Ga naar de inhoud

Houten 2-persoons ledikant: diverse stijlen

person

gussta

calendar_month 25/11/2019

Een houten 2-persoons ledikant kopen? Het is de ideale keuze voor de gemiddelde slaapkamer, al heb je natuurlijk de keuze uit allerlei stijlen en leuke extra’s. Zoek je bijvoorbeeld ruimte om spullen op te bergen of wil je gebruik maken van bijpassende nachtkastjes? Wij laten je zien wat er beschikbaar is en vertellen je over de mooie stijlen. Net als over de hoogwaardige houtsoorten die we gebruiken, om het ledikant voor twee personen mooi vorm te geven.

Het bed zou het stralende middelpunt van de slaapkamer moeten zijn. Tenminste, dat is onze bescheiden mening. Dat lukt met een massief houten ledikant, net als met andere 2-persoonsbedden in dit mooie en natuurlijke materiaal. Je kunt er de aandacht eenvoudig naartoe laten gaan, waarmee je zeker weet dat je een prachtige keuze maakt. Te combineren met bijvoorbeeld nachtkastjes en andere opbergruimte, in de klassieke of meer moderne stijlen waar je naar op zoek bent.

Wat je ook zoekt in een houten 2-persoons ledikant, het is altijd een prachtige keuze voor een natuurlijk materiaal. Een materiaal dat leeft, al weten we het overmatig kraken gelukkig heel goed te beperken. We drogen het hout terug naar 12% vochtigheid en gebruiken een stalen frame, ook al zie je daar aan de buitenkant gelukkig niets van.

Klassiek of strak en modern

Het ledikant voor twee personen is er zowel in een heel klassieke als een meer strakke stijl, afhankelijk van de vorm en de afwerking die je kiest. Bij Gussta staan we bekend om het gebruik van (robuust) hout, waarmee we zorgen voor een moderne en meer industriële stijl. We gebruiken soms klassieke elementen, maar de uitstraling is over het algemeen stoer en modern. Dat komt het best overeen met de houtsoorten die we gebruiken (eiken, oud eiken en steigerhout).

Je kunt de stijl van het houten 2-persoons ledikant mooi terug laten komen in de accessoires en extra’s die je in de slaapkamer gebruikt. Leg je bijvoorbeeld een grof en stoer vloerkleed neer? Dan draagt dit bij aan de uitstraling van het bed dat je hebt staan. Het wordt op die manier het stralende middelpunt, waar de aandacht meteen naar uit zal gaan. Een mooie keuze met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld door een vloerkleed van wol te combineren met het eikenhout of steigerhout voor het bed. Als 2-persoonsbed of in een andere afmeting, omdat je daar natuurlijk de keuze uit hebt binnen ons brede assortiment.

Robuust in eiken of steigerhout

Het houten 2-persoons ledikant bouwen we in verschillende materialen op, afhankelijk van waar jouw voorkeur naar uit gaat. We hebben 3 belangrijke varianten in ons assortiment:

  • Eiken
    Een prachtige houtsoort, die uitstekend geschikt is om bedden van te bouwen. Het hout hoeft niet behandeld te worden, omdat we dit al hebben teruggedroogd tot 12% vochtigheid. Daarmee voorkomen we dat het materiaal te veel zal werken, waardoor krimpen en kraken geen groot probleem is. Bovendien gebruiken we een stalen frame, waarmee we ervoor zorgen dat het bed letterlijk en figuurlijk ijzersterk in elkaar zit.
  • Oud eiken

    Op zoek naar een meer doorleefd karakter voor het houten 2-persoons ledikant? Oud eiken is dan een uitstekende keuze. Het leven is er daadwerkelijk in terug te zien, omdat het al een uitgebreid eerder leven heeft gehad. Wij zorgen er met de houten bedden voor dat het hout op een functionele manier opnieuw ingezet kan worden, waardoor jij er nog lang plezier van hebt.
  • Steigerhout
    Een robuuste en meer voordelige keuze, dankzij hout dat hier uitstekend voor geschikt is. Met een uitgesproken robuust en industrieel karakter, waardoor dit materiaal zich goed laat combineren met bijvoorbeeld zwart staal en andere ruige elementen in de rest van het interieur.

Met nachtkastjes of opbergruimte

We begrijpen dat alleen een houten 2-persoons ledikant niet voldoende is om de slaapkamer functioneel en op een sfeervolle manier in te richten. Wellicht wil je daarnaast gebruik maken van een aantal accessoires. Kies bij voorkeur voor de warme kleuren en donkere materialen. Die kleuren goed bij het bed, vooral als je ook op de wanden een donkere kleur durft aan te brengen.

Tegelijkertijd zijn er functionele extra’s beschikbaar, zoals nachtkastjes die je met het ledikant kunt combineren. In een aantal gevallen bevestigen we ze er meteen aan, waardoor ze boven de grond lijken te zweven. Een mooie keuze, waarmee je ervoor zorgt dat de nachtkastjes en het houten 2-persoons ledikant één geheel zullen vormen.

Tip: zoek je naar meer opbergruimte? In een aantal gevallen is er onder het bed ruimte beschikbaar. Je kunt die ruimte benutten door er lades of grote bakken te plaatsen, waar je spullen in doet die je niet regelmatig nodig hebt. Of gebruik het voor ondergoed, zodat je dit ’s morgens kunt pakken om het bed daarna weer netjes op te ruimen en op te maken.

Rondom het houten 2-persoons ledikant zijn er verschillende extra’s beschikbaar, waarmee je de slaapkamer sfeervol kunt inrichten of die je kunt gebruiken om spullen en materialen op te bergen. Een fijn idee, omdat je er met de juiste afstemming toch voor zorgt dat het bed het centrale middelpunt in de slaapkamer zal blijven.

Houten 2-persoons ledikant: Gussta is jouw specialist

Op zoek naar een houten 2-persoons ledikant en wil je dat het liefst online bestellen? We zijn jouw specialist in houten bedden, uiteraard van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het ledikant voor twee personen van hout is beschikbaar in de bekende maten zoals 90 x 200 en 160 x 200, net als in 180 x 200 of iedere andere maat waar je naar op zoek bent.

Wij laten je graag zien wat er beschikbaar is binnen de houten bedden, zodat je daar online op je gemak een keuze uit kunt maken. Zwevend boven de grond en alvast met de nachtkastjes, zodat je in één keer een goede keuze maakt. Een complete keuze bovendien, waarmee je zeker weet dat het bed het stralende middelpunt zal zijn. Dankzij een mooi houten 2-persoons ledikant, waar je lang plezier van zal hebben.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95