Ga naar de inhoud

3 tips om het mooiste vintage vloerkleed te bestellen

person

gussta

calendar_month 15/05/2022

Een vintage vloerkleed is prachtig om te zien én brengt karakter in jouw interieur. Het zijn alvast twee redenen waarom je hiervoor wilt kiezen. Maar, hoe maak je eigenlijk een goede keuze? 

Misschien zoek je naar een eyecatcher die meteen de aandacht trekt. Of vind je het vooral belangrijk dat het kleed lekker zacht is aan je voeten. Wat je ook belangrijk vindt, wij zorgen er met een paar handige tips voor dat je de beste keuze maakt. Daarvoor spraken we onze designers, die je er graag meer over vertellen.

3 handige tips van onze designers

Onze designers zijn steeds op zoek naar nieuwe vloerkleden, waaronder de vintage modellen. Het zijn kleden die je meenemen in het verleden. Ze lijken zo uit een eerder leven te komen, nadat ze van alles hebben meegemaakt. Dat komt de uitstraling sterk ten goede, waardoor je eigenlijk niet verkeerd kunt kiezen.

Aan de andere kant begrijpen we het natuurlijk dat een beetje hulp geen kwaad kan. Daarom delen we drie handige tips die je meteen kunt toepassen om het mooiste vintage vloerkleed te vinden:

  1. Kies een mooi materiaal 
  2. Ga voor lekker groot
  3. Combineer met jouw interieur

1. Kies een mooi materiaal 

De mooiste vloerkleden worden gemaakt van wol en bijvoorbeeld katoen. Ook polyester is goed geschikt, samen met polyamide om de kleden te versterken. Op die manier is het vloerkleed lekker duurzaam, zodat je daar zo lang mogelijk plezier van hebt.

Houd er bij de keuze voor het materiaal rekening mee hoe je er graag gebruik van wilt maken. Dus zoek je vooral een vloerkleed dat lekker warm voelt aan je voeten? Dan is wol een goede keuze. De stof werkt temperatuur-regulerend, dus houdt in de winter lekker veel warmte vast. Aan de andere kant zal het in de zomer niet te warm worden, waardoor je er heel het jaar plezier van hebt.

Katoen is bijvoorbeeld goed geschikt als je een vloerkleed zoekt dat lekker vlak blijft. Het katoen is beschikbaar in allerlei wevingen, zowel met een lichte glans als meer mat. Dus zoek je een vintage vloerkleed dat precies past bij de rest van de stijl van jouw interieur? Dan is katoen waarschijnlijk goed geschikt, eventueel in combinatie met andere stoffen.

2. Ga voor lekker groot

De afmetingen van het vintage vloerkleed bepalen voor een groot deel hoe dat er bij jou thuis uit komt te zien. Dat geldt zowel voor een kleed in de woonkamer als in de slaapkamer. En de belangrijkste tip van onze designers? Kies het kleed lekker groot. Op die manier maak je daarmee een statement. Het biedt zowel in de woonkamer als in de slaapkamer allerlei mogelijkheden.

Met een lekker groot kleed in de woonkamer zorg je ervoor dat je het zitgedeelte echt los kunt trekken van de rest van de ruimte. Met de bank en bijvoorbeeld een paar stoelen op het kleed creëer je een ‘hoekje’. Dat wil zeggen, zonder afscheidingen of een volledige muur. Toch voelt het dankzij het kleed een stukje knusser aan.

In de slaapkamer wil je er vooral voor zorgen dat het bed er grotendeels of zelfs helemaal op past. Een lekker breed en groot kleed is dan dus een goede keuze om de kamer mee te stijlen. Je zou eventueel zelfs twee kleden kunnen combineren, al moet je dan een oplossing zoeken om ze mooi op elkaar aan te laten sluiten. 

3. Combineer met jouw interieur

Zorg er ten slotte voor dat je het vintage vloerkleed goed combineert met de rest van jouw interieur. Dat vraagt om een geschikte kleur, een geschikt materiaal én de juiste afmeting.

Zoals we al aangeven is groot vaak een betere keuze. Kijk vervolgens naar de kleuren van het kleed die al terugkomen in jouw interieur. Of kies voor een kleur waarvan je de tinten terug kunt laten komen in andere accessoires die je gebruikt. En heb je veel houten meubelen staan of bijvoorbeeld een betonlook vloer? Dan is het een goed idee om het kleed wat zachter en ‘warmer’ te kiezen. Andersom kan een strakker kleed een goede keuze zijn als je juist een aantal stoffen gebruikt en meer warme materialen in het interieur hebt. Je brengt het op die manier in balans, zodat het er zowel gezellig, sfeervol, stoer als strak uit kan gaan zien, afhankelijk van wat jij mooi vindt natuurlijk.

Vintage vloerkleed kopen: uitgebreid assortiment

Wil je een vintage vloerkleed kopen en ben je benieuwd naar de verschillende stijlen die er beschikbaar zijn? Dat laten we je online graag zien, natuurlijk samen met de designers die de tips met je deelden.

Bekijk op hun aanraden bijvoorbeeld het vloerkleed in gebroken wit of ga voor een Louis de Poortere. Het zijn kleden die meteen de aandacht trekken en op die manier een prachtige keuze vormen voor jouw interieur.

Uiteraard heb je online de keuze uit veel meer vloerkleden, ook zonder de vintage-stijl. Dus ben je vooral benieuwd naar wat er allemaal beschikbaar is voor bij jou in de woonkamer of de slaapkamer? Of op een andere plek in huis? We laten het je online graag zien.

Bekijk en vergelijk de verschillende vloerkleden of stel ons je vragen als je daarover meer wilt weten. Dan leggen we je graag uit over de gebruikte materialen, over de afmetingen en kunnen we zelfs meedenken over de combinatie met een (houten) bed of de rest van jouw interieur.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95