Ga naar de inhoud

Bedombouw 160 x 200: de basis voor jouw fijne slaapkamer

person

gussta

calendar_month 18/11/2019

De slaapkamer opnieuw inrichten of voor jouw nieuwbouwhuis op zoek naar een bed? Met een bedombouw in 160 x 200 maak je een uitstekende keuze, waarmee de basis goed staat. Het is de in Nederland populairste maat voor een tweepersoonsbed, waarin jullie samen voldoende ruimte hebben. Ondertussen past het bed goed in de gemiddelde slaapkamer, met ruimte voor de nachtkastjes, een kledingkast en om er omheen te lopen.

Tip: slapen in een extra groot tweepersoonsbed? Er zijn afmetingen van 180 of zelfs 200 centimeter breed mogelijk. In de lengte kun je de standaard 200 centimeter uitbreiden tot 210 of zelfs 220 centimeter.

Bij Gussta bouwen we jouw bedombouw in 160 x 200 of volledig op maat, afhankelijk van waar jij naar op zoek bent. Zoek je een breder bed, een langer bed of een bijzondere maat om daar in de slaapkamer precies gebruik van te kunnen maken? Geen probleem, wij gaan er graag voor je mee aan de slag.

Bedombouw op maat: 160 x 200 of iets anders

Zoek je een bedombouw op maat en ben je benieuwd naar de gebruikelijke keuze? De meeste mensen slapen samen in een bed van 160 x 200 centimeter. Dat is iets smaller dan twee keer een eenpersoonsbed, omdat jullie het midden dan als het ware samen kunnen gebruiken. Toch zal het haast niet voorkomen dat jullie elkaar in de weg liggen, omdat er voldoende ruimte aan de beide zijkanten beschikbaar is.

Is er meer ruimte beschikbaar in de slaapkamer en zoek je naar een breder bed? Dankzij onze mogelijkheden op maat kunnen we de bedombouw in 160 x 200 eenvoudig voor je aanpassen. We hanteren bijvoorbeeld 180 centimeter breedte of extra lengte, afhankelijk van waar jouw voorkeur naar uitgaat. En ben je benieuwd naar de ideale maat voor zowel het matras daarbij als bijvoorbeeld het dekbed en de overtrek? Onze beddenexperts leggen het je graag uit. En let vooral op bij het dekbed en de overtrek, omdat die een stuk breder moeten zijn dan jouw bedombouw en het matras.

Matras naar keuze (ook opnieuw te gebruiken)

Het voordeel van de bedombouw van 160 x 200 is dat je daar vervolgens ieder matras bij kunt gebruiken. In de juiste maat uiteraard, omdat bredere of smallere modellen tot problemen zouden leiden. En heb je bijvoorbeeld nog een goed matras, maar ben je wel toe aan een andere ombouw? Geen probleem, dan zorgen we er met 160 x 200 of een andere afmeting voor dat je daar weer gewoon gebruik van kunt maken. Het is de makkelijkste manier om jouw bed voordelig te vervangen, bijvoorbeeld door een stoer en robuust exemplaar.

Een goed matras kan een behoorlijke tijd mee, maar na 10 tot 15 jaar wordt het doorgaans tijd om zelfs de beste modellen te vervangen. Jouw bedombouw in 160 x 200 gaat waarschijnlijk veel langer mee. Je kunt een nieuw matras bestellen in dezelfde afmetingen, om daar weer zonder problemen gebruik van te maken. Op die manier kun je er extra lang plezier van hebben, waarmee je zeker weet dat je een uitstekende investering doet in het bed.

Nachtkastjes, kasten en een vloerkleed

Zodra je de bedombouw in 160 x 200 hebt gekozen is het belangrijk om goed te kijken naar wat je daarnaast nog nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Nachtkastjes
    De nachtkastjes zijn goed geschikt om kleine spullen in op te bergen. En om jouw wekker (of smartphone) op te plaatsen, zodat je de volgende ochtend weer op tijd zal opstaan.
  • Kledingkast(en)

    Gebruik je een bed met een breedte van 160cm? In de gemiddelde Nederlandse slaapkamer kun je dan nog makkelijk een kledingkast kwijt. Een fijn idee, omdat je jouw kleding op kunt bergen op de plek waar je ’s morgens weer opstaat.
  • Vloerkleed
    Wil je meer sfeer creëren in de slaapkamer, voor een fijne warme uitstraling in combinatie met het gebruikte hout? Een vloerkleed is dan een goede keuze. Stem die af op het hout van het bed, zodat er een warm en sfeervol geheel ontstaat.

Met de verschillende elementen in de slaapkamer zorg je ervoor dat jouw bedombouw goed tot z’n recht komt. Dankzij de mooie uitstraling en ook dankzij de mooie materialen. Een bed van hout van Gussta is wat dat betreft een uitstekende keuze. Waarbij we natuurlijk rekening houden met de maten voor de lengte en de breedte die je zoekt, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Bedombouw in 160 x 200 en andere maten

Zoek je een bedombouw in 160 x 200 of in andere maten? Binnen onze houten bedden heb je de keuze uit een breed assortiment. We laten je graag zien wat er beschikbaar is en kunnen daar zelfs op maat mee voor je aan de slag. Op die manier zorgen we ervoor dat het bed precies in de slaapkamer past en dat jullie voldoende ruimte hebben om heerlijk vrij te slapen.

En wil je meer weten over het hout dat we gebruiken, hoe we de bedombouw voor je in elkaar zitten of hoe we met de juiste droging en een stalen constructie voorkomen dat het bed te veel kraakt? We vertellen je er graag meer over, dus neem contact met ons op om je vragen te stellen.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95