Ga naar de inhoud

Ultieme sfeer in de slaapkamer: vloerkleed onder het bed

person

gussta

calendar_month 21/05/2018

De slaapkamer op een sfeervolle manier inrichten? Dan ontkom je niet aan het vloerkleed. Het is dé sfeermaker in de slaapkamer, naast het bed zelf. Tenminste, als je kiest voor een mooi houten bed met karakter natuurlijk.

En heb je (nog) geen houten bed? Dan kunnen de vloerkleden toch behoorlijk wat ‘redden’. Ze zorgen voor een belangrijke mate van warmte en helpen je contrast aan te brengen. Contrast tussen de vloer en het kleed, net als van het kleed ten opzichte van het bed. Twee belangrijke elementen, die ervoor zorgen dat die onderdelen niet zomaar in elkaar overlopen. In plaats daarvan geef je ze de aandacht die de verdienen, waardoor de uitstraling van de slaapkamer als geheel er op vooruit gaat.

Laagpolig: gemakkelijker schoonhouden

Het is wel verstandig om bij de keuze voor een van de vloerkleden rekening te houden met een paar handige tips. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het kleed voor in de slaapkamer laagpolig kiest. Een hoogpolig kleed heeft de meest warme uitstraling, maar maakt het ook moeilijker om die goed schoon te houden. En dat is in de woonkamer nog niet zo’n probleem, maar onder het bed is het toch al lastig stofzuigen.

Voorkom dat het er bij in zal schieten en kies voor een laagpolig vloerkleed, of een model zonder haren. Dat maakt het gemakkelijker om het kleed goed schoon te houden, zodat je niet veel last zal hebben van stof. Tegelijkertijd draagt het wel bij aan de mooie sfeer in de slaapkamer, vooral als je daarop een houten bed met karakter zet.

Een donkere kleur bij een donker matras

Voor de kleur kun je het best kijken naar de combinatie van je matras, het bed en de vloer. Heb je een houten bed in een lichte kleur? Als je daarop een donker matras gebruikt ontstaat er een mooi contrast. Probeer bovendien een donkerdere kleur te kiezen dan die van de vloer, als je een vloerkleed wilt kiezen. Op die manier benadruk je de donkere elementen, waardoor ook het bed ten opzichte van het matras mooi uit zal komen. Jouw bed wordt dan een stralend middelpunt, terwijl het vloerkleed daar een belangrijke mate van warmte aan toevoegt.

Houten bed op het vloerkleed: de perfecte combinatie

En ben je op zoek naar zowel een vloerkleed als een nieuw bed? Dan zijn onze houten bedden de mooiste keuze. Dankzij het karakter van het hout, dan in het geval van oud eiken daadwerkelijk ‘geleefd’ is. En beschikbaar in eiken en in steigerhout, waardoor je de keuze hebt uit verschillende modellen en prijsklassen. Zet die op je gemak op een rij en zoek er een mooi kleed bij uit, zodat je de slaapkamer op een sfeervolle manier in kunt richten. Een belangrijke mate van warmte, waarmee je jouw slaapkamer inricht zoals in een luxe hotel.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95