Ga naar de inhoud

Zwevende bedombouw van hout met metalen pootjes

person

gussta

calendar_month 08/03/2017

De bedombouw van onze houten bedden lijkt te zweven, iets waar klanten regelmatig vragen over stellen. Hoe zorgen we voor het bed dat lijkt te zweven, zonder die op een zeer stevige manier aan de wand te bevestigen? Het antwoord is eenvoudig: we laten het bed niet zweven. Het bed staat op metalen pootjes, die de bedombouw omhoog houden. Door die slim te plaatsen en een donkere kleur te geven zijn ze haast niet te zien. Daardoor lijkt een bedombouw van 180 x 200cm te zweven, zonder dat we die daarvoor aan de muur hoeven te bevestigen of andere maatregelen moeten nemen.

Zwevende bedombouw op pootjes

De houten bedombouw staat op een aantal pootjes, die er samen voor zorgen dat de randen van het bed netjes los komen van de grond. Het lijkt er daardoor inderdaad op dat het bed zweeft, vooral wanneer we daar nog een paar nachtkastjes aan vastmaken en ook die los halen van de grond.

Het resultaat is een houten bed dat haast in de kamer lijkt te zweven, zonder dat hier daadwerkelijk sprake van is. Wie onder het bed zou kijken ziet daar de metalen pootjes zitten, die we bewust iets naar binnen plaatsen. De hoek waaronder we dat doen zorgt ervoor dat de pootjes niet of nauwelijks te zien zijn. Op die manier kan de bedombouw van 180 x 200cm of een ander formaat optisch zweven en krijgen de houten bedden hun bijzondere karakter.

Veilige afstand voor een stabiel bed

Uiteraard zetten we de metalen pootjes op voldoende afstand uit elkaar. Daarmee zorgen we ervoor dat de stabiliteit ook bij belasting op de zijkanten van het bed netjes behouden blijft. Bovendien heeft het hoogwaardige hout dat we gebruiken voor de houten bedden ook zelf een bepaald gewicht, waardoor er een stabiel geheel ontstaat. De metalen pootjes zorgen op een haast onzichtbare manier voor de ondersteuning voor het bed, zodat er een mooie presentatie in de slaapkamer ontstaat.

Houten bedombouw in diverse maten

We kunnen de houten bedombouw met de metalen poten in verschillende formaten maken, afhankelijk van hoeveel ruimte er in de slaapkamer is. We kunnen werken aan een bedombouw van 180 x 200cm of er met bijvoorbeeld 160 x 200cm voor zorgen dat het bed wat kleiner is of een groter bed maken dat 200 x 200cm meet. De constructie met de metalen poten onder het bed dat optisch lijkt te zweven is uitstekend geschikt voor de verschillende afmetingen. Sterker nog, naarmate het bed breder wordt zal de stabiliteit daarvan alleen maar toenemen.

Meer weten over de houten bedden, de bedombouw en hoe we ervoor zorgen dat die boven de grond lijkt te zweven? Neem contact op, dan vertellen we er graag meer over.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95