Ga naar de inhoud

Is een bedombouw in 180 x 200 centimeter voor mij geschikt?

person

gussta

calendar_month 30/08/2021

Denk je aan een bedombouw van 180 x 200 centimeter, maar twijfel je of dat voor jou geschikt is? Het bed heeft een behoorlijke breedte en de standaardlengte in Nederland. We zetten voor de beide maten op een rij in welke gevallen dat een goede keuze is. Dat helpt jou te betalen of je de bedombouw in 180 x 200 cm moet laten maken. Of dat je beter af bent met een andere afmeting voor het bed.

Tip: wij kunnen de bedombouw voor je bouwen in de afmetingen die je zoekt. Dus heb je aan 180 x 200cm toch niet voldoende? Of blijkt dat voor jou juist te groot? Geen zorgen. In die gevallen bouwen we het bed in een andere maat voor je. Dat geldt ook voor het hoofdbord, dat we er natuurlijk netjes op afstemmen. 

Breedte van het bed

Ga je uit van een bedombouw van 180 x 200 centimeter? De 180 centimeter staat in dat geval voor de breedte van het bed. Het is een tweepersoonsbed, in een behoorlijke afmeting.

Het standaard tweepersoonsbed in Nederland meet namelijk 160 centimeter breedte. Het gaat dan om 2 x 80 centimeter. Dat is net iets smaller dan 2x een 1-persoonsbed, omdat dit 90 x 200 centimeter meet. De overlap van de twee slaapplekken zorgt ervoor dat de meeste mensen aan 160 centimeter breedte voldoende hebben. Bovendien voorkomt dit dat je een extra grote slaapkamer nodig hebt, als je ook nog netjes langs het bed wilt blijven lopen.

Dus zoek je een beetje meer ruimte in bed dan met de standaardmaat? En heb je die ruimte in de slaapkamer, zodat er minimaal 60 centimeter breedte overblijft, zowel links als rechts van het bed? In dat geval is het een goed idee om de breedte te kiezen met 180 centimeter.

Een 180 x 200 centimeter bedombouw is lekker ruim, oogt een stuk groter en is op die manier overtuigender in met name de grote slaapkamer. Je voorkomt dat het bed als het ware wegvalt in de rest van de ruimte. In plaats daarvan is het een robuuste en overtuigende verschijning, vooral als je kiest voor een lekker hoog matras bovenop de bedombouw die we voor je bouwen. 

Lengte van het bed

De tweede maat van het bed in 180 x 200 centimeter staat vanzelfsprekend voor de lengte. De lengte is daarmee standaard, omdat dit de afmeting is waar de meest mensen in Nederland gebruik van maken.

Een bed met een lengte van 200 centimeter is voor de meeste mensen goed geschikt. Dat wil zeggen, als je niet (veel) langer bent dan gemiddeld. Bij meer lengte zal je merken dat het niet meer goed lukt om erin te slapen, omdat je jouw voeten een beetje op moet trekken.

Dus ben je 1,90 meter of langer? Dan is het verstandig om het bed te kiezen met een lengte van 210 centimeter. En ben je zelfs 1,95 meter of langer? Dan kun je zelfs kiezen voor een bed van 220 centimeter, waardoor het nog een beetje langer is.

Houd er wel weer rekening mee dat je voor een groter bed natuurlijk meer ruimte nodig hebt dan voor een bedombouw in 180 x 200 centimeter. Zoals je aan de zijkant de ruimte nodig hebt geldt dat ook voor de achterkant. Je wilt zo’n 60 centimeter of meer overhouden, om er zonder problemen langs te kunnen lopen van de ene naar de andere kant. 

Goed beschikbaar: beddengoed

Ten slotte is het verstandig om alvast even goed te kijken naar het beddengoed dat er beschikbaar is. Als je kiest voor een afwijkende maat van de bedombouw bestaat de kans dat je daar niet zo gemakkelijk beddengoed voor kunt kopen.

Je hebt in ieder geval een hoeslaken nodig, net als een dekbedovertrek die er goed bij pas. Het hoeslaken koop je in de afmetingen van de bedombouw. Dus gaat het om 180 x 200 centimeter? Dan is dat ook de maat voor het hoeslaken. In die afmeting is dat goed beschikbaar, maar dat kan lastiger zijn als je kiest voor 180 x 210 of 200 x 220 centimeter. In Nederland zijn die afmetingen wat minder gebruikelijk, dus is ook het aanbod aan beddengoed wat kleiner.

Met een bedombouw in 180 x 200cm kies je voor een gebruikelijke maat, ook al is het groter dan gemiddeld. Dat voorkomt dat je moeite zal hebben om beddengoed te vinden. In plaats daarvan kun je zowel bij ons als op andere plekken kiezen uit voldoende verschillende hoeslakens, dekbedovertrekken en meer dat je zoekt. 

Bedombouw in 180 x 200 kopen

Denk je aan een bedombouw in 180 x 200 centimeter? Je hebt online de keuze uit verschillende houten tweepersoonsbedden die we in deze maat voor je kunnen bouwen. Je maakt gebruik van een maat die groter is dan gebruikelijk, maar die in ieder geval nog heel gangbaar is. Dat voorkomt dat het lastig zal zijn om het beddengoed te kopen, om je daarover in ieder geval niet druk te maken. In plaats daarvan weet je zeker dat je alles kunt bestellen wat je nodig hebt, om het bed zo netjes mogelijk op te maken.

En heb je vragen over de bedombouw in 180 x 200cm of de andere afmetingen die er beschikbaar zijn? We kunnen je er goed op maat mee van dienst zijn. Of je meer vertellen over het bed in 180 centimeter breedte, net als over het beddengoed dat je daarbij nodig hebt. Zo helpen we je graag op weg, met een mooi houten bed dat 180 centimeter breed en 200 centimeter lang is. Of langer (of breder) natuurlijk, als dat de specifiek afmeting is waar jij naar op zoek bent. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95