Ga naar de inhoud

Massief houten bed: eiken met een rustieke uitstraling

person

gussta

calendar_month 12/08/2019

Een massief houten bed kopen en benieuwd naar het hout dat daarvoor het best geschikt is? Veel van onze klanten zijn heel enthousiast over het eiken dat we daarvoor gebruiken. Dat doen we in de hoogst mogelijke kwaliteit, waar we je natuurlijk graag meer over vertellen.

Het gaat om massief eiken, dat we inkopen als planken van 52mm dik. Dat schaven we vervolgens terug, om alleen de mooiste delen daarvan te gebruiken en dat bovendien op de gewenste manier te bewerken. Op die manier bouwen er een massief bed van, waar je heerlijk op zal slapen. En minstens zo belangrijk, waarmee je er in de slaapkamer voor zorgt dat je een centraal element vol karakter plaatst.

Zowel de eenpersoons als tweepersoons massief houten bedden zijn op die manier een prachtige keuze. Dat geldt voor het gebruik van eiken, net als voor de andere houtsoorten die we daarvoor inzetten. Je kunt rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit, voor een bed met een prachtig karakter.

Massief eiken: 52mm dikke planken

Benieuwd naar het massief eiken en hoe we dat inkopen en vervolgens verwerken tot het bed waar je heerlijk in kunt slapen? We kopen planken in met een dikte van 52mm. Het gaat om rustiek eiken planken, die we bewust inkopen met de noesten en scheuren daar al in. Het geeft wat ons betreft karakter aan het hout, om daar een prachtig bed van te bouwen dat erin slaagt om de aandacht te trekken in de slaapkamer.

De 52mm dikke eiken planken schaven wij terug naar 40mm. Op die manier hebben we de mogelijkheid om daar de mooiste delen van te gebruiken. Tegelijkertijd maken we het hout daarmee geschikt voor het gebruik voor een bed. Het is dan belangrijk dat de planken een bepaalde tolerantie hebben als het gaat om de manier waarop we ze afwerken en bewerken. We werken op deze manier aan bedden van hoge kwaliteit, die we bovendien versterken met een stalen U-profiel.

Het staal en eiken hout samen zorgen voor een zowel massieve uitstraling als een enorm stevig geheel. We maken bedden waar je jarenlang heerlijk op zal slapen, uiteraard in combinatie met de matrassen die je daarbij kunt bestellen.

Rustieke planken: met noesten en scheuren

We maken voor het eiken bewust gebruik van rustiek hout. Hier zitten de noesten en scheuren nog in. Het zorgt voor een bijzondere vorm van karakter, die alleen echt hout kan bieden. Het is hout dat wij stukken mooier vinden dan veel andere soorten die er beschikbaar zijn, waarbij de noesten en scheuren juist zijn weggelaten.

We willen met het massief houten bed graag laten zien wat het materiaal allemaal heeft doorgemaakt. Het doorleefde karakter draagt wat ons betreft bij aan het karakter van het bed, iets dat het op die manier ook kan overdragen op de rest van de kamer.

Let op: al het hout dat we gebruiken controleren we nauwkeurig. Op die manier checken we of het geschikt is voor het maken van een bedombouw. Op die manier garanderen we én de kwaliteit én zorgen we voor een bed van eiken met een prachtige uitstraling.

Eiken met een boomschorsrand

Het eiken laat zich goed combineren met bijvoorbeeld boomschorsrand, voor het hoofdbord. Op die manier ontstaat er een nog meer natuurlijk en rustiek karakter, voor iedereen die buiten graag naar binnen wil halen op de slaapkamer. En ben je daar geen voorstander van? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om het hoofdbord anders af te laten werken, zelfs in twee verschillende afmetingen. We bouwen op die manier een massief houten bed, altijd op basis van jouw specifieke wensen en voorkeuren.

Het eiken bed met het hoofdbord is op die manier een bijzonder mooie keuze, waarmee we ervoor zorgen dat de slaapkamer een prachtige ruimte wordt waar je graag zo verblijven. Het wordt een feestje om iets eerder naar bed te gaan en ’s morgens nog even langer te blijven liggen als je fris ontwaakt.

Afwerking van het massief houten bed

Het massief houten bed van eiken kunnen we tenslotte afwerken met een matte lak, al is dat niet in alle g gevallen nodig. De lak zorgt voor een beschermende werking, om de originele kleur van het hout zo goed mogelijk te bewerken. Zonder de lak zal het hout vanzelf gaan vergrijzen, waarmee het een andere mooie uitstraling krijgt. Wat dat betreft zijn er meerdere mogelijkheden, net als wanneer je zoekt naar een bepaalde kleur.

Wil je het eiken hout laten schilderen of wil je gebruik maken van een bewerking in wit, zwart of een industriële look? Daar zijn allemaal mogelijkheden voor, zowel met lak als met een beits. Op die manier kan het massief houten bed bijna iedere uitstraling krijgen, afhankelijk van waar je naar op zoek bent in de slaapkamer. De grote mate van vrijheid en flexibiliteit maakt het tot een mooie keuze, waar je de rest van het interieur goed op kunt afstemmen.

Massief houten bed kopen

Een massief houten bed kopen en daarvoor bijvoorbeeld op zoek naar eiken? We zijn jouw specialist op het gebied van houten bedden. Daarvoor maken we gebruik van eiken op de manier die we hierboven hebben beschreven, al gebruiken we ook andere soorten hout. Wel gaan we altijd voor de hoogst mogelijke kwaliteit, bijvoorbeeld in combinatie met een stalen frame. Dat voorkomt te veel kraken en andere geluiden van het hout, terwijl je toch op een degelijke manier gebruik kunt maken van een natuurlijke combinatie.

We zijn enthousiast over zowel het rustieke eiken als de andere materialen, waar we je natuurlijk uitgebreid over kunnen uitleggen. Aan de hand van een specifieke vraag of wanneer je een vergelijking wilt maken tussen de verschillende soorten bedden.

Kom je er zelf niet helemaal uit of wil je graag meer weten over de materialen van de houten bedden die je kunt kopen? Stel ons je vraag, dan vertellen we je er graag meer over en helpen we je de juiste keuze te maken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95