Ga naar de inhoud

Eiken hemelbed kopen: 3 mogelijkheden voor een unieke afwerking

person

gussta

calendar_month 10/02/2020

Eiken hemelbed kopen en benieuwd naar de mogelijkheden voor de afwerking? Een prachtige keuze in de slaapkamer, bijvoorbeeld als luxe verschijning met een stoer stalen frame. Een bed dat de aandacht trekt, om de rest van de slaapkamer er als het ware omheen te bouwen.

Bij Gussta begrijpen we dat een bed bijzonder moet zijn. Dankzij het gebruik van eiken, dat we bovendien op een aantal mooie manieren kunnen afwerken. Of niet afwerken, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat. Op die manier wordt het altijd jouw bed, met de uitstraling waar je van houdt.

Tip: naast het eiken op zoek naar andere materialen? We werken ook met oud eiken en met steigerhout. Ontdek ook de rest van ons assortiment, zodat je daar op je gemak een mooie keuze uit kunt maken.

Afwerken: 3 unieke mogelijkheden

Benieuwd hoe we het eiken voor je kunnen afwerken? We zetten de drie verschillende mogelijkheden voor je op een rij:

 • Geen afwerking: natuurlijk grijs
 • Matte lak voor bescherming
 • Kleur naar wens: 2-componenten olie

1. Geen afwerking: natuurlijk grijs

Het eikenhout van het hemelbed zo natuurlijk mogelijk houden? Het hout is geschikt om zonder afwerking bij jou in de slaapkamer te plaatsen. De meest pure vorm, waarbij je het natuurlijke proces z’n werk kunt laten doen.

Het betekent in de praktijk dat het eiken hemelbed zal vergrijzen. Onder andere de UV-straling van de zon heeft invloed op het hout. De kleurstoffen in de buitenste lagen van het hout zullen eruit verdwijnen. Als het gevolg daarvan krijgt het hout de typische grijze kleur. Uiteraard gaat dat niet zo snel als bijvoorbeeld in de volle zon in de tuin.

Zonder afwerking is het eiken hemelbed een heel natuurlijke keuze. Het bed zal het natuurlijk verloop van hout laten zien. Bescherming is binnen niet nodig, omdat er geen sprake zal zijn van veel vocht of zelfs regen. Bovendien is het goed mogelijk om het hout met een doekje af te nemen. Houd er wel rekening mee dat eventuele vlekken er makkelijk in zullen trekken. Dat draagt bij aan het karakter, waardoor veel van onze klanten ervoor kiezen om het hout niet af te laten werken. Een mooie keuze, waar we ook zelf alleen maar trots op kunnen zijn.

2. Matte lak voor bescherming

Wil je graag de mooie uitstraling van het eikenhout behouden? Dan is het een goed idee om daar een beschermende laag op aan te laten brengen. We kunnen het eiken hemelbed voorzien van een matte lak. Op die manier zorgen we voor een laag die bijvoorbeeld de UV-straling van de zon kan weerstaan. Het voorkomt dat de kleurstoffen in het hout worden aangetast. In plaats daarvan kan het hout z’n kleur behouden, om de warmte en sfeer zo lang mogelijk overeind te houden.

Uiteraard is de invloed van de zon niet zo sterk als buiten. Toch is het ook binnen verstandig om er rekening mee te houden dat de beschermende laag niet het eeuwige leven heeft. Als je ervoor wilt zorgen dat de sfeervolle en warme uitstraling van het hout behouden blijft is het belangrijk om daar zo nu en dan onderhoud aan te plegen. Door de matte lak na een paar jaar opnieuw aan te brengen lukt het om het hout weer goed te beschermen. Het helpt het eiken hemelbed mooi te houden, zodat je daar jaren heerlijk in kunt slapen.

3. Kleur naar wens: 2-componenten olie

Ten derde heb je de mogelijkheid om het hemelbed van eiken in een specifieke kleur af te laten werken. Daarvoor maken we gebruik van een 2-componenten olie. Het is een hoogwaardige olie, waarvan de twee componenten met elkaar reageren voor een beschermende laag in de kleur die je zoekt.

Je hebt de keuze uit de volgende kleuren:

 • Donkerbruin
  Een donkere tint voor het eiken, waarmee het hemelbed een nog meer stoere uitstraling krijgt. Goed te gebruiken in een donkere slaapkamer, of juist met lichte materialen om het contrast sterker te maken.
 • White Wash

  De typische witte waas over het hout, waarmee de uitstraling wat zachter wordt. Makkelijker te combineren met veel andere materialen, voor een ontspannen en relaxte sfeer in de rest van de slaapkamer.
 • Puur Olie
  Een diepe en pure kleur voor het eiken hemelbed, die lang behouden blijft. Met extra nadruk op de noesten en nerven in het hout, waardoor die meer op de voorgrond zullen treden.
 • Grey Wash

  Een grijzige tint over het hout van het eiken hemelbed, voor een stoere en meer industriële look van het bed. Goed te combineren met vergelijkbare meubels in de rest van de slaapkamer.

We vertellen je graag meer over de verschillende kleuren en kunnen je daar bovendien voorbeelden van laten zien. Op die manier krijg je een goed beeld van hoe het hemelbed van eiken eruit kan komen te zien, bij jou in de slaapkamer.

Eiken hemelbed kopen

Enthousiast over het eiken hemelbed en benieuwd hoe we zorgen voor een stoer en robuust model bij jou in de slaapkamer? Bekijk ons prachtige exemplaar online, met de mogelijkheden om het hout af te werken en te beschermen. Of om het hout zelfs in een mooie kleur te laten lakken, met de 2-componenten olie die we daarvoor gebruiken.

Zowel voor het houten hemelbed van eiken als voor de andere materialen en afwerkingen die we gebruiken kiezen we altijd de hoogste kwaliteit. Op die manier zorgen we ervoor dat je kunt rekenen op niets minder dan het beste, uiteraard in de maat waar je naar op zoek bent. Zoek je naar een groot hemelbed in een ruime slaapkamer? Of mag het allemaal wel wat compacter, bijvoorbeeld om er in de drukke stad stoer in te slapen? Wij laten je graag zien wat er mogelijk is.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95