Ga naar de inhoud

Welke kleur vloerkleed kies je bij een bruine bank?

person

gussta

calendar_month 30/12/2021

Stel je hebt een mooie nieuwe bruine bank: welke kleur vloerkleed kies je daar dan bij? Of misschien heb je de bank al veel langer, maar heb je daar nooit eerder een kleed bij gehad.

Het kan best lastig zijn om bij jouw bank een mooi kleed te vinden. Vooral als je nog niets hebt liggen kun je je misschien moeilijk voorstellen hoe het eruit zal zien. Wij helpen je dan het kleed te vinden dat qua kleur goed past bij wat je al hebt staan. Zo zorg je voor een natuurlijk en warm geheel, of voor een opvallende contrast.

Bruin is een natuurlijke kleur

Voordat we je kunnen helpen de mooiste kleur vloerkleed te kiezen bij een bruine bank moeten we het even hebben over de bank zelf. Gekozen in bruin heeft die namelijk een bijzonder natuurlijke uitstraling.

Bruin is de kleur van hout, ook al heb je de keuze uit allerlei verschillende tinten. Het is een natuurlijke kleur, die je snel tegenkomt zodra je naar buiten gaat. Een bijkomend voordeel is dat er een bepaalde mate van warmte vanuit gaat. Dit geldt zowel voor de bank als voor bijvoorbeeld een dressoir en TV-meubel, zoals je dat misschien ook hebt staan. Sterker nog, zelfs de houten (bruine) vloer straalt warmte uit, ook zonder dat je er vloerverwarming onder aanbrengt.

Die natuurlijke tint en de warmte van het bruin vormen een belangrijke basis, ook wanneer je een vloerkleed wilt kiezen. Stem het er netjes op af, en versterk het effect of houd daar in ieder geval rekening mee.

Tip: de bruine bank is er in allerlei tinten. Dus gaat het om een donkerbruine bank of juist een lichtbruine bank? Kies de kleuren en tinten die we bespreken dan ook wat donkerder of lichter, om goed rekening te houden met de basiskleur.

Kies beige of licht: natuurlijke tint

Het bruin van de bank is mooi natuurlijk en oogt lekker warm. Een mooie combinatie daarmee vind je in bijvoorbeeld beige en in andere lichte tinten.

Een beige vloerkleed kleurt goed bij een bruine bank. Het zorgt ervoor dat je het warme karakter van de bruine kleur als het ware door kunt voeren naar de vloer. Tegelijkertijd is het kleed lichter van kleur dan de bank, iets dat twee voordelen oplevert:

  • Ruimtelijk effect
    De lichte kleur van het kleed zorgt ervoor dat de woonkamer als geheel meteen wat groter zal lijken. De bank komt beter tot z’n recht en het lijkt net of je meer ruimte hebt om door de kamer te lopen. 
  • Aandacht voor de bank
    Dankzij de lichte kleur van het kleed zorg je er automatisch voor dat de bank zelf meer op zal vallen. De (meer) donkere tint van het bruin trekt de aandacht. Op die manier geniet je meer van de bank in jouw interieur, ook al is het nog steeds hetzelfde model dat je misschien al een langere tijd hebt.

En ben je geen fan van beige of kom je in die tint niet meteen een mooi vloerkleed tegen? Geen probleem, maar houd het bij voorkeur wel licht. Op die manier profiteer je van de bovenstaande voordelen. Zo is het lichte vloerkleed een mooie keuze bij de bruine bank.

Ga voor een contrast in turquoise, koningsblauw of hemelsblauw

Je kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om het juist te zoeken in een opvallend contrast. Het zijn contrasten die ervoor zorgen dat zowel de bank als het vloerkleed meteen meer op zullen vallen in het interieur. Dus wil je voorkomen dat het saai wordt? En zoek je naar een kleur vloerkleed die er geen bij elkaar geraapt geheel van maakt? De combinatie met bruin kan best lastig zijn. Gelukkig heb je de keuze uit een paar mooie kleuren:

  • Turquoise
  • Koningsblauw
  • Hemelsblauw

De drie kleuren hebben een opvallende tint, tonen veel kracht én stralen een bepaalde mate van luxe uit. Het is de combinatie van die drie elementen die ervoor zorgt dat ze goed passen bij een bruine bank.

De natuurlijke en warme uitstraling van de bank heeft namelijk ook kracht in zich. En straalt een bepaalde mate van warmte en luxe uit, die je in de contrasterende kleuren dus mooi terug kunt laten komen. Zo ontstaat er een opvallend geheel dat meteen de aandacht trekt. Tegelijkertijd is het mooi met elkaar in harmonie, om het aan de andere kant niet onnodig onrustig te maken.

Vind het vloerkleed bij de bank of een bed

Wij helpen je graag het mooiste vloerkleed te vinden, bijvoorbeeld als je het lastig vindt om de juiste kleur te kiezen. Dus heb je een bruine bank staan, maar weet je niet goed welk kleed je daarbij moet leggen?

Het kan een lastige beslissing zijn, net als de afmetingen van het kleed. In de bovenstaande voorbeelden gaan we er vanuit dat het kleed ongeveer net zo groot is als de bank. Dat wil zeggen, door de breedte gelijk te houden zorg je er voor de gehele bank voor dat je dit mooi afwerkt. En zorg ervoor dat je het kleed gedeeltelijk onder de bank legt. Op die manier zorg je voor een soepele overgang naar de rest van de kamer.

Online vind je zowel de beige als de lichte vloerkleden, net als een aantal andere modellen. En zoek je naar de verschillende tinten blauw of bijvoorbeeld naar het turquoise? Zelfs daarin heb je mogelijkheden, waarmee we je graag laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Op die manier kies je een van de mooie vloerkleden bij een bruine bank, precies in de kleur die daarmee mooi combineert.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95