Ga naar de inhoud

Een houten bed dat niet kraakt: hoe werkt dat?

person

gussta

calendar_month 27/02/2018

Het houten bed is qua materiaal de mooiste keuze voor in de slaapkamer. Robuust, en met karakter. Maar, het is ook een materiaal dat kraakt. Toch? Dat hoeft niet, dankzij onze slimme constructie. Met voldoende gedroogd hout, gecombineerd met een stevige stalen constructie. Bij een aantal van de bedden onzichtbaar, waardoor het hout bovendien boven de vloer lijkt te zweven. Hoe we dat doen? We doen graag een paar geheimen van een goed houten bed uit de doeken.

Kraken voorkomen: stalen constructie

Hout kraakt om een paar verschillende redenen, wat het gemakkelijk maakt om dat grotendeels te voorkomen. Dat doen we in eerste instantie door het hout dat we gebruiken netjes te drogen. We zorgen voor 12 procent vochtigheid, waardoor het grootste deel van het kraken al wordt voorkomen. Het hout zal minder ‘werken’, dus minder uitzetten en weer krimpen. Dat komt het voorkomen van het kraken sterk ten goede, zodat u daar veel minder last van heeft.

Vervolgens zorgen we voor een belangrijke stalen constructie. Zowel voor de 2-persoons houten bedden als voor de eenpersoonsbedden. Altijd op basis van stevig staal, dat we in een aantal gevallen zoveel mogelijk onzichtbaar aanbrengen. Aan de onderkant van het bed van hout. Dan is het vanaf de buitenkant niet te zien, waardoor het bed boven de grond lijkt te zweven. Terwijl het eigenlijk op stalen poten staat. Op poten van staal, in hetzelfde materiaal dat aan de binnenzijde zorgt voor een verdere versteviging van de constructie.

Oud eiken, eiken en steigerhout

We slagen er op die manier in om het kraken van een houten bed te voorkomen. Tenminste, voor het grootste deel. We werken met oud eiken en met eiken, net als met steigerhout. Dat zijn mooie materialen, dat zo nu en dan een keer van zich zal laten horen. Op een manier die bijdraagt aan het karakter van het hout voor het bed, zonder storend te worden. We garanderen een bed dat heerlijk slaapt, zowel dankzij de juiste afmetingen, de mooie materialen en natuurlijk onze oplossing voor het kraken. Het beste houten bed, zoals je ook kunt horen in reacties van onze klanten.

Houten bed kopen: online bestellen

Enthousiast over onze werkwijze en een mooi houten bed kopen? Dat kan gewoon online, daarvoor hoeft u de deur niet uit. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven waar u graag gebruik van wilt maken en hoe groot het bed bijvoorbeeld moet zijn. Wij gaan daar dan graag voor u mee aan de slag. En heeft u vragen aan onze specialisten in houten bedden? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95