Ga naar de inhoud

Lattenbodems

Heerlijk Slapen op een lattenbodem van Gussta

Slaap jij al op de ideale lattenbodem? Goede nachtrust is erg belangrijk en het is daarom van groot belang dat je comfortabel ligt, zodat je de volgende morgen vol energie op kunt staan. De lattenbodem en je matras samen bepalen jouw ligcomfort. Voor het kopen van een houten bedbodem zijn er allerlei mogelijkheden. Dus hoe bepaal je nu welke lattenbodem voor jou het meest geschikt is? Op deze pagina geven we je de belangrijkste informatie wanneer je op zoek bent naar de beste lattenbodems.

Breedte van een lattenbodem

De breedte van een bedbodem is een belangrijke factor voor de aankoop. Het is goed om te weten dat de maat van een bed de binnenmaat betreft en gelijk is aan de maat van een lattenbodem. De breedte van jouw bed bepaald of je één of twee lattenbodems nodig hebt. In een bed van minimaal 160 centimeter zijn standaard twee lattenbodems nodig, maar in verband met een juiste gewichtsverdeling zijn twee lattenbodems ook aan te raden wanneer je met zijn tweeën slaapt in een bed van 140 centimeter breed. Slaap je graag alleen in een ruim bed van 140 cm breed? Dan zou je ook voor een lattenbodem van 140 centimeter breed kunnen kiezen.

Bij aankoop van een lattenbodem van 140 centimeter is het goed om te checken of deze door het trapgat naar boven past!

Het aantal latten in een bedbodem

De keuze voor het aantal latten is een belangrijk bij de aankoop van een bedbodem. Vanaf 24 latten is een lattenbodem geschikt voor elk type matras, echter heeft een goede lattenbodem minimaal 28 latten. Hoe méér latten des te beter de drukverdeling en het ligcomfort op jouw bed. Wanneer je beschikt over een pocketvering matras is het aantal latten van zeer groot belang, omdat te veel ruimte tussen de latten zorgt voor minder tegendruk, wat ten koste gaat van het ligcomfort.

Er zijn tal van materialen waarvan de latten worden gemaakt. De latten van de lattenbodems die wij aanbieden zijn gemaakt van beukenhout. Beuken latten zijn buigzamer en bieden daardoor een betere ondersteuning.

Drukverdeling lattenbodems

Een lattenbodem bestaat uit een houten frame met de latten erop of erin. Als de latten in het frame liggen is er geen eigen vering aan de zijdes. Bij twee lattenbodems naast elkaar heb je dus een hard gedeelte in het midden. Zeker bij een kwalitatief minder goed matras kan dit hard aanvoelen. Iets om rekening mee te houden.

Liggen de latten op het frame van de lattenbodem, dan krijgt het lichaam een ononderbroken evenwichtige ondersteuning. De latten zitten namelijk aan de zijkant in het mee verende kunststof kappen. Dit zorgt voor meer comfort. De lattenbodems met 28 latten zijn inliggend en met 30 en 42 latten opliggend.

Instelbare midden zone

De lattenbodem heeft in het middengedeelte een aantal schuiven. Wanneer je deze meer naar het midden schuift dan wordt de lattenbodem soepeler en naar buiten steviger. Hiermee kun je dus naar eigen wens de stevigheid instellen voor een optimaal ligcomfort.

Elektrische Lattenbodems

Ben jij op zoek naar nog meer comfort of heb jij last van rugklachten? Dan is een elektrisch verstelbare bedbodem een echte aanrader! Het hoofdeind en voeteneind zijn afzonderlijk van elkaar middels de afstandsbediening te verstellen. De elektrische bodems worden standaard geleverd met een draadloze afstandsbediening. Ook perfect wanneer je van lezen houdt of je lekker televisie wilt kijken vanuit bed.

Boxspring versus lattenbodems

Een lattenbodem biedt, net als een boxspring, optimaal slaapcomfort. Maar wat zijn de voordelen van een houten bedbodem in vergelijking met een boxspring? Een boxspring ziet er mooi uit doordat deze is gestoffeerd, maar een lattenbodem ligt in de ombouw dus die zie je niet. Voor de uitstraling is dus de ombouw van belang. Toch heeft de lattenbodem een aantal belangrijkere voordelen. Een lattenbodem is makkelijk in onderhoud en minder vatbaar voor stof en vuil in vergelijking met een boxspring. Daarnaast is het bij een houten bedbodem mogelijk om de middenzone in te stellen naar jouw ideale slaaphouding. Lattenbodems zijn voordeliger in aanschaf dan een boxspring en zijn makkelijker te vervangen. Gemiddeld gaat een lattenbodem ongeveer 10 jaar mee.

Voor het behoud van je matras raden wij je een lattenbodem aan. Door de ruimte tussen de latten ventileert je matras beter dan het gebruik van een matras in combinatie met een boxspring.

Nog vragen?

Bij vragen kunt u gerust met ons contact opnemen. Bel 033 20 22 0695 of stuur ons even een bericht.

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95