Ga naar de inhoud

Industriële inrichting in de slaapkamer: 4 tips

person

gussta

calendar_month 06/08/2018

Een industriële inrichting in de slaapkamer creëren, het liefst met een mooie luxe uitstraling? Dat vraagt om een heel duidelijke focus, zowel op de materialen als de kleuren die je gebruikt. We zetten een paar industriële slaapkamer ideeën voor je op een rij, waarmee je eenvoudig kunt zorgen voor een heel andere look dan waar je nu gebruik van maakt.

Neem een van onze industriële en stoere houten bedden als basis, of maak gebruik van het bed dat je al hebt staan. En is dat nog niet van hout in combinatie met staal? Kies dan in ieder geval voor een dekbedovertrek waarmee je de industriële sfeer kunt benadrukken. Maak gebruik van een neutrale kleur met een groot oppervlak, durf eventueel met ruwe materialen te werken of creëer de look van meubels die je een tweede leven geeft. Zo zorg je in de slaapkamer voor een industriële look, die het tot de stoerste kamer van het huis maakt.

Neutrale kleuren op grote vlakken

Je hebt wellicht de neiging om voor een industriële look direct aan de slag te gaan met glanzend zwart. Een kleur die inderdaad wat industrieel aan kan doen, maar dat hoeft niet automatisch het geval te zijn. Maak in plaats daarvan liever gebruik van neutrale kleuren, die je op een zo groot mogelijk oppervlak aanbrengt. Schilder bijvoorbeeld zowel de muur achter het bed als links of rechts van je in een neutrale kleur. Taupe is daarvoor goed geschikt, net als andere tinten in het grijs of bruin.

Pas aan de andere kant op met felle en uitgesproken details en accenten. Die kunnen het industriële karakter van de slaapkamer gemakkelijk onderuit halen. Probeer op die manier ook niet te veel verschillende spullen in de kamer te zetten. Ruim die netjes op in een grote en stoere ladekast of berg ze op in een andere kamer. Benadruk de verschillende grote vlakken. Op die manier breng je de eerste van onze industriële slaapkamer ideeën handig in de praktijk, waarmee je de ideale basis legt om vervolgens ruwe materialen te gebruiken, meubels een tweede leven te geven en gebruik te maken van staal (of ijzer).

Durf met ruwe materialen te werken

We zijn het in een tijd van pure perfecte en waarin alles moet kloppen niet meer zo gewend, maar het is een uitstekend idee om met ruwe materialen te werken. Voor een industriële inrichting van de slaapkamer is het een goed idee om gebruik te maken van steigerhout. Het sloophout heeft nog een rauw randje, vooral als je er gebruik van besluit te maken zonder enige bewerking. Op die manier gaat het materiaal bijdragen aan de stoere look in de slaapkamer, net als de kleur van het hout en de variatie die daar in zal zitten.

Doe bijvoorbeeld inspiratie op met onze houten nachtkastjes en maak dan gebruik van de minst mooi afgewerkte materialen. Door het lekker ruw te houden zorg je ervoor dat je een industriële look in de slaapkamer kunt creëren. Laat het eraf druipen dat het niet helemaal netjes is afgewerkt. Zodat je kunt uitstralen dat het je gaat om de kracht van de materialen en de kleuren. Kleuren in lijn met de neutrale vlakken op bijvoorbeeld de muur, al mag je natuurlijk gebruik maken van een net iets andere tint om een beperkt contract aan te kunnen brengen. Zo vallen de verschillende delen in ieder geval goed op.

Geef meubels een tweede leven

Zoek je naar een industriële inrichting voor de slaapkamer en wil je tegelijkertijd een beetje op de kosten letten? Dat zijn twee uitstekende redenen om bestaande meubels een nieuw leven te geven. Schuur een mooi afgewerkt kastje dat je nog had staan of ga op Marktplaats op zoek naar meubels die eigenlijk opnieuw in de verf gezet zouden moeten worden. Dat kun je vervolgens doen, al is de kans groot dat juist het geleefde karakter een veel betere keuze vormt in de slaapkamer. Durf verschillende soorten hout te combineren, ook als ze in eerste instantie niet helemaal bij elkaar lijken te passen.

Geef mooie meubels op die manier een tweede leven, waarbij het eerste leven dat ze hebben gehad natuurlijk ook goed zichtbaar mag blijven. Zo zorg je ervoor dat je karakter aan de slaapkamer kunt toevoegen, iets waar de industriële look uit voort zal komen. Juist door niet zo kritisch te zijn op de afwerking en de combinatie kan er zomaar iets moois ontstaan. Probeer er daarmee voor te zorgen dat er een industrieel geheel ontstaat, zodat je de inrichting naar je hand kan zetten zonder dat je daarvoor dure nieuwe meubels hoeft te kopen.

Gebruik staal (of ijzer met een staalcoating)

Probeer tenslotte gebruik te maken van staal, ook al is dat helaas wel een wat duurder materiaal. De combinatie van hout en staal is per definitie industrieel, zodat je daar de fout haast niet mee in kunt gaan. En vind je staal te duur of kom je het niet direct tegen? Je kunt als alternatief goed gebruik maken van ijzer, dat voorzien is van een (staal)coating. Op die manier lijkt het net staal, maar kun je er ondertussen goedkoper gebruik van maken en hoeft jouw industriële inrichting in de slaapkamer niet te veel te kosten.

Wij helpen je graag inspiratie op te doen met onze houten bedden met een industrieel karakter, net als met de nachtkastjes en de andere producten die je online kunt kopen. Zodat je daarmee altijd een goede keuze maakt, bijvoorbeeld voor een industriële look in de slaapkamer. Heb je vragen over de verschillende bedden, de nachtkastjes of zoek je naar een bed op maat met een duidelijk industriële look? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95