetzelfde, omdat je opnieuw zorgt voor een interessant contrast. Kies bij voorkeur een kleur die je ook terug laat komen in een stoel of in een ander deel van de woning. Door de kleur nog een keer terug te laten komen creëer je meer rust in het interieur.

Mooi op de vloer

We gaven het net al even kort aan, omdat het belangrijk is dat het vloedkleed goed past bij de uitstraling van de vloer. Heb je een mooie houten vloer of juist een strakke gietvloer in een rustige grijze tint? In de beide gevallen kun je daar een heel ander kleed bij gebruiken.

Is de kleur van de vloer vooral neutraal? Kies dan een kleed dat tot de verbeelding spreekt. Zorg er daarmee voor dat je zowel de grijze bank als het kleed goed tot z’n recht komt. Gebruik een kleur, maar ga daarmee niet te ver vandaan bij het grijs van de bank. Kies bij voorkeur een lichtere tint, waarmee je de kleur van de bank als het ware in de spotlight kunt zetten. En heb je een houten vloer? Dan zal de bank al meer opvallen, waardoor je het met het kleed nog iets rustiger aan mag doen. Het is belangrijk om de verschillende elementen goed met elkaar in balans te brengen.

Tint van de kleur

Benieuwd naar de tint van de kleur van het vloedkleed die je het best kunt gebruiken bij de grijze bank? Als de bank donkergrijs is kun je dat ook in het kleed terug laten komen en andersom. Pas op met een te donker kleed bij een lichtere bank. In dat geval zou het kleed te veel aandacht opeisen, waardoor de bank zelf niet goed meer tot z’n recht komt.

Andersom is het bij een donkere bank ook niet verstandig om een te licht kleed te gebruiken. Probeer de tint af te stemmen op die van de bank, en kies het kleed net wat lichter of wat donkerder. Door het kleed donkerder te kiezen oogt die wat groter dan de bank en andersom. Wil je juist de bank laten stralen? Gebruik een tint lichter dan de grijze bank, om die alle aandacht te kunnen geven.

Effen of in patroon

Binnen de vloedkleden voor bij een grijze bank heb je de keuze uit een breed assortiment, bijvoorbeeld aan de hand van het patroon dat je gebruikt. Ga je voor een effen kleed? Het leidt tot de meest rustige uitstraling. Dat is vooral een goed idee als je een bank hebt die de aandacht trekt, zowel dankzij de kleur als bijvoorbeeld dankzij de vormgeving.

En merk je juist dat de bank heel rustig oogt? Dan is het een goed idee om het kleed meer te laten spreken. Kies voor een patroon met ruitjes of strepen, net als met mooie andere klassieke vormen erin. En ga je voor strepen op het kleed? Gebruik die om de lengte of de breedte van de kamer te benadrukken, afhankelijk van de richting waarin je het kleed op de grond legt. Op die manier dient het kleed twee verschillende functies, waardoor je profiteert van meer dan alleen een mooie kleur bij de grijze bank die je hebt staan.

Hoog- of laagpolig vloerkleed

Tenslotte is het verstandig om na te denken over het type vloerkleed waar jouw voorkeur naar uitgaat. Heb je een grijze bank van stof? Een laagpolig tapijt voorkomt dan dat het geheel too-much wordt. Andersom kun je een hoogpolig tapijt gebruiken bij een meer strakke leren grijze bank. Op die manier zorg je voor meer sfeer en warmte, die het interieur op dat moment juist ten goede zal komen. Wat dat betreft kun je er meerdere kanten mee op, afhankelijk van het type bank dat je hebt staan.

Gebruik onze handige tips voor de kleur, voor het eventuele patroon en het type kleed dat je bestelt. Mooi bij een grijze bank, al ku je de tips natuurlijk ook gebruiken voor combinaties met andere kleuren. Zorg op die manier voor een mooi nieuw kleed, waarmee je jouw interieur compleet kunt maken.

Vloerkleed bij de grijze bank kopen

Wil je een vloedkleed kopen bij een grijze bank? Je hebt de keuze uit een uitgebreid assortiment, dat je eenvoudig online kunt bestellen. Op die manier zorg je eenvoudig voor een mooi nieuw kleed, als ideale keuze om meer sfeer en warmte te brengen in de rest van je interieur.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95