Ga naar de inhoud

7 slaapkamertrends voor 2019: slapen in stijl

person

gussta

calendar_month 17/12/2018

Benieuwd naar de slaapkamer trends voor het komende jaar? Zorg ervoor dat je ook in 2019 in stijl kunt slapen, door jouw slaapkamer in te richten volgens de laatste trends. Een prachtige inrichting waarin je helemaal tot rust kunt komen.

We houden de trends nauwgezet voor je in de gaten. De slaapkamer van 2019 creëer je met de volgende leuke tips en inspiratie:

 • Natuur als inspiratiebron
 • Pit en warmte: de juiste kleuren
 • Modulair: maak het makkelijk
 • Paars, groen en blauw
 • Romeins en klassiek
 • Ontspannen en opladen
 • Imperfect is perfect
 • Tegenpolen in het interieur

Natuur als inspiratiebron

Neem de natuur als een inspiratiebron. Met de juiste kleuren en door goed te kijken naar de materialen waar je gebruik van maakt. Heel belangrijk is natuurlijk het gebruik van hout, bijvoorbeeld voor het complete bed of voor de nachtkastjes.

Hout heeft een aantal bijzondere eigenschappen, die het een geweldige keuze maken om terug te gaan naar de natuur. Het materiaal is veelal mooi van kleur, heeft een eigen karakter en laat je de warmte voelen.

Tip: combineer het hout met mooie groentinten. Op die manier maak je van de slaapkamer in 2019 een ruimte die rechtstreeks uit de natuur lijkt te komen. De ideale methode om op dezelfde golflengte als die natuur te komen, zodat je volledig kunt ontspannen.

Pit en warmte: de juiste kleuren

Ben je juist meer van een beetje pit voor in de slaapkamer van 2019? Geen zorgen, ook dan kun jij je waarschijnlijk goed vinden in de slaapkamer trends voor het komende jaar. Denk bijvoorbeeld aan mooie kleuren zoals donkerpaars en curly-geel. Het zijn twee van de uitgesproken kleuren, waarmee je net als met chili-rood of met wijnrood een prachtige keuze kunt maken.

En meer dan dat, omdat de slaapkamer volgens de trends in 2019 daadwerkelijk een statement mag zijn. Laat zien wie je bent en durf bijzondere kleuren te gebruiken, zodat de slaapkamer een bijzondere ruimte in huis wordt.

Modulair: maak het makkelijk

We gaan steeds praktischer wonen, omdat we meer handige en belangrijke producten moeten plaatsen in een ruimte die steeds een beetje kleiner wordt. We zien de trend van de modulaire slaapkamer de laatste jaren al opkomen, en dat zet door in 2019.

Zorg ervoor dat je meubels op meerdere manieren kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiegel waarop je ook televisie kunt kijken of een bed waarbij je het voeteneind kunt opklappen tot een klein bureau of een tafel? Het zijn maar een paar ideeën, zoals je ook de woon- en de slaapkamer kunt combineren of je in de slaapkamer voor een deel van de badkamer kunt zorgen. Probeer de ruimte optimaal te benutten, zodat je op zo min mogelijk vierkante meters heel modulair aan de slag kunt.

Paars, groen en blauw

Als je van trends houdt ben je waarschijnlijk gek op kleuren, due daar hebben we natuurlijk ook naar gekeken voor je. Ze mogen niet ontbreken binnen de slaapkamer trends voor 2019, waarmee je ervoor zorgt dat jij helemaal ontspannen lekker in slaap kunt vallen. Dé kleuren voor het komende jaar zijn:

 • Paars
 • Groen
 • Blauw

Je creëert hiermee een heerlijk rustige en loungy-omgeving in de slaapkamer, zodat je daarin helemaal kunt ontspannen. Even nergens aan denken om bij te komen, en bovendien zo goed mogelijk slapen. Want goed slapen, dat is een belangrijke trend waar steeds meer mensen van houden. Het is belangrijk om goed te slapen, en waar kun je dat beter doen dan in een slaapkamer die helemaal klaar is voor 2019?

Romeins en klassiek

Ondanks de enorme vooruitgang zien we gelukkig ook de klassieke elementen het komende jaar weer op een mooie manier terug. Het zijn op dit moment de Romeinse en echt-klassieke elementen die het goed doen. Ze geven de slaapkamer statuur en uitstraling, om daar in 2019 een echt belangrijke ruimte van te kunnen maken. Niet zomaar een ruimte met daarin een bed, maar een kamer met klasse die gezien mag worden. In 2019 begin je de rondleiding door het huis voordat je het door hebt een keer in de slapakamer!

Ontspannen en opladen

Dé trend van dit moment en ook die voor de slaapkamer van 2019 is om te ontspannen en op te kunnen laden. Dat doe je met de juiste kleuren (paars, groen en blauw) en bijvoorbeeld met natuurlijke materialen. Richt de kamer er ook letterlijk op in, bijvoorbeeld door het bed netjes in het midden te plaatsen. Op die manier gaat de meeste aandacht uit naar het bed, zoals je ook een haard of een schouw op een mooie manier centraal kunt stellen.

Imperfect is perfect

Het perfecte hebben we gehad, het is nu tijd om toe te geven dat niet alles hoeft te kloppen. Zorg ervoor dat er een foutje in het patroon zit, dat het bed net niet helemaal recht staat of je materialen gebruikt waar heel duidelijk een stukje van is afgebroken. We moeten de ideale persoon zijn en ervoor zorgen dat alles maar klopt, zowel op sociaal als individueel vlak. Met deze trend voor de slaapkamers van 2019 zorg je voor een interessant tegengeluid, om juist te laten zien dat het niet allemaal zo perfect hoeft te zijn.

Tegenpolen in het interieur

Op die manier kun je ook tegenpolen aanbrengen in het interieur van de slaapkamer. 2019 wordt een jaar van durven, bijvoorbeeld door contrasterende kleuren aan te brengen of het hout uit de natuur te mengen met heel moderne strakke vormen en de metaalkleuren voor in de ruimte.

Hebben wij je kunnen inspireren met de slaapkamer trends voor 2019? We hopen dat je de slaapkamer er op een bijzonder geslaagde manier mee kunt inrichten om het komend jaar helemaal anders te doen.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95