Ga naar de inhoud

Twijfelaar bed: tussen één- en tweepersoons in

person

gussta

calendar_month 04/12/2017

Een twijfelaar bed, wat is dat eigenlijk? Het is gelukkig geen bed dat twijfelt, maar een bed dat je zelf kunt gebruiken als je twijfelt over de ideale maat. Wellicht is het tweepersoonsbed net te groot, terwijl je aan de andere kant niet voldoende ruimte hebt met een bed voor één persoon.

In dat geval kun je er met een twijfelaar precies tussenin gaan zitten. Het is een populaire maat voor studenten, net als voor op de logeerkamer. Zodat er altijd iemand lekker kan slapen. En zodat er soms zelfs twee personen in een houten bed kunnen liggen.

Geen ruimte voor een tweepersoonsbed

Het tweepersoonsbed is beschikbaar in een aantal verschillende afmetingen. Als normaal 2-persoonsbed in 160cm breed, als Queen Size in 180cm breed of als King Size in 200cm breed. En uiteraard is ook het houten bed in deze afmetingen beschikbaar, zodat je daarmee een ware eye-catcher in de slaapkamer neer kunt zetten.

Maar, heb je niet genoeg ruimte voor een bed voor twee personen? Dan is het 1-persoonsbed gelukkig niet het enige alternatief dat je hebt. Er is een tussenmaat beschikbaar, waarmee je meer ruimte hebt dan in een houten bed voor één persoon.

Ruimer dan een eenpersoonsbed

Een twijfelaar bed is namelijk een stuk ruimer dan een eenpersoonsbed. Dat heeft te maken met de standaard afmetingen die voor de beide type bedden gelden. Het bed voor 1 persoon is standaard 80cm of 90cm breed, waarbij de voorkeur de laatste jaren uitgaat naar die tweede. Dat betekent een voldoende breed bed om zelf in te slapen. Helaas is er niet voldoende ruimte om er samen in te slapen.

Houten bed als twijfelaar: 140cm breed

Een houten bed als twijfelaar kan dan uitkomst bieden, want het formaat is flink groter dan een bed voor één persoon. Dankzij een breedte van 140cm kun je er zelf heel ruim in slapen. En is het ook goed mogelijk om er samen in te slapen. In een bed dat ruim anderhalf keer groter is dan het eenpersoonsmodel. Om comfortabel te slapen, waarbij ook de prijs lager uitvalt dan bij een groot tweepersoonsbed. En vooral als je kiest voor een bed van steigerhout natuurlijk.

Houten bed kopen

Enthousiast over de twijfelaar of een houten bed in een andere afmeting? Je kunt online een 1-persoons of 2-persoonsbed kopen, op basis van het model dat je aanspreekt. Op die manier kies je eenvoudig voor een mooi bed voor in de slaapkamer, waar je lang plezier van zal hebben.

Bekijk online de houten bedden bij ons uit de collectie. Voorzien van een stalen frame, zodat je kunt rekenen op een stevig bed dat er bovendien robuust en stoer uitziet.

 

 

Voorgestelde blogs


Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Of wil je onze bedden in de showroom bekijken?

phone +31 33 202 26 95