Ga naar de inhoud

In verband met de vakantie periode is onze werkplaats gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus. Bestellingen waarvan de levertijd binnen deze periode valt of die besteld worden in deze periode hebben een levertijd van plus 2-3 weken.

Karaktervolle eyecatcher: 4 redenen voor een vintage vloerkleed

person

gussta

calendar_month 11/02/2019

Een vintage vloerkleed oubollig, alleen voor jaren ’30-huizen of lastig te combineren? Dat valt ontzettend mee! Het vloerkleed is niet meer weg te denken uit de slaap- én woonkamer van 2019, dus het is meer dan de moeite waard om vooral vintage uitgebreid te ontdekken.

Een vloerkleed is heerlijk warm aan de voeten bij het uit bed stappen, brengt sfeer en kleurt mooi bij de bank in de woonkamer. Je hebt hiermee verschillende mogelijkheden, in de diverse kamers van je huis. En de voordelen van vintage? Daarvan zetten we er een aantal voor je op een rij.

Voordelen van een vintage vloerkleed

Er zijn tal van redenen om een vintage vloerkleed te kopen. Wij zetten er een aantal onder elkaar:

  • Authentiek vloerkleed
  • Eyecatcher in de woon- of slaapkamer
  • Afgestemd op het interieur
  • Hoge kwaliteit: lange levensduur

Authentiek vloerkleed

Niets zo ‘echt’ als een vintage vloerkleed. Met de kleuren van weleer en op basis van de hoge kwaliteit die gebruikelijk was. Niet zomaar strak en modern in een effen kleur, maar door nog te laten zien welke kleuren je mooi vindt.

Het vloerkleed dat tot vintage is verworden ligt al lange tijd op de grond of heeft die mooie uitstraling. Een geleefd karakter, zoals ook hout er door de jaren heen alleen maar mooier op zal worden. Met verhalen die het kleed heeft geabsorbeerd, zonder er ook maar een woord over uit te spreken. Gelaten, maar met de kenmerken van de tand des tijds die het vintage vloerkleed heeft doorstaan. Een mooie keuze op de vloer, bijvoorbeeld in combinatie met een bed met karakter of een uitgesproken bank in de woonkamer.

Eyecatcher in de woon- of slaapkamer

Vintage heeft de potentie om op te treden als eyecatcher. In die slaapkamer of de woonkamer, net als in andere kamers in het huis. Dat geldt voor een mooie oude lamp, voor houten meubelen en zelfs voor de kleding die je over een karakteristieke stoel kunt hangen.

Het vintage vloerkleed is geen uitzondering, het materiaal is uitstekend geschikt als ware eyecatcher. Om centraal te stellen binnen de ruimte, zodat hier de aandacht naar uit zal gaan. In relatie tot het bed of de bank die je erbij kunt plaatsen. Of losstaand, waarmee je ervoor zorgt dat je de vloer op een mooie manier kunt decoreren.

Tip: let zowel op de kleuren als op het materiaal en bijvoorbeeld de poollengte. Hoogpolige vloerkleden stralen enorm veel warmte en knusheid uit. De laagpolige modellen ogen strakker en iets koeler. Speel daarmee door een contract aan te brengen ten opzichte van de andere materialen in de ruimte.

Probeer het vintage vloerkleed de aandacht te geven die het verdient. Met een groot formaat in de woon- of slaapkamer en met kleuren die opvallen bij de rest van het interieur. Zodat je er de eerste paar keer nog een beetje van schrikt en over twijfelt. Waardoor je er uiteindelijk heel tevreden mee zal zijn en je er anderen mee kunt blijven verrassen.

Afgestemd op het interieur

Zo’n eyecatcher moet opvallen, maar hoeft niet per sé te contrasteren. Het is ook mogelijk om het kleed juist elders in het interieur terug te laten komen. Of precies andersom natuurlijk. Heb je een mooi karakteristiek bed staan met een nieuwe dekbedovertrek in rood en bruin? Het is dan een uitstekend idee om die tinten terug te laten komen in het vloerkleed. Dat mag subtiel, als de kleuren er maar in zitten.

Door de kleuren terug te laten komen in het vintage vloerkleed ontstaat er een belangrijke mate van rust. Het kleed wordt een eenheid met de rest van het interieur, waardoor dit een stuk mooier zal ogen. Vooral in de slaapkamer is het belangrijk om rust te creëren. Om er automatisch helemaal te ontspannen en heerlijk in slaap te kunnen vallen.

Gebruik kleuren vanuit de rest van het interieur en let ook op de gebruikte materialen. Vul een warm en knus geheel aan met een hoogpolig vloerkleed of maak juist gebruik van een strakker geheel in een ruimte met grote geometrische vormen. Op die manier past een vintage vloerkleed goed bij de rest van het interieur, waardoor het geheel een eenheid uitstraalt.

Hoge kwaliteit: lange levensduur

En twijfel je over het gebruik van een vintage vloerkleed in praktische zin? Zowel de echt oude modellen als de nieuwe modellen met veel karakter zijn goed van kwaliteit. Ze hebben letterlijk of op het oog de tand des tijds doorstaan, waardoor ze niet zomaar hard zullen slijten.

In plaats daarvan is een vloedkleed op basis van vintage een uitstekende keuze voor duurzaamheid en een lange levensduur. Een prettig idee, waarmee u zorgt voor een mooi kleed dat karakter heeft en zorgt voor een mooie uitstraling in de ruimte. Goed geschikt voor zowel de woonkamer als de slaapkamer, waardoor u er op verschillende plekken gebruik van kunt maken.

Combineer het vloerkleed met een mooi bed en bijvoorbeeld een bank in de woonkamer. Aan de hand van specifieke kleuren en materialen die goed bij elkaar passen. Zodat het kleed de eyecatcher kan zijn en er toch een belangrijke eenheid ontstaat.

Vintage vloerkleed: ontdek ons assortiment

Enthousiast over het vintage vloerkleed en op zoek naar mooie modellen? Of inspiratie opdoen met de rest van ons uitgebreide assortiment? Online heb je de keuze uit een groot aantal mooie vloerkleden. Doe online inspiratie op met de verschillende modellen die er beschikbaar zijn. Mooi bij de houten bedden bij ons uit de collectie, net als in combinatie met de andere meubels voor in de slaapkamer en de woonkamer. En heb je vragen over onze vloerkleden of een mooie combinatie van degelijke materialen? Neem contact met ons op, we horen graag van je.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95