Ga naar de inhoud

Het hemelbed van hout: dit is waar de professional allemaal aan denkt

person

gussta

calendar_month 30/05/2022

Het hemelbed van hout is een prachtige keuze. Tegelijkertijd is het een stukje vakwerk, zowel voor de stevigheid van de constructie als om het allemaal netjes weg te werken en in elkaar over te laten lopen.

Dus wil je een hemelbed kopen in bijvoorbeeld eiken en ben je benieuwd wat daarbij komt kijken? We leggen het je graag uit, aan de hand van onze aanpak om een stoer, stevig en geweldig sfeervol bed te bouwen.

Stevige constructie met degelijke materialen

We zijn gespecialiseerd in houten bedden, dus we weten wat er nodig is om een stevig bed in elkaar te zetten. In combinatie met het hout gebruiken we stalen frames, ter ondersteuning. En zelfs om sommige van onze bedden op het oog te laten zweven. Wat dat betreft weten we wat ervoor nodig is om een goede constructie in elkaar te zitten.

Aan de andere kant betekent dat nog niet dat het ook lukt om een hemelbed van hout te bouwen. Bovenop het bed zoals je dat kent komt een extra constructie te staan. Dat vraagt om een goede aanpak om dat in elkaar te zetten én om materialen die daarvoor goed geschikt zijn.

Daarom werken we in de basis een hemelbed uit, door daar alvast rekening mee te houden bij alle andere keuzes die we maken. In principe zouden we van ieder bed een hemelbed kunnen maken, al komt dat de stevigheid van de constructie dan niet altijd ten goede. Het is belangrijk dat de palen stevig aan zowel het bed als aan elkaar verbonden worden. 

Bovendien is het belangrijk om stevige materialen te gebruiken voor het hemelbed van hout. Natuurlijk gebruiken we hout, net als staal. In de beide gevallen kiezen we voor de beste kwaliteit, waarvan we weten dat het goed geschikt is om een stevige constructie mee te bouwen. Ook gebruiken we alleen rechte houten palen, net als staal dat op de juiste manier is behandeld om zo stijf mogelijk te zijn en te blijven.

Uiteraard bevestigen we de verschillende materialen met sterke verbindingen aan elkaar. Daarbij houden we alvast rekening met de stoffen voor de sfeer. Ook zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er zo min mogelijk verbindingsmaterialen zichtbaar zullen zijn. Op die manier biedt het hemelbed van hout wél de stevigheid, maar is niet (goed) te zien waar dat precies vandaan komt.

Stoffen voor een sfeervolle afwerking

Een hemelbed van hout moet stevig zijn, maar kan ook vooral sfeer uitstralen. Sterker nog, dat is waar de meeste mensen om vragen als ze interesse hebben in een hemelbed. Het zijn de stoffen die aan de constructie komen te hangen die het een bijzondere keuze maken, anders dan het ‘standaard’ bed in de slaapkamer.

Wij houden bij het ontwerp alvast rekening met de mogelijkheid om er stof aan op te hangen. Dat kan bijvoorbeeld aan de binnenzijde van de constructie, zodat de constructie zelf ook van buitenaf goed zichtbaar blijft. Het is ook mogelijk om het precies andersom te doen, als het juist de bedoeling is om een zo sfeervol en romantisch mogelijk geheel te creëren.

Ook denken we alvast na over mogelijkheden om de stoffen ‘gesloten’ op te hangen en om die weer netjes te openen. Zo kun je het bed luchten als je opstaat en er ’s avonds juist voor zorgen dat het meer knus aanvoelt. Of dat het zelfs extra verduistert, afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent in een hemelbed van hout.

Als de verschillende elementen aanwezig zijn en met elkaar kloppen werkt het hemelbed op een heel natuurlijke manier. Het is een mooie verschijning in de slaapkamer én zorgt voor een aangename plek om lekker ontspannen in slaap te vallen. Dat is de combinatie waar we graag voor zorgen als we zo’n type bed bouwen. 

Verticale stijlen op de rand van het bed

Het vakwerk van een hemelbed wordt duidelijk aan de hand van de verbindingen en de manier waarop de verticale stijlen zijn neergezet. Wij verwerken die bijvoorbeeld op de rand van het bed, zonder dat de verbindingsmaterialen (goed) te zien zijn.

Door het allemaal netjes op elkaar aan te laten sluiten ontstaat er een zo strak mogelijk geheel. Het is bijvoorbeeld ons doel om het net te laten lijken of het hemelbed van hout in één stuk uit de werkplaats is gekomen. Dat is natuurlijk niet het geval, maar het zorgt er op die manier wel voor dat het er zo strak en goed mogelijk uitziet. Op die manier is het een mooi bed om te zien, dat heerlijk slaapt en zorgt voor extra uitstraling in de slaapkamer. 

Hemelbed van hout kopen

Wil je een hemelbed van hout kopen en zoek je daarvoor naar de beschikbare mogelijkheden? Het bed is er zowel helemaal in massief eikenhout als bijvoorbeeld met een stalen frame boven het bed van hout.

Helemaal in massief eiken sluiten de materialen geweldig op elkaar aan. Het is een prachtige keuze, waarbij het bed eigenlijk vooral hoger is gemaakt binnen dezelfde materialen. Dat zorgt ervoor dat de delen goed in elkaar overlopen, voor een bed dat er netjes uitziet.

Zoek je aan de andere kant juist een bed dat het warme hout combineert met een stoer staal? Dan is een stalen hemelbed een goede keuze. We combineren de twee materialen waar we standaard mee werken. Het belangrijke verschil is dat we het staal in dit geval specifiek zichtbaar maken. 

Bekijk daarnaast onze andere tweepersoonsbedden. Het zijn zowel hemelbedden als andere bedden, in alle gevallen gemaakt van de beste materialen. Daarvoor gebruiken we massief eikenhout, oud eiken en bijvoorbeeld steigerhout. Dat combineren we met staal, om de stevigheid te creëren die daarvoor nodig is. Het resultaat zijn degelijke bedden, zowel houten hemelbedden als andere houten bedden.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95