Ga naar de inhoud

Rustiek houten bed: ervaar een unieke sfeer in de slaapkamer

person

gussta

calendar_month 08/06/2020

Wat is een rustiek houten bed en waarom is dat zo’n populaire keuze in de slaapkamer? Je kent het misschien van de vloer, van een meubel of voor in de tuin. Het rustieke brengt sfeer en karakter, om er met het hout iets bijzonders van te maken. Bijvoorbeeld in eiken, dankzij de natuurlijke look die daarvoor uitstekend geschikt is.

Ook binnen onze bedden heb je de keuze uit een aantal rustieke modellen. In eiken en in oud-eiken, voor een prachtige keuze in de slaapkamer. Die karakter uitstraalt of zelfs doorleefd oogt. Dankzij de rustieke uitstraling daarvan, met veel noesten en al het mooie van hout waar zoveel mensen van houden.

Wat is rustiek?

Maar, wat is rustiek eigenlijk? Een belangrijke vraag als je zoekt naar een mooi houten bed of als je er thuis op een andere manier gebruik van wilt maken. En wat is bijvoorbeeld het verschil tussen geschuurd en geschaafd hout? We zetten het voor je op een rij:

 • Geschuurd rustiek

  Kies je voor een geschuurd rustiek houten toepassing? Het oogt rustig en zorgt voor een stijlvolle keuze. Met de warmte van het hout, maar zonder de ruwe en rauwe afwerking die het een stoer karakter geeft.
 • Geschaafd rustiek

  De meer stoere variant van de twee, voor een iets andere look van het rustieke hout. De nerftekening is nog goed zichtbaar en komt door het schuren zelfs wat sterker naar voren.

Houd je van de typische noesten in het hout of word je blij van een duidelijke nerftekening in het materiaal? We laten je graag zien welke rustiek houten bedden er zijn, om daar bijvoorbeeld in de slaapkamer gebruik van te maken.

Stoer in de slaapkamer

Het rustiek houten bed is een stoere keuze in de slaapkamer. Dankzij de mooie karakterelementen die moeder natuur heeft meegegeven aan het materiaal. Voor een natuurlijke uitstraling in de slaapkamer, met een materiaal dat uitstekend geschikt is om daar een stevig bed van te maken. Als opvallende verschijning, die je midden in de ruimte plaatst om daar alle aandacht naar uit te laten gaan. In verschillende stijlen en in alle soorten en maten, om lekker royaal te slapen of er zelfs in de kleinere ruimte goed gebruik van te kunnen maken.

De rustieke elementen van het houten bed zorgen er ook voor dat die een bepaalde mate van warmte uitstraalt. Het gaat om warmte en karakter, en bij oud-eiken zelfs een doorleefd karakter. Voor een opvallende stijl, die je makkelijk combineert met bijvoorbeeld lichte kleuren en een zacht vloerkleed. Voor een ruimte om blij van te worden, zoals in een luxe hotel waarin je het liefst zo vroeg mogelijk lekker naar bed gaat. En dan gewoon bij jou in de slaapkamer, dankzij het rustiek houten bed waarmee je het iedere nacht opnieuw bijzonder maakt.

Houten bed op maat

Uiteraard kun je het houten bed in een rustieke stijl helemaal naar wens samenstellen. We zetten een aantal van de mogelijkheden voor je op een rij:

 • Afmetingen van het bed

  Zoek je een groot houten rustiek bed of wil je daar juist in de kleinere slaapkamer gebruik van maken? Kies een bed met een binnenmaat van 140cm tot 200cm. En ga je voor 200cm aan lengte, een bed in 210 of zelfs in 220 centimeter? Je bepaalt op die manier zelf hoe groot het bed zal zijn. Om daar lekker royaal in te slapen of er in de slaapkamer voor te zorgen dat je ook nog een kast en wat leuke accessoires kunt plaatsen.
 • Hoofdbord

  Het hoofdbord voegt een bijzonder element toe aan het houten bed in een rustieke stijl. In 79cm of 99cm hoogte, dat je eenvoudig afstemt op de rest van de afmetingen van het bed.
 • Afwerking en kleur van het frame
  Ga je voor een rustiek houten bed in de originele kleur of wil je dat graag laten afwerken? Dat kan met een matte lak, in donkerbruin, white wash, pure olie of in grey wash. Om het houten bed mooi aan te laten sluiten bij de rest van het interieur en bijvoorbeeld de accessoires die je gebruikt. En ga je voor een industrieel, zwart, blauwgrijs of een wit frame? Nog meer mogelijkheden om het rustiek houten bed helemaal naar wens samen te stellen en er prachtig uit te laten zien.

Rustiek houten bed kopen

Wil je een rustiek houten bed kopen? Ontdek de bedden in eiken, waarmee we gebruik maken van een prachtig materiaal uit de natuur. Om een stoer en stevig bed te bouwen, bijvoorbeeld in combinatie met de stalen frames die zorgen voor de stijfheid. En die het bed bij een aantal modellen zelfs laten zweven. Of in ieder geval de indruk wekken dat dit het geval is.

We helpen je graag inspiratie op te doen met de mooie houten bedden, zowel in een rustieke stijl als in de andere uitvoeringen. Voor een natuurlijk materiaal in de slaapkamer, dat op een warme en elegante manier zorgt voor een geweldige basis. Ontdek het aanbod en doe inspiratie op, voor een bed dat je vervolgens helemaal naar wens kunt laten afwerken. Voor een rustiek houten bed in de diverse stijlen, om van iedere nacht een bijzondere te maken.

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95