Ga naar de inhoud

Houten bed kopen: gedroogd tot ideale vochtpercentage

person

gussta

calendar_month 19/04/2017

Het houten bed zorgt voor een stoere verschijning in de slaapkamer, eventueel afgewerkt met stalen hoekprofielen. De bedden maken we van duurzaam hout, altijd op basis van hoogstaande kwaliteit. We zorgen ervoor dat we het hout op voorhand goed drogen, waarmee we voorkomen dat het nog veel zal werken, waardoor het materiaal goed geschikt is om er een bed van te bouwen. Dat doen we desgewenst volledig op maat, zodat het bed uitstekend in de slaapkamer past en daar een ware eye-catcher kan zijn.

Vochtpercentage van 10 – 12%

Hout heeft de neiging om te gaan werken, op basis van temperatuur- en vochtverschillen. Dat betekent in de praktijk dat met name het vochtpercentage niet te hoog mag zijn, om te voorkomen dat de werking er op termijn toe leidt dat er bijvoorbeeld scheuren kunnen ontstaan.

We kiezen er daarom voor om het hout kunstmatig te drogen, waarmee we het vochtpercentage eenvoudig omlaag kunnen brengen. We doen dat tot 10 – 12%. Op die manier is er nog voldoende vocht in het hout aanwezig om de stevigheid en duurzaamheid te behouden, maar zal het materiaal niet meer zo werken.

Tip: het is over het algemeen niet nodig om de houten bedden verder te behandelen. Kies je specifiek voor een bed van oud eiken? Dan adviseren we een matte lak aan te brengen.

Houten bed: een duurzame keuze

Het houten bed is een zeer duurzame keuze, zowel dankzij het FSC-hout waar we mee werken als de kunstmatige droging waar we voor zorgen. We zorgen er op die manier voor dat het materiaal lang mooi blijft en ervoor zorgt dat je dag in dag uit in een heerlijk bed kunt ploffen. Je zal ’s morgens weer heerlijk fris ontwaken, in een bed dat een mooie uitstraling heeft in de rest van de slaapkamer.

Bekijk de verschillende houten bedden, waarmee we ervoor zorgen dat je een duurzame keuze kunt maken op basis van het ontwerp dat je aanspreekt. Wij zorgen voor het hout van goede kwaliteit met het juiste vochtpercentage, zodat jij kunt rekenen op een materiaal dat jaren meegaat en zorgt voor een heerlijk bed voor een uitstekende nachtrust.

Houten bed op maat kopen

Uiteraard kunnen we de houten bedden netjes voor je op maat maken, we drogen het hout in ieder formaat dat je wenst. Zoek je naar een houten bed buiten de standaardmaten om? We werken regelmatig aan bedden van 200cm of langer en kunnen bijvoorbeeld zorgen voor 200cm aan breedte. Je hebt de keuze uit praktisch iedere maat die je wenst.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95