Ga naar de inhoud

In verband met de vakantie periode is onze werkplaats gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus. Bestellingen waarvan de levertijd binnen deze periode valt of die besteld worden in deze periode hebben een levertijd van plus 2-3 weken.

Lekker slapen in 2 persoonsbed: werkt het slaapmutsje?

person

gussta

calendar_month 27/09/2017

Lekker slapen: dat willen we allemaal wel. Neerploffen in een groot 2 persoonsbed en heerlijk ontspannen in slaap vallen, om de volgende morgen weer fris te ontwaken. Een bekende tip van onze (groot)ouders? Neem een slaapmutsje. Maar, werkt dat ook echt?

Sneller in slaap

Een belangrijk argument vóór het slaapmutsje is dat je er inderdaad wat sneller van in slaap kunt vallen. Alcohol heeft een licht verdovende werking, waardoor het wellicht wat gemakkelijker is om je ogen dicht te laten vallen. Eenmaal in je 2 persoonsbed val je in slaap en dat effect kun je inderdaad (deels) toeschrijven aan het slaapmutsje.

Houd er wel rekening dat dit betekent dat je één borreltje neemt. Stel dat je een aantal biertjes of wijntjes drinkt voor het slapen gaan, dan heeft dat een heel ander effect op je slaap. Houd je wat dat betreft aan de tip van onze (groot)ouders, die immers ook liever een glaasje jenever of port drinken in plaats van een groot glas wijn of vier.

Het effect van alcohol

Het effect van alcohol is namelijk helemaal niet zo positief als we het hebben over slaap. Het klopt dat je er wat sneller van in slaap valt. Hier staat aan de andere kant tegenover dat je veel minder diep zal slapen. Dat betekent dat je minder goed uitrust, waardoor je de volgende morgen minder fris ontwaakt dan je zou wensen.

Zelfs wanneer je geen last hebt van de alcohol in de vorm van een kater of vermoeidheid is de kans groot dat het wel degelijk negatief effect heeft op je gesteldheid. De alcohol uit het slaapmutsje lijkt daarmee een handige afsnijroute naar een snellere slaap, maar de kans bestaat dat je ’s morgens alsnog wordt ingehaald door iemand die koos voor een glas water.

Conclusie? Om lekker te slapen in je 2 persoonsbed kun je gebruik maken van een slaapmutsje. Je zal dan wat sneller in slaap vallen, al neem je het risico om wat minder diep te slapen. Weeg dit voor jezelf af, om daar een goede keuze in te maken. En gebruik anders bijvoorbeeld onze wetenschappelijke kennis van licht om beter in slaap te vallen.

Houten bed kopen

Op zoek naar een mooi nieuw 2 persoonsbed? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van een houten bed. Het wordt daarmee esthetisch in ieder geval een stuk leuker om te gaan slapen, dankzij het mooie bed dat je in de slaapkamer hebt staan. Of het direct bijdraagt aan je slaap zal uit onderzoek moeten blijken, maar wij horen van onze klanten in ieder geval heel goede verhalen. En vragen over de bedden van hout? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95