Ga naar de inhoud

Houten bed frame: creëer een warme sfeer in de slaapkamer

person

gussta

calendar_month 12/10/2020

Het houten bed frame is een geweldige keuze. En dat verwacht je natuurlijk uit onze mond als specialist in houten bedden, maar daar hebben we natuurlijk wel meer redenen voor. Het zorgt namelijk voor een heel warme sfeer in de slaapkamer, die je met geen ander materiaal voor elkaar krijgt. Dus ga je voor steigerhout, eiken of voor oud eiken? Bijvoorbeeld tegen de achterwand of op een houten vloer zorgt het voor een geweldige keuze die van jouw slaapkamer zomaar een hotelkamer maakt.

En binnen de frames van hout voor het bed heb je natuurlijk de keuze uit een breed assortiment. Als je zoekt naar een statig en klassiek bed, een meer stoere keuze of een bed dat zelfs boven de grond lijkt te zweven. Waar je ook voor kiest, het is met name het gebruik van hout dat zorgt voor de bijzondere effecten.

Maar, hoe combineer je dat hout met de rest van de ruimte? Zowel op de wand(en) als op de vloer kun je gebruik maken van hout en andere warme materialen en tinten. Het is belangrijk dat het bed daarmee goed in balans is, zodat je een fijne harmonie in de slaapkamer creëert.

Steigerhout, eiken en oud eiken

Je hebt bij ons de keuze uit verschillende soorten hout. Dus word je blij van een houten bed frame of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten voor je op een rij waar je gebruik van kunt maken:

  • Steigerhout 

    De betaalbare keuze als je gaat voor een houten bed frame. Het hout hoeft niet duur te zijn, omdat het al een leven heeft gehad op bijvoorbeeld de bouwplaats. Daar zijn de steigerplanken intensief gebruikt. Dat betekent dat ze goed zijn gedroogd, veel te verduren hebben gehad en een leven achter zich hebben. Het komt de uitstraling allemaal ten goede, iets dat je terugziet in de bedframes die we daarvan maken.
  • Eiken

    Ga je voor een houten bed frame van eiken? Het is misschien wel het mooiste hout dat er beschikbaar is. Met de noesten en de andere karakteristieke elementen, die er onmiskenbaar voor zorgen dat er een warme sfeer in de slaapkamer ontstaat.
  • Oud eiken

    En werd je al enthousiast van eiken? Het oud eiken is nog duidelijker doorleefd. Het eiken krijgt er nog meer karakter en warmte van, waardoor het materiaal perfect geschikt is om daar een bijzonder bed frame van te maken.

Houten bed tegen de achterwand

Het is de kunst om het bed frame van hout op een mooie manier te combineren, bijvoorbeeld tegen de wand in de slaapkamer. Heb je die wit (RAL 9010) geschilderd of een andere kleur gegeven? Het hout combineert onder andere goed met een groene of een grijze tint, omdat het er duidelijk door tot leven komt.

En heb je een achterwand van hout? Dan is het zelfs mogelijk om het karakter daarvan verder te versterken. Het bed gaat de harmonie aan met het hout van de wand, waardoor het mogelijk is om de ruimte er groter mee te laten lijken. Gebruik de achterwand als het verlengde van het bed, waarmee je er zonder hoofdbord voor zorgt dat er een bijzondere dynamiek in de ruimte ontstaat.

Heb je alle wanden dezelfde witte of een andere kleur gegeven? Als je er de ruimte voor hebt is het minstens zo gaaf om het bed een keer in het midden te plaatsen. Met de mogelijkheid om er omheen te lopen is het bed letterlijk het stralende middelpunt. Het zorgt voor een heel andere indeling van de ruimte, waarbij het element om te slapen heel nadrukkelijk centraal staat.

Op de houten vloer

Ook een goed idee is het om te kijken naar de vloer waar je het bed op plaatst. Heb je een houten vloer liggen in de slaapkamer of gaat het om laminaat of PVC met de uitstraling daarvan? In die gevallen is het belangrijk dat het bed goed past bij de vloer die er ligt of die je gaat leggen.

Kies je het houten bed frame in een lichtere kleur dan de vloer? Het zorgt ervoor dat het bed als het ware wat kleiner zal ogen en een beetje los komt van de grond. De ruimte gaat er groter van lijken, wat handig kan zijn als je er net aan omheen kunt lopen. En kies je aan de andere kant voor een donkerder bed op een lichte vloer? Het bed oogt massiever en zal meer kracht uitstralen. Houd er wel rekening mee dat de ruimte er wat kleiner van kan gaan lijken.

Tip: wil je de slaapkamer mooi inrichten en de vloer en het bed juist los van elkaar trekken? Gebruik de vloerkleden, waarmee je nog meer warmte aan het interieur toe kunt voegen.

Houten bed frame: uitgebreid assortiment

Het houten bed frame biedt je wat dat betreft de mogelijkheid om allerlei kanten op te gaan. Wij zorgen ervoor dat je een mooi frame kunt bestellen, dat warmte uitstraalt en waarmee je ervoor zorgt dat het interieur heel bijzonder wordt.

Bekijk de verschillende houten bedden, waarmee we je graag laten zien wat er mogelijk is. Op die manier ontdek je de beste manier om de slaapkamer in te richten, als je zoekt naar een houten bed of de mogelijkheid om dat op maat te laten maken.

Wij helpen je graag inspiratie op te doen met de bed frames van hout, waar je eenvoudig aan kunt zien hoe het zal ogen. Dus ga je voor heel stoer en robuust, voor klassiek of misschien een zwevend bed met moderne nachtkastjes? Wij helpen je de basis te leggen of de harmonie tot in de puntjes compleet te maken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95