Ga naar de inhoud

Slim en stijlvol: het hangend nachtkastje aan het bed

person

Patrick Wessels

calendar_month 01/02/2024

Jij zoekt een hangend nachtkastje, bijvoorbeeld omdat je weinig ruimte hebt in de slaapkamer. Of omdat je zoekt naar een stijlvolle keuze. De hangende nachtkastjes zijn zowel slim als stijlvol, dus zorgen haast automatisch voor een goede keuze. Vastgemaakt aan het bed zet je er makkelijk wat op neer. En schoonmaken onder de nachtkastjes? Je merkt nauwelijks dat ze er hangen. 

In een aantal gevallen combineer je onze houten bedden met de nachtkastjes die erbij horen. Ze hangen aan het bed, aan de zijkanten bij het hoofdbord. Daardoor vormen de kastjes en het bed als het ware één geheel. Zo zorg je ervoor dat het een stijlvol geheel vormt, waarbij een slim ontwerp en een mooi design hand in hand gaan.

Heb je al een bed of wil je de kastjes los bestellen? Je hebt de keuze uit verschillende modellen, die je prima kunt bevestigen aan een bestaand bed. Dankzij de handige verbindingen maak je het kastje eenvoudig vast aan de bedombouw, bijvoorbeeld in hout. Zo zorg je ervoor dat de kastjes stevig hangen, waardoor je die niet apart hoeft neer te zetten.

In een klein appartement

Woon je in een klein appartement en telt iedere vierkante meter, vooral in de slaapkamer? We begrijpen dat dit niet de ideale plek is om één of twee nachtkastjes neer te zetten. In plaats daarvan zoek je misschien naar manieren om ruimte te besparen. Het hangend nachtkastje is dan een heel goed idee. Daarmee bespaar je in letterlijke zin ruimte. Daarnaast is het een handige manier om de ruimte optisch groter te laten lijken.

Alles wat je op de grond zet neemt letterlijk ruimte in. Die ruimte op de grond leidt ertoe dat het oppervlak van de kamer een beetje kleiner lijkt. Zet je dus nachtkastjes op de grond? Dan lijkt de ruimte kleiner. Én de kastjes nemen daadwerkelijk ruimte in. Wat dat betreft sla je twee vliegen in één klap door de kastjes op te hangen.

Je zorgt ervoor dat er een kastje beschikbaar is, om je telefoon, wekker en andere spullen op te leggen. Aan de andere kant voorkom je dat een kastje ruimte op de grond inneemt. Daardoor heb je daadwerkelijk meer ruimte over. En je zorgt ervoor dat de slaapkamer een beetje groter lijkt, omdat de ruimte op de grond vrijblijft.

Dus woon je in een klein appartement of heb je een kleine slaapkamer? Dan is het een goed idee om de nachtkastjes hangend aan het bed te bevestigen. Tip: misschien kun je daardoor wel een iets groter bed plaatsen. Dan heb je er dubbel plezier van, omdat je daarin heerlijk comfortabel slaapt. 

Handig en mooi: hangend aan het bed

Het hangend nachtkastje is een heel handige keuze. Daarnaast is het een mooie keuze, dankzij het minimalistische ontwerp. Wat dat betreft sla je twee vliegen in één klap, en misschien dus wel meer.

Het zwevende design van een kastje zorgt voor een moderne look in de slaapkamer. Vooral bij een houten bed is dit vaak een heel mooie keuze. Dus heb je een bed dat boven de grond zweeft? Of dat bestaat uit een houten bedombouw, waardoor het ontwerp bewust zo simpel mogelijk is gehouden? In die gevallen is het een goed idee om de kastjes zwevend aan het bed te bevestigen.

De nachtkastjes die aan het bed hangen zijn mooi om te zien. Daarnaast maken ze het heel eenvoudig om er onder schoon te maken. Je gaat er met de stofzuiger gewoon onderdoor. Je hoeft geen rekening te houden met een kastje dat op de grond staat of de specifieke poten daarvan.

Minimalistisch: helemaal trendy

Verder dragen de hangende nachtkastjes bij aan een zowel modern als een minimalistisch interieur. Dat is een heel trendy keuze, binnen de voorkeur om zo min mogelijk overbodige items te plaatsen. Kies in plaats daarvan voor een kastje dat geen poten heeft, maar gewoon aan het bed hangt. 

Bij ons bestel je verschillende hangende nachtkastjes, die je bevestigt dankzij één of meerdere beugels aan de zijkant. Je klemt ze als het ware om de bedrand, waardoor ze vervolgens goed blijven hangen. Dat voorkomt andere vormen van bevestiging, waardoor je meer materialen nodig zou hebben. Er staan zeker geen poten op de grond.

Het geheel oogt opgeruimd, minimalistisch en daardoor heel trendy. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen ervoor om hun nachtkastje zwevend aan het bed op te hangen. Ondertussen heb je alle items die je ’s avonds of ’s morgens nodig hebt natuurlijk gewoon binnen handbereik. Dat geldt voor je telefoon en voor andere spullen, die je gewoon naast je neerlegt op het kastje. Wat dat betreft zorg je er eenvoudig voor dat er ruimte genoeg is, zonder dat dit extra plek op de grond inneemt.

Tip: kies een hangend model met strakke lijnen. Stem de dikte van het gebruikte hout op dat van het bed. Op die manier ontstaat er een rustig geheel, dat klopt qua design. De lijnen lopen als het ware in elkaar over. Daardoor trekt het nachtkastje minder aandacht, waardoor de slaapkamer als geheel weer groter oogt. 

Bestel een hangend nachtkastje

Word je enthousiast van de hangende nachtkastjes? Bij ons bestel je ze eenvoudig online. Dat geldt voor de modellen die horen bij de bedden die we verkopen, net als voor de losse kastjes. Dus heb je al een (houten) bed en zoek je daarvoor naar een nachtkastje dat je kunt ophangen? Bij ons vind je de verschillende mooie modellen.

We maken de nachtkastjes zelf, van hout. Daarvoor gebruiken we hetzelfde hout als de bedden, waardoor je altijd kiest voor de hoogste kwaliteit. Dus zoek je naar een nachtkastje om aan het bed te bevestigen en zwevend op te hangen? Doe online inspiratie op. Of stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95