Ga naar de inhoud

Slapen en blijven slapen: 4 tips om ’s morgens fris te ontwaken

person

gussta

calendar_month 08/01/2018

Lekker slapen, dat willen we allemaal. Moeite om in slaap te komen of word je regelmatig ’s nachts wakker? Dat hoeft niet meer. Zorg voor een goed slaapsysteem en maak gebruik van onze handige tips. Om lekker in slaap te vallen en pas de volgende ochtend weer fris te ontwaken.

Schrijf het op en stop met piekeren

Veel mensen liggen ’s nachts te piekeren. Ze hebben moeite om de slaap te vatten, omdat hun hoofd ‘vastzit’ in bepaalde gedachten. Dat heeft ermee te maken dat je brein alles graag af wil maken, om door te gaan met iets nieuws. En zodra je ergens over ligt te piekeren lukt dat niet, want de kans is groot dat er niet meteen een oplossing mogelijk is.

De oplossing is om het op te schrijven. Pak een stuk papier en schrijf op wat er aan de hand is. En wat er moet gebeuren, bijvoorbeeld aan de hand van acties die je morgen kunt ondernemen. Op die manier is het voor je brein afgerond, waardoor je de slaap kunt gaan vatten.

Houd het stil en donker

Eenmaal in slaap is het belangrijk om het stil en donker te houden. Zorg ervoor dat de gordijnen goed dichtzitten, dat er geen licht vanaf de gang naar binnen kan schijnen en dat het stil is in huis. Voorkom vervelende geluiden van allerlei apparaten, door die uit te schakelen als je gaat slapen.

Tip: laat de vaatwasser alvast draaien voordat je gaat slapen. Of gebruik startuitstel, om ervoor te zorgen dat deze pas klaar is als je ’s morgens zelf ook weer wakker bent.

Tip: heb je juist moeite met op tijd wakker worden? Laat het gordijn dan op een kier staan. Met name in de zomermaanden wordt je dan tijdig wakker dankzij het zonlicht dat naar binnen begint te schijnen.

De juiste temperatuur

Zorg voor een aangename temperatuur om in te slapen. En dat betekent in dit geval niet dat het voldoende warm moet zijn. Voorkom juist dat het te warm wordt. Zo’n 16 graden Celsius is ideaal om bij te slapen. Je ligt onder een warme deken en als de temperatuur hoger is ga je alleen maar liggen zweten. Voorkom dat het te warm is, zodat je makkelijker in slaap komt en je minder snel wakker zal worden.

Stel het ideale slaapsysteem samen: een houten bed

Stel tenslotte het ideale slaapsysteem samen. Het gaat dan natuurlijk om een mooi houten bed, maar we bedoelen daarmee meer dan dat. Denk bijvoorbeeld ook aan een goed matras en een goede lattenbodem.

Heb je vragen over het ideale slaapsysteem of wil je meer weten over onze houten bedden? We vertellen je er graag meer over, neem daarvoor contact met ons op.

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95