Ga naar de inhoud

Industrieel bed: ontdek een stoer en minimalistisch design

person

Patrick Wessels

calendar_month 15/02/2024

Een industrieel bed spreekt steeds meer mensen aan. Zij ontdekken het stoere en minimalistische design. Dat biedt een paar voordelen, zoals de veelzijdigheid om goed te combineren met verschillende interieurstijlen. Bij ons vind je veel industriële bedden, die natuurlijk beschikbaar zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen.

Denk jij aan een bed met een industrieel design, bijvoorbeeld omdat je de woonkamer, de keuken of andere ruimten in huis ook zo hebt ingericht? Of ben je toe aan wat nieuws en zoek je naar een stoere en minimalistische stijl voor de slaapkamer? Je maakt hiermee een statement, waarna je de ruimte hebt om de rest juist heel rustig te houden. Zo is de slaapkamer waarschijnlijk goed in balans, zodat je daar comfortabel in slaap valt.

Hoe kies je tussen stijl en comfort?

Stel, je vindt een prachtig industrieel bed. Het oogt fantastisch, gebruikt mooie materialen en past helemaal bij het interieur zoals je dat voor ogen hebt. Slaapt het bed dan wel lekker comfortabel? Het is een belangrijke uitdaging en een logische afweging.

Gelukkig hoef je de twee niet los van elkaar te zien. Wij combineren standaard twee materialen:

  • Hout
  • Metaal

Het hout is natuurlijk, dus heeft van zichzelf veel warmte. Bovendien is hout heel goed geschikt om een bed van te bouwen. Wij laten het hout terugdrogen, tot 12% vochtigheid. Daarmee zorgen we ervoor dat het hout nauwelijks kraakt. In ieder geval niet meer dan andere materialen die je voor een bed zou gebruiken.

Het hout combineren we in een aantal gevallen met metaal, namelijk staal. Het staal heeft van zichzelf een industriële look, dus is hiervoor heel goed geschikt. Bijkomend voordeel is dat het materiaal ijzersterk is, lang meegaat en eigenlijk geen onderhoud nodig heeft. Zo kies je voor een bed voor de toekomst, waarin je heerlijk slaapt en wat er geweldig uitziet.

Ontdek bijvoorbeeld ons eikenhout bed Timber. Het is een industrieel bed, waarin we veel hout combineren met metaal. Ondertussen is het een fijn bed om in te slapen, dankzij het uitgebreide comfort dat je daarin ervaart.

Tip: we gebruiken hout en staal van de hoogste kwaliteit. Bovendien bereiden we het voor om dit in onze bedden te verwerken. Jouw bed bouwen we met de hand, zodat we aandacht hebben voor alle details die bijdragen aan het comfort dat je ervaart.

Stevige constructie met comfortabel hoofdeinde en matras

Ben je benieuwd welke elementen bijdragen aan een fijn bed, dat er bovendien geweldig uitziet? Het gaat in de basis om drie onderdelen:

  • Stevige constructie
    De bedden die we bouwen hebben altijd een stevige constructie. Het vormt de basis van alles wat we bouwen, omdat het hier uiteindelijk mee begint. We combineren hout en staal. Dat zijn twee hoogwaardige materialen, die bovendien goed met elkaar verbinden. Het hout en staal zorgen samen voor een industriële look, die veel mensen mooi vinden.

Tip: het stalen frame is in een aantal gevallen (gedeeltelijk) onzichtbaar. Dat doen we bijvoorbeeld om het bed optisch te laten zweven. Toch is er altijd sprake van zo’n stevige basis, waarmee we ervoor zorgen dat het bed comfortabel slaapt en een lange levensduur heeft.

  • Comfortabel hoofdeinde
    In veel gevallen voorzien we het bed van een comfortabel hoofdeinde. Dat betekent dat het bed lang genoeg is en dat het hoofdeinde voldoende hoogte heeft. Op die manier kun je er met een paar kussens heerlijk comfortabel tegenaan zitten. Dat doe je misschien niet tijdens het slapen, maar wel ’s avonds als je nog even leest of ’s morgens als je lekker rustig wakker wordt.
  • Een fijn matras
    Het slaapcomfort haal je uit het matras, dat op de stevige constructie ligt. Een goed matras zorgt voor een aangenaam slaapcomfort. En dat matras vraagt om de juiste basis, om jou de ondersteuning te kunnen bieden. Daarom bouwen we bedden waarin je heerlijk slaapt, terwijl je kiest voor een mooi industrieel design. 

Wij luisteren naar onze klanten

Een industrieel bed is een combinatie van ons vakmanschap en de behoeften die jij en andere klanten hebben. Daarom luisteren we graag naar onze klanten, iets dat we al jaren doen. Dat geldt in de showroom waar we klanten ontvangen, via de webshop en natuurlijk als klanten onze bedden bestellen.

We zijn benieuwd naar de stijlen en trends die aanspreken. En we zijn benieuwd naar het comfort, de lange levensduur en andere belangrijke aspecten om voor een industrieel bed te kiezen. Door goed te luisteren naar wat er speelt en hoe klanten dat ervaren verbeteren we onze bedden al jaren. Het resultaat is een bed dat comfort met stijl weet te combineren. Wij bouwen onze bedden in Nederland met de hand, waardoor controle hebben over iedere stap in het proces.

Zoek je een mooi industrieel bed, als blikvanger in de slaapkamer? Begin met het bed en stem de rest van de meubels in de ruimte er vervolgens op af. Maak daarna tijd voor de accessoires, omdat je die kunt afstemmen op zowel het bed als de andere meubels die je hebt staan. Zo creëer je een stoer en minimalistisch interieur. Het industriële bed speelt daarin een belangrijke rol, waarmee je ervoor zorgt dat het allemaal ‘klopt’.

Industrieel bed kopen

Zoek je een industrieel bed, in de hoogste kwaliteit? Ontdek ons assortiment met industriële bedden. We bouwen de bedden met de hand in Nederland. Daarvoor gebruiken we hout en staal van de hoogste kwaliteit. Zo zorgen we ervoor dat jij comfortabel slaapt in een goed bed, dat er bovendien geweldig uitziet. Bestel het bed online in de maat van jouw voorkeur. Of stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95