Ga naar de inhoud

Bedombouw: in 5 bijzondere soorten hout

person

gussta

calendar_month 28/04/2017

De bedombouw maakt een bed, het is de ombouw die zorgt voor de uitstraling van het geheel in de slaapkamer. Op zoek naar een mooie ombouw van het bed in hout en benieuwd naar de houtsoorten die we daarvoor gebruiken? We werken met 5 verschillende bijzondere soorten hout, allen met hun eigen karakter en altijd goed voor een overtuigende verschijning in de slaapkamer.

We werken met de volgende soorten hout voor de bedombouw die je kunt laten maken:

  • Oud eiken
  • Nieuw rustiek eiken
  • Oud steigerhout
  • Oud grenen
  • Noten

Scheuren en noesten van rustiek eiken

De verschillende soorten hout voor de bedombouw hebben allen hun eigen karakter. Het rustiek eiken staat bijvoorbeeld bekend om de scheuren en noesten die erin zitten. Het grote voordeel daarvan is dat het hout een bijzonder overtuigende uitstraling krijgt, omdat het materiaal als het ware op je afkomt. Je ziet dat het hout ‘leeft’ en ‘geleefd heeft’, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit of duurzaamheid daarvan.

We laten je graag de verschillen zien tussen een bedombouw in nieuw rustiek eiken of oud eiken en kunnen je uiteraard helpen dat af te stemmen op de rest van het interieur in de slaapkamer. Op die manier kun je een bedombouw laten maken die de sfeer uitstraalt die jij voor het bed in gedachten hebt.

Stoer steigerhout

Een voordelig houten bed laten maken en daarvoor op zoek naar de ideale houtsoort? Oud steigerhout vormt dan een uitstekende keuze. Het hout laat zich relatief gemakkelijk bewerken en hoeft bovendien niet behandeld te worden. Dat betekent dat je een bedombouw kunt laten maken voor een betaalbaar houten bed, uiteraard in het formaat dat je wenst.

Tip: we gebruiken oud steigerhout, zoals we ook oud eiken en oud grenen gebruiken. Op die manier krijgt de bedombouw duidelijk meer karakter, waardoor het hout meer ‘spreekt’.

Oud grenen of donker noten

De bedombouw in oud grenen of donker noten zorgt voor een lichte of juist heel donkere kleur, afhankelijk van wat je met het bed wilt uitstralen en bijvoorbeeld de kleur die je op de muur hebt zitten. We laten je graag de verschillende bedden in de diverse houtsoorten zien, aan de hand waarvan je een keuze kunt maken. We gaan pas met de bedombouw voor jouw bed aan de slag zodra je de bestelling hebt gedaan, zodat er daadwerkelijk sprake is van maatwerk en onder andere de houtsoort precies aansluit bij je specifieke wensen.

Zwevende bedombouw met metalen poten

Onafhankelijk van de houtsoort die je kiest voor de ombouw voor de houten bedden voorzien we die standaard van metalen poten, die we haast onzichtbaar onder het bed wegwerken. De bedombouw lijkt boven de grond te zweven, waardoor het bed zowel door het hout als door de algehele constructie een bijzondere uitstraling krijgt.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95