Ga naar de inhoud

Houten bed kopen: eerst de ombouw en dan een goed matras

person

gussta

calendar_month 01/02/2018

Een houten bed kopen en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Een bed bestaat uit verschillende onderdelen. Het ‘houten bed’ zoals we dat bedoelen is namelijk de ombouw. Gemaakt van hout, ondersteund met een metalen frame dat vanaf de buitenkant niet of nauwelijks zichtbaar is. Waardoor het bed lijkt te zweven in de slaapkamer, maar dat terzijde.

Na de keuze voor een houten ombouw is het vervolgens belangrijk om een geschikt matras te kiezen. Om comfortabel op te kunnen slapen, aan de hand van je eigen slaappatroon en slaapvoorkeuren.

Houten bed kopen: de soorten hout

Een bed kopen begint wat dat betreft met de keuze voor een specifiek houten bed. Je hebt de keuze uit verschillende soorten hout:

  • Eiken
  • Oud eiken
  • Steigerhout

Eiken is een hoogwaardig materiaal. Het oud eiken voegt daar nog een belangrijke dimensie aan toe, dankzij het karakter dat er van het materiaal uit gaat. Steigerhout is aan de andere kant een goedkoper alternatief, om de kosten van een houten bed niet te ver op te laten lopen. Het is de moeite waard om de verschillende mogelijkheden op een rij te zetten, zodat je daar zelf een goede keuze uit kunt maken.

Een matras op het bed

Eenmaal een houten bed gekozen wordt het tijd om een matras uit te gaan zoeken. Immers, de ombouw alleen is niet genoeg om op te slapen. Het is een mooie keuze in de slaapkamer, maar dat is niet voldoende. Er moet een matras op, waarbij het belangrijk is om uit te gaan van je eigen slaapvoorkeuren.

Slaap je bijvoorbeeld graag op je buik of op je rug? Of op je zij? Afhankelijk van je voorkeuren en of je veel of weinig transpireert kun je daar een geschikt matras bij uitzoeken. Er zijn online allerlei matrassen voor houten bedden beschikbaar. Bekijk die op je gemak of neem contact met ons op. Dan helpen we je graag een bed samen te stellen, zodat je daarmee een goede keuze maakt.

Stoere slaapkamer met een houten bed

Het resultaat is een stoere slaapkamer, met daarin een houten bed. Voorzien van een matras dat aansluit bij de manier waarop jij graag slaapt en hoe jij je prettig voelt.

We zijn gespecialiseerd in houten bedden, die we maken in verschillende soorten en maten. Altijd op basis van de hoogst mogelijke kwaliteit en op basis van een stoer ontwerp. Een ontwerp met karakter, dat ervoor zorgt dat het bed het stralende middelpunt van de kamer zal zijn. Meer weten over de houten bedden, over de matrassen of een van de andere producten bij ons uit de webshop? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95