Ga naar de inhoud

Oud eiken: de mooiste keuze voor een stoer houten bed

person

gussta

calendar_month 24/05/2017

Het houten bed is een stoere en robuuste verschijning in de slaapkamer. Je hebt de keuze uit verschillende soorten hout, waarmee we de verschillende modellen en uitvoeringen mogelijk maken. Op zoek naar niets minder dan het beste met het meeste karakter? Kies dan voor oud eiken, een materiaal dat enorm spreekt en er daarmee voor zorgt dat het bed het centrale onderdeel van de slaapkamer wordt.

We maken voor het houten bed in dat geval gebruik van hout dat al 200 jaar oud is. We behandelen dat met een blanke lak ter bescherming en zorgen er bijvoorbeeld voor dat het hout een vochtigheid heeft van 10 – 12%, ideaal om er lange tijd gebruik van te kunnen maken.

Houten bed van oud eiken

Het houten bed van oud eiken is een kunstwerk op zich. Je kunt er heerlijk in slapen en ’s morgens fris weer ontwaken, terwijl het daarnaast automatisch een mooi exemplaar is om naar te kijken. Het hout is meer dan 200 jaar oud en heeft geweldig karakter, omdat het ooit in de vorm van een schuur in bijvoorbeeld de Oostenrijkse bergen stond.

Dat betekent dat het hout dat we gebruiken om je bed van te bouwen weer en wind heeft doorstaan en van alles heeft meegemaakt. We schaven het oud eiken dat we gebruiken terug naar 4cm dikte en zorgen er in de vorm van een bed voor dat het materiaal een mooi tweede leven krijgt.

Tip: het grote voordeel van deze bewerking is dat het verweerde in het hout mooi zichtbaar blijft, terwijl we het goed kunnen bewerken en de afwerking met de blanke lak de kwaliteit en uitstraling kan behouden.

Behandeling met een blanke lak

We zorgen er bij de houten bedden van oud eiken met een blanke lak voor dat de UV-straling van de zon hier zo min mogelijk effect op heeft. Bovendien zorgen we er hiermee voor dat het karakter extra goed naar voren komt en bovendien mooi behouden blijft. Het zijn die verschillende elementen die ervoor zorgen dat oud eiken een uitstekende keuze vormt voor een houten bed, indien je op zoek bent naar een stoer model met een robuust karakter.

Met hoofdbord en nachtkastjes

Bovendien kunnen we er in combinatie met het houten bed ook meteen voor zorgen dat we werken aan een hoofdbord en de nachtkastjes in hetzelfde materiaal. Het hoofdbord kunnen we maken in 60cm of 80cm hoog, afhankelijk van je voorkeur.

Tip: kies het hoofdbord in relatie tot de hoogte van de kamer. Een hoge kamer vraagt om een hoger hoofdbord, zodat het bed mooi met de rest van de ruimte in verhouding is.

Bekijk onze verschillende houten bedden en lees meer over de materialen die we daarvoor gebruiken. Of neem contact op met specifieke vragen, dan vertellen we je meer over het hout, de bedden en natuurlijk de afwerking waar we eventueel voor zorgen.

 

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95