Ga naar de inhoud

In verband met de vakantie periode is onze werkplaats gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus. Bestellingen waarvan de levertijd binnen deze periode valt of die besteld worden in deze periode hebben een levertijd van plus 2-3 weken.

Bedombouw 180 x 200: welke maat dekbedovertrekken heb je nodig?

person

gussta

calendar_month 28/04/2019

Bedombouw in 180 x 200 gekocht of op het oog? Het is belangrijk om daar dekbedovertrekken in de juiste maat bij te bestellen. De maat van het bed geldt als een King Size tweepersoonsbed, maar de maat voor een dekbedovertrek is anders dan die voor bijvoorbeeld het matras.

Een King Size-bed is in Nederland een populaire maat, waardoor je de keuze hebt uit een breed assortiment overtrekken en andere producten. Het bed is iets groter dan de meest populaire maat, omdat die 160 x 200cm meet (Queen Size). Andersom zou je een groter bed kunnen kopen van 200 x 200cm breed.

Het is belangrijk om voor een dekbedovertrek uit te gaan van een bredere maat dan die van het bed en het matras. Alleen op die manier zorg je ervoor dat de overtrek en het dekbed links en rechts van het bed netjes zullen overhangen. Dat is belangrijk, zowel voor het mooi opmaken van het bed als om daar op een prettige manier onder te slapen.

Heb je een bed besteld in 180 x 200 of gaat je voorkeur uit naar een betonbouw in die maat? Wij bouwen onze bedden van hout en metaal, en kunnen je goed adviseren over de overtrekken en dekbedden die je daar het best bij kunt gebruiken. We helpen je inspiratie op te doen in combinatie met steigerhout of met eiken, afhankelijk van waar je jouw bed van wilt laten maken.

Steigerhout met metaal: robuust bed

We bouwen onze bedden onder andere van steigerhout, in combinatie met metaal. We gebruiken staal om het bed te verstevigen, waardoor je bovendien minder last hebt van het kraken van hout. Bovendien zullen we het hout standaard voldoende drogen, waardoor scheuren en barsten veel minder snel ontstaan. Het zijn een paar van de voorbereidingen die we treffen, zodat jij kunt rekenen op een bed waar je jarenlang heerlijk ontspannen in kunt slapen.

Gaat je voorkeur niet uit naar steigerhout, maar wil je wel een bedombouw van 180 x 200 kopen? Je hebt dan de keuze uit eiken en oud-eiken. Het zijn materialen van zeer hoge kwaliteit, waarmee we zorgen voor een bed dat bovendien een geweldige eye-catcher in de slaapkamer is. Het is een bed om letterlijk van te dromen, zoals je die normaal gesproken in een luxe hotel tegen zou komen.

Het hout heeft een mooi robuust karakter, waarmee het bed een stralende verschijning is. Dat geldt zelfs op het moment dat je daar een dekbedovertrek overheen legt, breder dan de maat van het bed en het matras. Gaat het om een bedombouw van 180 x 200? Dan heb je daar een matras in dezelfde maat bij nodig. Het dekbed en de dekbedovertrek mogen een stuk breder zijn. Het is verstandig om gebruik te maken van een model met een breedte van 240cm. Op die manier ontstaat er links en rechts voldoende overhang, waardoor ook het opgemaakte bed er prachtig uit komt te zien in de slaapkamer.

Matras in 180 x 200

Op een bedombouw van 180 x 200 kun je het best gebruik maken van een matras in dezelfde maat. Je zorgt er op die manier voor dat je heerlijk ontspannen op het bed kunt liggen, ook als je daar samen gebruik van maakt.

Een standaard éénpersoonsbed in Nederland heeft een breedte van 90cm en een lengte van 200cm. Wie snel meerekent ontdekt op die manier dat een tweepersoonsbed met een breedte van 180cm dezelfde maat per persoon te bieden heeft. Dat is prettig, omdat je daardoor zonder problemen kunt draaien en bewegen terwijl je slaapt. Jullie komen niet in elkaars ‘vaarwater’ terecht, ook niet als jullie een keer een beetje onrustig slapen.

Het matras hoeft niet breder of juist minder breed te zijn dan de bedombouw zelf. In plaats daarvan kun je daarvoor dezelfde maat aanhouden, waardoor het makkelijk is om daar de juiste afmetingen voor te bestellen.

Tip: twijfel je over het beste matras op jouw bed van steigerhout, eiken hout of oud-eiken? We denken graag met je mee, ook aan de hand van jouw slaapvoorkeuren. Op die manier helpen we je het beste bed samen te stellen, waarop je iedere ochtend heerlijk ontspannen ontwaakt.

We kunnen je helpen met de juiste maat van het matras, net als met de keuze voor een dekbed en een dekbedovertrek. Voor die elementen is de maat anders dan die van de bedombouw in bedombouw, waardoor een beetje advies van ons vaak goed op z’n plaats is.

Dekbedovertrekken van 240cm breed

Anders dan je zou verwachten heb je een breder dekbed nodig dan in 180 x 200cm. Daardoor dient ook de overtrek een andere maat te hebben, omdat die moet passen bij het dekbed.

Het is belangrijk om de overtrek en het dekbed te kiezen in 240 x 200cm. Dat is een stuk breder dan het bed en het matras, omdat het dekbed links en rechts zo’n 30cm moet overhangen. Op die manier kun je het bed luxe opmaken, waardoor het er mooi uit komt te zien in combinatie met onze houten bedden.

Toch is dat natuurlijk niet het enige voordeel. In de wintermaanden zal het dekbed op die manier veel meer warmte vasthouden, waardoor je er op een meer prettige manier onder kunt slapen. En beweeg je regelmatig in je slaap? Dan kan een kleiner dekbed ertoe leiden dat de ander met wie je in bed ligt ineens geen dekbed meer beschikbaar heeft. Dat voorkom je met een groter dekbed in 240 x 200cm, zodat je er beiden goed gebruik van kunt maken.

Zoek je naar een bedombouw in 180 x 200 of heb je die al gekocht en wil je daar de juiste materialen bij kopen? Ga voor het dekbed en de dekbedovertrekken dan uit van 240 x 200cm. Op die manier heb je voldoende breedte om er fijn onder te slapen en er beiden gebruik van te maken.

Bekijk zelf ons assortiment met dekbedovertrekken om ideeën op te doen of neem contact op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze producten, zodat we daarna misschien wel aan de slag kunnen met een mooie bedombouw in 180 x 200 van hout voor bij jou in de slaapkamer.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95