Ga naar de inhoud

Zwevend massief Eiken Hemelbed

Massief eikenhout - 4 cm dik
Zwevend effect

1.595,00
Levertijd: 5-6 weken
  • check Gratis bezorging Nederland en België
  • check 60 dagen bedenktijd
  • check Gratis retourneren
  • check Betaling bij aflevering
  • check Maatwerk mogelijk
  • check Handmade in Holland
  • check In showroom

Zwevend massief Eiken Hemelbed

Massief eikenhout - 4 cm dik
Zwevend effect

Binnenmaat


Hoofdbord


Afwerking


Montage

1.595,00

Omschrijving

Zwevend massief eiken hemelbed

Een hemelbed dat oogt te zweven. Mooier kan eigenlijk niet. Het hemelbed wordt met de hand gemaakt van massief eiken in Nederland . We starten met ruwe eiken planken van 52 mm die mooi glad en recht worden teruggeschaafd naar 4 cm dikte. Het eindresultaat een mooi robuust en stevig zwevend hemelbed. Het bed wordt geleverd exclusief lattenbodems. In het bed zit een stalen frame waarop de lattenbodems komen te rusten.

Het hemelbed is nogal fors en is daarom opgebouwd uit losse componenten die in elke woning naar boven kunnen en ter plekke kunnen worden gemonteerd.

Massief eiken

Wij werken met rustiek eiken. Dat wil zeggen dat in het hout noestjes en scheurtjes voorkomen. Deze kenmerken van het hout geven het eiken bed juist zijn mooie karakter. Hout heeft als eigenschap dat het krimpt en uitzet. Hoe meer vocht erin zit, hoe meer werking. Daar wordt ons eikenhout eerst terug gedroogd tot het ideale vochtpercentage van 8-12%. Dat zorgt voor een minimale werking van het hout in de toekomst.

Massief eiken hoofdbord

Het bed is optioneel leverbaar met een massief eiken hoofdbord. Op de foto is het bed uitgevoerd met het hoge hoofdbord van 98 cm. Wil je het bed liever zonder hoofdbord of net iet lager, dan kan dat ook. De hoogte van het hoofdbord wordt gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het hoofdbord.

Afwerking eiken hemelbed

Qua afwerking van het eiken zijn er een aantal opties. Wil je de natuurlijke kleur van het eiken zoveel mogelijk behouden dan is de afwerking met matte lak de juiste keuze. De lak is nagenoeg niet te zien en het hout is dan wel volledig beschermd. Mocht je het bed willen afnemen met een vochtige doek dan wordt daarmee vlekvorming voorkomen. Tevens zit er een Uv-filter in de lak die de verkleuring van het hout vertraagd.

Wil je het hout liever in een andere kleur dat beter bij je inrichting past, dan zijn er een verschillende kleur mogelijkheden. We werken het eiken dan af met een twee componenten olie.Het bed op de foto is afgewerkt met een white wash olie.  Zie voor de kleurmogelijkheden de foto die is toegevoegd.

Montage hemelbed

Het bed is dus opgebouwd en massief eiken. Het is uiteraard geen hogere wiskunde om het bed in elkaar te zetten, maar wel handig om dat met z’n tweeën te doen. Wil je liever dat wij het in elkaar zetten dan kan dat. Vink de optie montage aan en wij doen de rest.

Specificaties

hout Rustiek eiken
Dikte 4 cm
Buitenmaat Binnenmaat + 9 cm
Hoogte bed ombouw 38 cm
Hoogte hoofdbord 98 cm
Totale hoogte 225 cm
Inlegdiepte 16,5 cm
Ruimte onder het bed 18,5 cm

HEEFT U OOK HIER AAN GEDACHT?

WAT VIND JE HIERVAN?

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95