Ga naar de inhoud

Lekker slapen in houten bed: lavendel en 3 andere tips

person

gussta

calendar_month 04/07/2017

Onze klanten vertellen ons regelmatig hoe lekker ze slapen in hun nieuwe houten bed. Dat maakt ons trots en bovendien enthousiast om handige tips die zij delen ook aan jullie mee te geven.

Lekker slapen is van enorme waarde, het zorgt er immers voor dat je ’s morgens fris ontwaakt en klaar bent voor een nieuwe dag. Heb je moeite om in bed te komen? Gebruik dan wat lavendel en volg daarnaast de 3 andere tips voor een betere nachtrust.

Tot rust met lavendel

Ten eerste lavendel, want dit is een bijzonder kruid. Het heeft een kalmerende werking op het lichaam en onze geest. Het plantje wordt niet voor niets verwerkt in veel geuren en producten om bijvoorbeeld de ruimte weer prettig te laten ruiken. Dat heeft er vooral mee te maken dat we rustig worden op het moment dat we lavendel ruiken. Zonder dat we daar iets voor hoeven te doen, dit gaat vanzelf. Leg wat lavendel op het nachtkastje en slapen zal gemakkelijker gaan.

Tip: is dat iets te sterk voor je? Drink dan wat lavendelthee voordat je gaat slapen. Ook daar word je lekker rustig van.

Investeer in een wekker

Inderdaad, zo’n traditionele wekker met dat vreselijke geluid als je moet opstaan. Daar zal je achter veel minder last van hebben, omdat je gemiddeld beter uitgerust zal zijn. Zodra je een wekker koopt kan je mobiele telefoon namelijk gewoon in de woonkamer blijven. Die heb je in de slaapkamer niet meer nodig, waardoor je ook geen verleiding voelt om nog even de sociale media te checken of je e-mail te controleren. Investeer in een wekker, zodat die mobiele telefoon niet meer mee naar binnen hoeft en je veel beter zal slapen.

Oordopjes bij snurkende partners

Snurkende partners kunnen heel lastig zijn, want daardoor kom je zelf waarschijnlijk minder goed in slaap. Koop een paar oordoppen en houd er rekening mee dat het de eerste paar nachten alleen maar moeilijker zal zijn. Je hoort ofwel je partner snurken of hebt een paar oordoppen in die niet bepaald natuurlijk aanvoelen.

Na een paar nachten wen je daar aan, zoals je normaal gesproken ook niet door hebt dat je kleding draagt. Geef het even de tijd, zodat je met de oordoppen vervolgens een stuk beter kunt slapen in bijvoorbeeld een houten bed.

Een mooi houten bed

Een houten bed inderdaad, want de kwaliteit daarvan draagt krachtig bij aan je nachtrust. Zorg voor een stevig en robuust bed met karakter, waar je graag in stapt. Het bed wordt het centrale element in de slaapkamer, zodat je er naar uit kunt kijken om lekker te gaan slapen. Je komt alvast in de goede stemming, zodat je hersenen minder actief worden en je gemakkelijker in slaap zal vallen.

Benieuwd naar meer tips? Neem contact met ons op, net als wanneer je meer wilt weten over de houten bedden.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95