Ga naar de inhoud

Heerlijk slapen in 1 persoonsbed: 3 tips voor sneller slapen

person

gussta

calendar_month 16/10/2017

Het 1 persoonsbed is nog altijd een zeer populaire keuze in Nederlandse slaapkamers. Bijvoorbeeld in kinderslaapkamers en logeerkamers. Gemaakt van degelijke materialen en met bijvoorbeeld een robuust ontwerp is het een mooie keuze in de kamer, zelfs als je daar geen gebruik van maakt.

En wil je er wel lekker op slapen, maar heb je moeite om die te vatten? We zetten een paar handige tips voor je op een rij, om optimaal te genieten van onze mooie 1 persoonsbedden en 2 persoonsbedden.

Schrijf je zorgen op

Ten eerste, schrijf je zorgen op. Probeer zoveel mogelijk te bedenken waar je over twijfelt of waar je nog een beslissing over moet nemen. Schrijf ze op, zodat ze uit je hoofd verdwijnen. Eenmaal in bed voorkom je daarmee dat je gaat liggen piekeren. Er is immers niet zo vervelend als liggen piekeren en niet in slaap vallen.

Uiteraard helpt dit zowel in een 1 persoonsbed, een 2 persoonsbed als alle andere bedden. Door op te schrijven wat er in je hoofd zit ‘sluit’ je dat af. Je hebt er dan geen last meer van, waardoor je door kunt met wat je wilt gaan doen: slapen.

Luister naar de zee

En helpt het niet (goed) om de zaken op te schrijven? Het kan ook zijn dat je te onrustig bent, zelfs als je dat zelf niet zo ervaart. Het is dan een goed idee om te luisteren naar de zee. Zoek bijvoorbeeld op Youtube naar [sound of the sea] en zorg ervoor dat je een afspeellijst of video kiest voor minimaal 30 minuten. Zet die aan en je valt gemakkelijker in slaap. Adem mee op het ritme van de zee, dat steeds een beetje langzamer zal gaan.

Tip: kies bij voorkeur voor een apparaat dat vanzelf uitschakelt. Zet je mobiele telefoon in een standaard en schakel ‘autoplay’ bij Youtube uit.

Beeld het je in

Heb je liever geen smartphone in de slaapkamer of lukt het niet goed om het apparaat vanzelf uit te laten schakelen? Geen nood, je kunt ook met een analoge tip heel lekker in slaap vallen in je mooie 1 persoonsbed. Zorg ervoor dat je je inbeeldt dat je op een mooie tropische bestemming bent. Of dat je een dagje uit gaat. Kies voor het uitje of de gelegenheid waar je helemaal ontspannen van wordt. Je zal merken dat je er rustiger van wordt, waardoor je sneller in slaap valt en weer fris ontwaakt.

1 persoonsbed van hout kopen

En lekker slapen in een mooi 1 persoonsbed? Kies dan voor een bed van hout. Met een robuust en stoer ontwerp, waarmee je de slaapkamer eenvoudig karakter geeft. Een mooie keuze in de slaapkamer, waar je met een goed matras heerlijk op kunt slapen.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95