Ga naar de inhoud

Nieuw bed kopen: 5 factoren waar specialisten rekening mee houden

person

gussta

calendar_month 15/01/2018

Een nieuw bed kopen en benieuwd waar je keuze eigenlijk vanaf zou moeten hangen? Het is vooral belangrijk om goed te kijken naar jouw of jullie eigen wensen. Maar, met een paar handige tips van specialisten ben je meteen goed op weg.

Het bed en het matras

Ten eerste, een bed kopen gaat om meer dan het ‘bed’. Tenminste, zoals de meeste mensen dat zien. Koop je bijvoorbeeld een houten bed? Dan gaat het om de bedombouw, die je combineert met een goed matras. En bijvoorbeeld een lattenbodem, waarmee je ervoor zorgt dat ook het matras de juiste ondersteuning heeft.

Voor de ombouw kijk je naar de materialen en de uitstraling. De lattenbodems en het matras zijn veel meer gericht op comfort en een goede slaaphouding, waardoor de eigenschappen heel anders zijn.

De grootte van het bed

Vervolgens kun je een bed kopen door goed te kijken naar de afmetingen die er beschikbaar zijn. Kies bijvoorbeeld een tweepersoonsbed om samen in te slapen. Een eenpersoonsbed of een twijfelaar, als je het lastig vindt om een keuze te maken. Afgestemd op de manier waarop je graag slaapt, en of je alleen of samen slaapt natuurlijk.

De manier van slapen

De manier van slapen is vooral van invloed op het type matras dat je het best kunt kiezen. Zowel rug-, buik- als zijslapers slapen heerlijk in een houten bed bij ons uit de collectie. Mits je kiest voor het juiste matras en een hoofdkussen dat aansluit bij je slaapstijl.

Het bed in de slaapkamer

Dat houten bed is ondertussen van veel grotere invloed op de manier waarop je het bed in de slaapkamer plaatst. Een keuze gemaakt voor het matras en de lattenbodem? Zorg er met de bedombouw voor dat je kiest voor een mooi houten model. Van eiken, houten balken of van steigerhout.

Samen goed slapen

Tenslotte, zorg ervoor dat jullie er samen goed in kunnen slapen. Ga als stel niet alleen uit van je eigen wensen, maar kijk goed naar wat jullie beiden prettig vinden. Er is niets zo belangrijk als voldoende ruimte voor beiden, en bijvoorbeeld de keuze voor een dubbel of twee enkele matrassen.

Op zoek naar een houten bed van topkwaliteit? Stel die samen met een geschikt matras en een lattenbodem. Of laat je meer vertellen over de houten bedden en de stalen constructie die we daarin gebruiken om ze te verstevigen. En om ze voor het oog te laten zweven, waardoor er een bijzonder geheel ontstaat.

Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de houten bedden. Of helpen we je een goede keuze te maken, voor een bed om ontspannen op in slaap te vallen.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95