Ga naar de inhoud

160 x 200cm: is dat de ideale maat van een houten bed?

person

gussta

calendar_month 06/11/2017

Goed slapen begint met een goede bedroutine en ook de juiste voeding kan helpen. Maar, minstens zo belangrijk is de afmeting van het bed. Je wilt natuurlijk genoeg ruimte hebben om je vrij te bewegen, zonder dat je aan de andere kant een enorm bed in de slaapkamer hoeft te zetten.

Dus hoe zit dat met de maten van een houten bed? Hoe moeten we bijvoorbeeld 160 x 200cm beoordelen? Een kleine uitleg over de breedte en de lengte van het bed, in verhouding tot de andere maten die er mogelijk zijn.

Tweepersoonsbed van 160cm breed

Het tweepersoonsbed meet in Nederland standaard 160 x 200cm. Dat betekent 160cm breedte en 200cm lengte. Lang genoeg voor de gemiddelde man en vrouw (voor mensen langer dan gemiddeld kan een bed van 220cm lang uitkomst bieden). In het bed is er per persoon 80cm aan breedte beschikbaar. Dat is voldoende om ’s nachts enigszins te kunnen bewegen, zonder elkaar daarbij wakker te maken.

De meeste mensen slapen heerlijk in een bed van 160 x 200cm. Dat geldt voor onze houten bedden, net als voor eventuele andere modellen. Het gaat immers om de maat van het matras waar u uiteindelijk op ligt.

Twijfelaar of juist breder

Uiteraard is het ook mogelijk om onze houten bedden of andere bedden in andere maten te bestellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om 140 x 200cm. We spreken dan van een ‘twijfelaar’. Het is een bed dat behoorlijk breder is dan een eenpersoonsbed, maar te klein om er iedere avond comfortabel samen in te slapen. Jullie zullen sneller tegen elkaar aan komen te liggen, waardoor de nachtrust verstoord kan raken.

Andersom kan ook: breder. We kennen de Queensize bedden van 180 x 200cm. Geïnspireerd op (Amerikaanse) hotels, waarin de bedden gemiddeld genomen een stuk groter zijn dan bij ons. Extra breed en daardoor met meer ruimte per persoon. En willen jullie de maximale breedte van het bed? Dan zijn er zelfs bedden van 200 x 200cm beschikbaar. Kingsize en met meer dan voldoende ruimte om beiden vrij te kunnen bewegen. En om bijvoorbeeld vol te bouwen met heerlijk comfortabele kussens.

Houten bed in 160 x 200cm kopen

Het houten bed in 160 x 200cm is wat dat betreft de standaardmaat voor een tweepersoonsbed. Een fijne keuze met voldoende ruimte, die ook in de meer compacte ruimte zonder problemen goed past. Bijvoorbeeld met vaste nachtkastjes daar aan vast, waardoor er een mooi geheel ontstaat. Bekijk de mooie houten bedden bij ons uit de collectie. We laten je daarmee graag zien wat er mogelijk is in de slaapkamer. In 160 x 200cm of in een van de andere afmetingen waarin we de bedden kunnen bouwen.

 

 

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95