Ga naar de inhoud

In verband met de vakantie periode is onze werkplaats gesloten van 29 juli tot en met 16 augustus. Bestellingen waarvan de levertijd binnen deze periode valt of die besteld worden in deze periode hebben een levertijd van plus 2-3 weken.

Voorbeelden van slaapkamers: 5 ideeën

person

gussta

calendar_month 09/07/2018

Voorbeelden van slaapkamers bekijken en aan de hand daarvan zorgen voor een unieke sfeer? Het is de kunst om warmte te brengen in de ruimte waar je graag lekker ontspannen in slaap valt. Warmte uit zachte en knusse materialen, of dankzij donkere kleuren die je daarmee op een mooie manier combineert.

Wil jij inspiratie opdoen met de verschillende ideeën voor de slaapkamer die je uit voorbeelden kunt halen? Wij keken de kunst af bij andere slaapkamers, om jou de leukste ideeën te kunnen aanbieden. Handig op een rij, waarmee je nieuwe inspiratie op kunt doen om de ruimte in te richten. Op die manier maak je er een bijzonder gezellig geheel van, soms gewoon door een paar kleine aanpassingen te doen. Wij zetten de slaapkamer voorbeelden voor je op een rij, net als de ideeën die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Gordijnen om het bed heen

Wist je bijvoorbeeld dat het een heel leuk idee is om gordijnen om het bed heen te plaatsen? Een bijzondere keuze, maar uit de voorbeelden van slaapkamers blijkt dat er een heel knusse sfeer ontstaat. Dat valt gelukkig goed te verklaren, vooral als je gebruik maakt van een lichte kleur. Die contrasteert goed met bijvoorbeeld onze houten bedden. Tegelijkertijd kun je gebruik maken van een zacht materialen, zoals je dat ook van andere gordijnen gewend bent. Dat draagt bij aan de demping, maar zorgt ook vooral voor een fijne sfeer in de kamer waar je heerlijk ontspannen in slaap wilt vallen.

Je kunt de gordijnen aan een rails ophangen aan het plafond. Op die manier zorg je er aan de hand van de slaapkamer voorbeelden voor dat je een stukje sfeer creëert, volgens een idee waar je in eerste instantie zelf niet zo snel aan zou denken. Houd ongeveer 10 – 20cm rond het bed vrij om de gordijnen op te hangen. Zo heb je voldoende ruimte om ze er mooi langs te laten ‘vallen’, zodat de golvende beweging goed tot uiting komt. Uitstappen kan door de gordijnen open te doen, of door het gordijn een beetje opzij te doen.

Slaapkamer voorbeelden: hout op de muur

Ben je op zoek naar andere voorbeelden voor de slaapkamer, bijvoorbeeld gericht op de afwerking van de muur? Je kunt de wand natuurlijk behangen of schilderen, maar wist je dat je ook gebruik kunt maken van mooie natuurlijke materialen? Wij zagen voorbeelden van houten panelen op de wand. Een prachtige keuze, waar enorm veel sfeer en warmte vanuit gaat. Net als bij onze houten bedden, vooral op het moment dat je een robuuste en geleefde keuze durft te maken.

Tip: hout op de muur niet helemaal binnen het budget? Er is behang beschikbaar waarmee je een vergelijkbaar effect behaalt. Niet zo krachtig als het hout zelf, maar je zorgt wel voor een vergelijkbaar effect met een bijzondere sfeer bij jou in de slaapkamer.

Het hout op de muur of het behang dat daarop lijkt heeft een donkere kleur, waardoor je er in de woonkamer niet zo snel gebruik van zou maken. In de slaapkamer kan dit wel. We hebben een aantal slaapkamer voorbeelden gezien die hier gebruik van maken. Ze vormen een mooie keuze, waarbij er een heerlijk warme sfeer ontstaat om iedere avond opnieuw van te genieten.

Het uitzicht als schilderij

Heb je ramen in de slaapkamer? Daar kun je op een heel handige manier gebruik van maken binnen de voorbeelden voor die ruimte. Wij zagen voorbeelden van ramen die volledig open werden gezet om daardoor naar buiten te kunnen kijken. Dat is wellicht niet de beste keuze als de temperaturen buiten beginnen te dalen. Vooral in Nederland kan het behoorlijk afkoelen.

Desalniettemin kun je de ramen wel op een heel handige manier gebruiken. Hoe je dat aanpakt? Zet het bed recht voor de ramen, met het hoofdbord daar naartoe. Op die manier hangt er als het ware een geweldig schilderij boven het bed, dat mee zal kleuren met de verschillende seizoenen. Een goed voorbeeld van hoe je de slaapkamer slim kunt inrichten, door simpelweg gebruik te maken van wat er beschikbaar is.

Tip: kies het hoofdbord van het bed niet te hoog. Op die manier kan het ‘schilderij’ fungeren als een soort hoofdbord als je naar het bed kijkt. Een mooie keuze in de slaapkamer, die bijdraagt aan een wel heel bijzondere sfeer.

Voorbeelden slaapkamer: opbergen boven je bed

In de voorbeelden voor slaapkamers zie je daarnaast veel mogelijkheden om je spullen zo slim mogelijk op te bergen. Dat kan onder het best, maar je hebt natuurlijk ook mogelijkheden op andere plaatsen. Wist je bijvoorbeeld dat je een kast ook boven de deur kunt monteren? En op die manier kun je er ook boven het bed voor zorgen dat je slim gebruik maakt van de ruimte die er beschikbaar is. Boven het hoofdbord of aan de zijkanten van het bed, om daar het beddengoed of je ondergoed in op te bergen. Zo gaat er geen andere ruimte verloren, waardoor je de slaapkamer naar het voorbeeld gemakkelijk ruimer kunt laten ogen.

Houten bed op een vloerkleed

En tenslotte, naast alle voorbeelden voor de slaapkamer hebben we natuurlijk goed gekeken naar onze eigen bedden en hoe je daarmee een mooie keuze kunt maken. Wist je bijvoorbeeld dat de houten bedden zorgen voor een stralend middelpunt dat de aandacht weet te trekken? Vooral in combinatie met de vloerkleden bij ons uit de collectie. Creëer op die manier een belangrijke vorm van warmte, die bijdraagt aan de algehele uitstraling. Zorg er daarmee voor dat jouw slaapkamer een voorbeeld kan worden voor anderen, door te laten zien hoe je handig gebruik maakt van de tips voor een perfecte styling.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95