Ga naar de inhoud

Een rustiek houten bed: natuurlijke materialen met een moderne look

person

gussta

calendar_month 15/01/2022

Wat slaapt er heerlijker dan een rustiek houten bed? Het is de droom van veel mensen, dankzij de bijzondere elementen die dit samenbrengt. Het is een bed van prachtige natuurlijke materialen. Ondertussen heeft het bed een moderne look.

De bedden zijn er in hout met staal, in diverse designs. Dus zoek je een bed dat boven de grond lijkt te zweven? Of vind je de stalen delen juist bijdragen aan de uitstraling van het geheel? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, wij begrijpen wat je zoekt. En beter nog, we maken het bed waarin jij voortaan graag wilt wakker worden.

Onze rustieke bedden van hout hebben een prachtige uitstraling en vormen de eye-catcher bij jou in de slaapkamer. Bovendien is het een heerlijk bed, waar je bijvoorbeeld de praktische nachtkastjes slim op kunt afstemmen. 

Natuurlijke materialen: stof, hout en steen

De rustiek houten bedden die we maken combineren een paar fijne materialen:

 • Stof
  De stoffen dekbedovertrekken hebben een zachte en warme uitstraling. Kies de overtrekken bijvoorbeeld in een effen kleur, of juist met een opvallend patroon. In de beide gevallen combineert dat heel mooi met het hout van het bed, net als met de stalen elementen in een aantal van onze designs. 
 • Hout
  Het hout is voor ons natuurlijk het meest belangrijk. Dat vormt de basis voor het rustiek houten bed waar je heerlijk op zal slapen. En dat meteen opvalt op het moment dat je naar binnenstapt. Eenmaal in de slaapkamer verwelkomt het bed je, of zorgt het voor de stoere en moderne look waar je naar zoekt. 
 • Steen
  Steen voeg je eenvoudig zelf toe voor een meer rustieke uitstraling. Dat geldt bijvoorbeeld voor een stenen vloer, net als voor stenen elementen op de muur of een mooi meubel of accessoire. Dit materiaal combineert mooi met stof en hout. Het creëert een combinatie van zachtheid, warmte en een stoere toevoeging.

Moderne look: stijlvolle keuze

De rustieke bedden bij ons in de collectie vormen een zowel moderne als stijlvolle keuze. Het moderne komt voort uit de veelal strakke lijnen die we daarvoor gebruiken. Dat geldt voor de bedden, natuurlijk in de specifieke afmeting waar je naar op zoek bent.

Dus gaat het je om een bed in 160 x 200 centimeter, groter of juist kleiner? We maken zowel grote als kleine bedden, zelfs in specifieke afmetingen. Op die manier zorgen we voor een rustiek houten bed met een moderne look, helemaal afgestemd op de slaapkamer waarin je die wilt neerzetten. 

Het is een stijlvolle keuze, beschikbaar in zowel eiken, oud eiken als bijvoorbeeld steigerhout. En zoek je naar een andere houtsoort of een specifieke afwerking daarvan? We vertellen je er graag meer over, om daarmee precies de stijl te creëren waar jij blij van wordt. Het resultaat is een van de mooie rustiek houten bedden waarmee je kiest voor niets minder dan pure kwaliteit.

Rustiek en minimalistisch bed

Een bijkomend voordeel van de rustieke bedden in hout is dat ze goed passen in een verder minimalistische stijl. Dus gebruik je slechts een paar elementen bij jou in de slaapkamer? Wij helpen je die heel stijlvol en rustig in te richten:

 • Het bed: rustiek in hout
  Het bed zet je centraal in de slaapkamer, tegen de achterwand. Dit trekt de aandacht, zodra je naar binnen stapt.
 • Shutters voor het raam
  Het raam werk je af met shutters of jaloezieën. Met de juiste raamdecoratie maak je zelfs de ramen stijlvol, terwijl je er bovendien licht mee buiten kunt houden.
 • Schilderij aan de muur
  Een schilderij aan de muur zorgt voor een mooi accessoire. Trek de aandacht of zorg voor een afwerking in de tinten die je nog veel meer gebruikt.
 • Poef of mand op de grond
  Plaats een poef of een mand op de grond. Daar kun je kleding in doen of op leggen, of het gewoon ter decoratie gebruiken.
 • Dressoir tegen de muur
  In het dressoir tegen de muur doe je het ondergoed of de basis voor je favoriete outfits. Zo heb je die altijd bij de hand. 
 • Een grote kamerplant
  Ten slotte plaats je bijvoorbeeld een grote kamerplant. Daarmee zorg je er in de slaapkamer voor dat het er meteen menselijk en gezellig uitziet.

Vervolgens kun je bijvoorbeeld een paar kaarsen aansteken. Verder heb je er weinig voor nodig om het bed rustiek aan te kleden of af te werken. Kies een rustige overtrek en maak het bed er netjes mee op. Dan voelt het iedere keer of je een luxe hotel inloopt als het tijd is om naar bed te gaan.

Rustiek houten bed

Veel van onze houten bedden hebben een rustieke uitstraling. Dat komt door het stoere karakter en de combinatie met de moderne elementen zoals staal. In een aantal gevallen zijn de stalen elementen zichtbaar, in andere gevallen is het netjes weggewerkt. Hoe dan ook, wij zorgen ervoor dat je kiest voor een bed van de best mogelijke kwaliteit. Dat doen we door het hout goed terug te drogen. En er daarna een stevige constructie mee te bouwen, die makkelijk jaren meegaat.

Uiteraard heb je de keuze uit tweepersoonsbedden in rustiek hout en eenpersoonsbedden. Zo vind je eenvoudig het bed waar je naar zoekt, in rustiek eiken of in een van de andere houtsoorten. Doe online inspiratie op of stel ons je vragen, dan vertellen we je er bovendien graag meer over. 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95