Ga naar de inhoud

Houten bed frame: waarom is het bedframe zo belangrijk?

person

gussta

calendar_month 27/11/2022

Het houten bed frame is wat ons betreft het belangrijkste element van een bed. Het frame is het kader om het matras en de bedbodem. Dus zoek je een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed, een twijfelaar of een ander type? Waar je eigenlijk voor kiest is een specifiek frame. Daar plaats je vervolgens het matras of de losse matrassen op, zodat je comfortabel slaapt. Het frame zorgt voor een belangrijke mate van ondersteuning én het bepaalt de uitstraling bij jou in de slaapkamer.

Voor het bedframe van hout maken we gebruik van bijvoorbeeld eiken of steigerhout. We kiezen het beste hout, dat we terugdrogen tot het ideale vochtpercentage. Op die manier ontstaat er een stevige constructie die zo min mogelijk kraakt, en die perfect geschikt is als basis voor jouw bed. Bovendien versterken we onze frames met een stalen constructie, die in een aantal gevallen onzichtbaar is aangebracht. Met onze bedden bewijzen we je graag hoe een frame van hout de beste keuze is om heerlijk comfortabel te slapen, mét de juiste ondersteuning. 

Gemaakt van het beste hout

We maken houten bedden in de hoogste kwaliteit. Daarvoor gebruiken we eiken en oud eiken, met extra veel karakter. Het materiaal ziet er geweldig uit, heeft supersterke eigenschappen en leent zich uitstekend voor het maken van een frame. We kunnen het materiaal op iedere gewenste manier bewerken, om het vervolgens stevig in elkaar te zetten in de verschillende mooie stijlen.

De houtsoorten die we gebruiken hebben in sommige gevallen extra veel karakter, of ogen juist gloednieuw en zijn strak afgewerkt. Dus zoek je een bepaalde bewerking, bijvoorbeeld in een white wash of een grey wash? Het zijn maar een paar van de mogelijkheden. En wil je het hout voor het bed frame helemaal niet laten bewerken? Ook dat is mogelijk, wij bieden je graag zoveel mogelijk vrijheid. Op die manier kies je voor een mooi bed, altijd in de hoge kwaliteit die wij garanderen. Dat merk je uiteindelijk aan de levensduur, en de eerste keer dat je erin slaapt al aan zowel het comfort en de ondersteuning.  

Rustieke en robuuste uitstraling

Hout is bovendien een heel mooi materiaal, met een aantal fijne eigenschappen. Dus denk je aan een houten bed frame en ben je benieuwd wat dat doet met de inrichting van de slaapkamer? We zetten een paar eigenschappen voor je op een rij:

  • Natuurlijk materiaal
    Hout is een natuurlijk materiaal, dus dat zorgt in de slaapkamer meteen voor een bijzonder geslaagde sfeer. Je brengt buiten naar binnen, waardoor het geheel veel beter in balans komt. En gebruik je meer natuurlijke materialen in de ruimte? Dan zal je merken dat ze uitstekend met elkaar combineren. Het resultaat is een rustig geheel, waarvan je simpelweg voelt dat het klopt.
  • Rustieke uitstraling
    Het rustieke karakter van het hout komt vooral terug in het eiken en het oud eiken. Met name het gebruikte hout heeft al veel meegemaakt, en straalt dat uit. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het steigerhout, dat er al een leven op de bouwplaats op heeft zitten. Het hout heeft zich bewezen, dus is goed geschikt voor een prachtig bed. Het houten bed frame heeft een rustieke uitstraling, die je mooi kunt combineren met andere rustige kleuren in het interieur.
  • Robuust en stoer
    Ten slotte oogt het hout in veel van onze bed frames heel robuust en stoer. Je gebruikt een degelijk materiaal dat kracht uitstraalt. En geef je het bed een centrale plek in de slaapkamer? Met een comfortabel dekbed erop en bijvoorbeeld een vloerkleed eronder ontstaat er een opvallend contrast. Dat trekt meteen de aandacht, en maakt het heel aantrekkelijk om iedere avond voortaan lekker vroeg naar bed te gaan.

In iedere maat die je zoekt

Het hout dat we gebruiken voor de bed frames die we maken laat zich makkelijk bewerken. Dat betekent dat we daar letterlijk en figuurlijk alle kanten mee op kunnen, voor de verschillende ontwerpen van onze bedden. 

Dus denk je aan een zwevend massief eiken hemelbed of een bed in steigerhout met een stoere afwerking op de hoeken? Wij helpen je graag inspiratie op te doen met de verschillende stijlen, met de soorten hout en natuurlijk met de diverse maten en afmetingen die er beschikbaar zijn.

Dus zoek je een houten bed frame in bijvoorbeeld 180 x 200? Of in 160 x 200? We kunnen ze maken in 200 x 200 en natuurlijk met een lengte van 210 of 220 centimeter. Dus heb je specifieke wensen voor de afmetingen of ben je gewoon benieuwd naar wat er allemaal beschikbaar is? Daarover vertellen we je graag meer, afgestemd op wat jij belangrijk vindt. Zo maak je een goede keuze en slaap je heerlijk, in een frame voor een bed dat precies aansluit bij de ruimte die er beschikbaar is in de slaapkamer. 

Houten bed frame kopen

Een bed frame van hout kopen is niet moeilijk. Doe online inspiratie op, om te ontdekken welke verschillende modellen er beschikbaar zijn. En in welke maat je het bed kunt bestellen, als je gebruik wilt maken van de standaardmaten die we produceren. Dan krijg je meteen een beeld van wat we allemaal kunnen maken, zowel in eikenhout als bijvoorbeeld in steigerhout en de andere materialen.

Tip: en kom je er niet helemaal uit? Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer over het hout dat we gebruiken en hoe we dat voor je verwerken.

De bedden die we maken zijn stoer, robuust en uitermate duurzaam. Je kiest voor hout van de beste kwaliteit, voor een frame dat alles in zich heeft om jou heerlijk te laten slapen. Dus zoek je naar een goed bed voor bij jou in de slaapkamer? Laat het zweven boven de grond, kies voor stoere poten of ga voor een van de andere ontwerpen. Als jij het kunt dromen is de kans groot dat wij het houten bed frame voor je kunnen maken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95