Ga naar de inhoud

In verband met de vakantie periode is onze werkplaats gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus. Bestellingen waarvan de levertijd binnen deze periode valt of die besteld worden in deze periode hebben een levertijd van plus 2-3 weken.

Houten bed kopen: kies breedte, lengte, afwerking en nachtkastjes

person

gussta

calendar_month 17/05/2017

“Een houten bed kopen: hoe werkt dat precies?” Het is een vraag die we regelmatig van klanten krijgen. Ze kennen de traditionele bedden van de grote fabrikanten. Een houten bed op maat, daar hebben ze minder ervaring mee.

Dat begrijpen we heel goed, vandaar dat we de keuzes zo eenvoudig mogelijk hebben gehouden. We vragen naar de gewenste breedte van het bed, de lengte van het bed en de afwerking die je wenst. Desgewenst kunnen we er ook meteen nachtkastjes bij maken.

Tip: uiteraard kunnen we je ook volledig op maat van dienst zijn, het houten bed kan in principe iedere afmeting hebben. Kom je er met de houten bedden uit ons assortiment niet uit of heb je een andere vraag? Dan horen we dat graag van je.

120 – 200cm breedte

De breedte van het bed kun je standaard kiezen tussen 120cm en 200cm, omdat dit de meest voorkomende maten zijn. Met het kleinste houten bed heb je op die manier een breed éénpersoonsbed, terwijl de grootste keuze zorgt voor een King Size-formaat waarin jullie samen heerlijk zullen slapen.

De bedden in 140cm staan bekend als een twijfelaar. Het bed in 160cm breedte is de officiële maat voor een tweepersoonsbed, met 180cm breedte kies je voor Queen Size. We zorgen er met de brede houten bedden voor dat je heerlijk comfortabel kunt slapen in een bed dat bovendien een geweldig stoere uitstraling heeft in de slaapkamer.

200 – 220cm lengte

Met betrekking tot de lengte zijn de verschillen die onze klanten wensen over het algemeen wat kleiner. We maken de bedden standaard in 200 – 220cm lengte. Bij 200cm spreken we van de normale lengte, maar gezien de lengte van de gemiddelde Nederlander is dat soms niet voldoende. Het is dan prettig om gebruik te kunnen maken van een houten bed in 210cm of zelfs in 220cm.

Onbehandeld of met matte lak

Los van het formaat van het houten bed kunnen we die eventueel afwerken met een matte lak. We adviseren dat te laten doen voor een bed in oud eiken, zodat we dat goed kunnen beschermen en het karakter daarvan beter naar voren zal komen. Bij steigerhout of nieuw eiken is het in principe niet nodig om dit te laten behandelen.

Houten bed met of zonder nachtkastjes

Tenslotte kunnen we het houten bed voorzien van bijpassende nachtkastjes. We kunnen er net als bij het bed zelf voor zorgen dat het lijkt alsof ze zweven, waardoor er één geheel ontstaat dat duidelijk het centrale element in de slaapkamer is.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een houten bed of daar nog specifieke vragen over waar je niet meteen uitkomt? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de houten bedden, hoe we die maken en hoe we zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95