Ga naar de inhoud

Inspiratie slaapkamer: 7 unieke ideeën die je meteen kunt toepassen

person

gussta

calendar_month 25/06/2018

Inspiratie voor je slaapkamer opdoen? Met allerlei leuke ideeën maak je de slaapkamer tot een heerlijk warme en sfeervolle plaats. Je zou er bijna eerder van naar bed gaan, om er elke avond zo lang mogelijk van te genieten. En niet zo’n vroege slaper? Dan kun je natuurlijk nog altijd lekker lang blijven liggen zodra je ’s morgens wakker wordt.

We helpen je graag slaapkamer inspiratie op te doen, met unieke ideeën die je meteen in de praktijk kunt brengen. Door er mee aan de slag te gaan of door er foto’s van op te zoeken. Zodat jij de inrichting kunt veranderen en je van de slaapkamer de mooiste ruimte in je paleisje kunt maken.

7x slaapkamer inspiratie

Onze inspiratie voor de slaapkamer begint met kijken. Goed kijken naar wat er staat, wat er vooral niet staat en waar de aandacht naar uit zou moeten gaan. Lees je met ons mee?

Plant in de slaapkamer

Iets waar niet veel mensen aan denken, maar waar je heel makkelijk voor kunt zorgen. Ga beneden (of in het tuincentrum) op zoek naar een mooie grote plant. Het liefst eentje die niet te veel (direct) zonlicht nodig heeft en met een paar grote bladeren. Een groene oase in de slaapkamer, waardoor het er automatisch een stuk gezelliger uit gaat zien.
Tip: Plaats je meerdere planten? Dan is dat goed voor zowel de akoestiek als voor de luchtvochtigheid.

Nieuw fris beddengoed

Een nieuw seizoen? Dan ook nieuw beddengoed. Doe inspiratie voor je slaapkamer op met de frisse kleuren in de lente, zomerse uitbundigheid of de fijne warmte voor de herfst en winter. Zorg voor fris nieuw beddengoed om je dekbed en de kussens, zodat de slaapkamer meteen weer als nieuw voelt. Een kleine aankoop, met een groot effect op je bed.

Een ingelijste foto van je huisdier

Meer slaapkamer inspiratie halen we uit onze eigen huisdieren. Die bij de meeste mensen niet zomaar in de slaapkamer mogen komen en al helemaal niet op het bed. Niet op het bed, maar wel erboven natuurlijk als een mooie ingelijste foto. Heb je nog geen foto van je hond, je kat of een ander huisdier? Maak een mooie professionele foto of laat die maken. Lijst de foto in en je hebt er een prachtig stukje kunst bij in de slaapkamer. Met een wel heel persoonlijke touch voor jouw interieur en inrichting.

LED-strip achter het bed

Meer van de gadgets dan van de huisdieren? Geen probleem, ook daarmee kun je slaapkamer inspiratie foto’s in de praktijk brengen. Google maar eens naar LED strips achter het bed. In te stellen in allerlei kleuren of gewoon in het warme geel. Als een heel mooie keuze voor de verlichting, waarmee je jouw bed nog wat extra aandacht kunt geven.
Tip: vooral mooi met een van onze houten bedden natuurlijk, zodat je die zo mooi mogelijk kunt uitlichten.

Nieuwe gordijnen in de slaapkamer

Heb je inmiddels een paar planten staan en wil je voor de inrichting van je slaapkamer meer inspiratie opdoen die tevens de akoestiek verbetert? Dan zijn nieuwe gordijnen wellicht een uitkomst voor je. Veel mensen hebben een saai rolgordijn hangen, maar er bestaan veel meer mogelijkheden. Ga op zoek naar overgordijnen die je daar overheen kunt hangen. Of kies verduisterende gordijnen tot aan de grond. Uitstekend voor de akoestiek in je slaapkamer en bovendien verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Op die manier zijn de gordijnen uitstekend geschikt om inspiratie voor je slaapkamer op te doen. Eenvoudig zelf op te hangen aan de rails, zodat je ook daar niet veel kosten voor hoeft te maken. Heel handig, waarmee je ervoor zorgt dat je de ruimte op een mooie manier aan kunt kleden. En kies de gordijnen lekker donker, zodat ze goed verduisteren en bijdragen aan de warme sfeer in de ruimte.

Meer kussens op het bed

De zachtheid van de gordijnen kun je ook op andere manier terug laten komen. Wij doen bijvoorbeeld graag slaapkamer inspiratie op met sierkussens. Een prachtige keuze, bijvoorbeeld in 40×40 of in 50×50. Natuurlijk niet geschikt om op te slapen, maar wel lekker om tegenaan te zitten. Als je nog even een boek leest of televisie kijkt. En om het bed ’s morgens zo mooi mogelijk mee op te maken, net als in een luxe hotel. Kies een aantal kussens met opvallende contrasten, zodat ze goed met elkaar kunnen ‘werken’. Op die manier vallen ze op en trekken ze de aandacht, terwijl je andere kleuren uit de inrichting of het interieur terug kunt laten komen.

Lampjes met een ‘touwtje’

En tenslotte voor de retro-fans onder ons, ken je het lampje met een touwtje nog? Iets lastiger om te plaatsen en aan te leggen, omdat je er een stroompunt voor moet gebruiken zowel links en rechts van het bed. Maar eenmaal aangesloten kun je aan het touwtje trekken om de lamp aan te klikken. En om die op die manier ook weer uit te zetten. Een geweldige methode om een ouderwets warm gevoel in je slaapkamer terug te krijgen.

Inspiratie voor de slaapkamer: houten bedden

Genoeg inspiratie voor de slaapkamer opgedaan met allerlei leuke extra’s en accessoires? Combineer ze met onze houten bedden en zorg op die manier voor een mooi geheel bij jou in de slaapkamer. Voor de inrichting en het interieur, waarmee je ervoor zorgt dat het heerlijk wordt om eerder naar bed te gaan of net wat langer te blijven liggen.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95